Asiattomasta käytöstä ilmoittaminen Aallossa - Muodin ohjelmaa koskeva selvitystyö

Tiedätkö mihin olla yhteydessä jos kohtaat Aallon Code of Conductin vastaista epäasiallista toimintaa Aalto yliopistolla? Lue kehen olla yhteydessä ja kuka auttaa.
Tietoa ARTS Muodin ohjelmaa koskevasta selvitystyöstä, sekä ohjeet ARTS opiskelijoille joihin olla yhteydessä jos haluaa ilmoittaa aikaisemmin ilmoittamatta jääneistä tapauksista.

Asiattomasta käytöksestä ilmoittaminen

Aalto-yliopiston toimintaperiaatteet eli Code of Conduct on yhteenveto toimintaa ja käyttäytymistä ohjaavista reilun pelin säännöistä. Sitoutuminen tasa-arvoon, puolueettomuuteen ja toisten kunnioittamiseen tarkoittaa, että kaikilla on oikeus nauttia turvallisesta yliopistoympäristöstä. Jokaisen Aalto-yhteisön jäsenen vastuulla on toimia yhteisten toimintaperiaatteiden mukaisesti ja ilmoittaa, kun epäilee niitä rikottavan.

Jos koet häirintää tai asiatonta kohtelua opetuksen aikana tai opintoihin liittyvässä tilanteessa, voit ilmoittaa siitä opettajalle, jolla on velvollisuus puuttua tilanteeseen. Jos käytös ei lopu tai jos häiritsevästi käyttäytyvä on opettaja itse, ota ensisijaisesti yhteyttä oman koulusi opintoasiainpäällikköön. Lisäohjeita löydät osoitteesta https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=1183869.

Tarvittaessa voit myös olla suoraan yhteydessä yliopiston päälakimieheen. Yhteystiedot löydät osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/aallon-tapa-toimia. Tällä hetkellä yliopiston päälakimiehenä toimii Kristiina Kemetter. Sähköpostit ovat muotoa [email protected]. Huomioithan, yliopisto ei ryhdy toimenpiteisiin anonyymien yhteydenottojen perusteella.

Jos epäilet tilanteen täyttävän rikoksen tunnusmerkit, ota yhteyttä poliisiin.

Muodin ohjelmaa koskeva selvitystyö

Aalto-yliopisto on aloittanut perusteellisen selvitystyön (linkki vaatii kirjautumisen Aalto -tunnuksilla) muodin ohjelmaan liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen väitteistä. Selvityksessä käydään läpi muodin ohjelman aiempaa tilannetta, tapahtumia ja toimenpiteitä. Samassa yhteydessä selvitetään myös asiaan liittyviä, muiden henkilöiden muun muassa sosiaalisessa mediassa esittämiä kommentteja.

Selvityksen toteuttamisesta vastaavat yliopiston laki- ja henkilöstöpalveluiden työntekijät, jotka kuulevat opiskelijoita ja muita asiaan osallisia henkilöitä joko kirjallisesti tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Jos olet nähnyt tai kokenut asiatonta käytöstä, josta et ole vielä ilmoittanut ja, jonka haluat tuoda selvitystyötä tekevien tietoon, voit olla siitä yhteydessä suoraan yliopiston lakipalveluiden lakimiehiin Anni Tuomelaan tai Maiju Wickströmiin. Selvityksen edistämiseksi teethän yhteydenoton omalla nimelläsi. Halutessasi voit tuoda asian samalla myös dekaani Tuomas Auvisen tietoon. Sähköpostit ovat muotoa [email protected]. Jos olet jo ilmoituksen tehnyt, niin sinun ei tarvitse tehdä uutta ilmoitusta. Antamasi tiedot on välitetty selvittäjille, jos olet siihen antanut luvan.

Ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöt

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla työskentelee kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka auttavat ja neuvovat opiskelijoita. Häirintäyhdyshenkilöihin voi ottaa yhteyttä, jos on kokenut tai todistanut häirintää, kaipaa apua häirintätilanteiden jälkiselvittämiseen tai haluaa vain puhua kohtaamastaan asiattomasta käytöksestä. Heihin voi olla yhteydessä myös silloin, jos ei ole varma, onko tilanne ollut häirintää. Yhteydenotot häirintäyhdyshenkilöihin ovat luottamuksellisia, ja yhteydenotto ei johda toimenpiteisiin, ellei yhteydenottaja itse näin halua.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa