Asuminen

Asukasdemokratia – aktiivista naapuruutta

Asukastoiminnassa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa asumisesi viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen. Tiedätkö jo, kuka on talosi asukastoimikunnan puheenjohtaja vai voisiko sinulla itselläsi olla kiinnostusta olla osana asukastoimikuntaa? Asukkaiden järjestämät virkistykset, yhteiset siivoustalkoot ja kerhohuoneen makeover ovat mahdollisia asukastoiminnan kautta, johon jokaiselle talolle on varattuna budjettia. Ole mukana toiminnassa ja tuo omat ideasi esiin!
Atlantinkatu 7_6

Mitä on asukasdemokratia?

Valtion tukemissa aravarahoitteisissa taloissa vuokralaisille annetaan yhteishallintolailla päätösvaltaa sekä vaikutusmahdollisuuksia omaan asumisviihtyvyyteensä. On sekä omistajan että asukkaiden etu, että talossa viihdytään sekä talon kuntoa hoidetaan säännöllisesti. Jos olet kiinnostunut asukastoiminnasta, suosittelemme tutustumaan yhteishallintolakiin. Alla listattuna tärkeitä asioita asukastoiminnan kannalta. Tärkeintä on asukastoiminnassa ovat kuitenkin yhdessä tekemisen ilo ja mahdollisuus vaikuttaa miltä oma asumisesi näyttää.

Asukastoimikunnan puheenjohtajat ja linnanisännät ja ASY 2024

Alta löydät vuoden 2024 asukastoimikunnan puheenjohtajien ja linnanisäntien nimet. Vuoden 2024 ASY:n kokoonpano valittiin helmikuussa 2024 ASY:n ensimmäisessä kokouksessa. ASY:n jäsenet valitaan asukastoimikuntien puheenjohtajista ja linnanisännistä.

Asukastoimielimiä ei valita näissä kohteissa: Haarniskatie, Kirkonkyläntie, Kääpiöidenpolku, Maapadontie, Mäyrätie, Tuhkimontie ja Turkismiehentie.

Miten pääset asukastoimintaan mukaan?

Lähde ensimmäiseksi liikkeelle ottamalla selvää onko talossasi asukastoimikuntaa tai linnanisäntää. Jos vuoden viimeinen asukaskokous on lähestymässä, osallistu kokoukseen ja lähde mukaan asukastoimikuntaan. Jos talollasi on oma Telegram-ryhmä, voit myös sitä kautta kysellä asukastoiminnasta kiinnostuneita tai siinä jo mukana olevia asukkaita. Sen jälkeen voit olla yhteydessä AYY:n asukastoiminnan koordinaattoriin Anniina Hakatiehen ja ilmoittaa halustasi lähteä mukaan asukastoimintaan.

Miten liityt mukaan asukastoimikuntaan kesken vuoden?

Asukastoimikuntaan voi liittyä kesken vuoden. Ota yhteyttä oman talosi asukastoimikunnan puheenjohtajaan ja he voivat kutsua sinut mukaan asukastoimikunnan kokoukseen, jossa päättävät ottaa sinut mukaan. Kun pöytäkirja päätöksestä on AYY:lla, uusi jäsen on virallisesti mukana asukastoimikunnassa.

Lisätietoa asukasdemokratiasta

Yhteyshenkilönä asukkaiden ja AYY:n välillä toimii asukastoiminnan koordinaattori Anniina Hakatie. Voit olla yhteydessä häneen kaikissa asukasdemokratiaan liittyvissä kysymyksissä.

Yhteys: [email protected]

Hyödyllisiä linkkejä

Yhteishallintolaki 

Aran Asukasdemokratia tavaksi taloon -opas

Asukasedustajan talokierros lomake

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu