Asiattomasta käytöstä ilmoittaminen Aallossa - Muodin ohjelmaa koskeva selvitystyö

Asiattomasta käytöksestä ilmoittaminen

Aalto-yliopiston toimintaperiaatteet eli Code of Conduct on yhteenveto toimintaa ja käyttäytymistä ohjaavista reilun pelin säännöistä. Sitoutuminen tasa-arvoon, puolueettomuuteen ja toisten kunnioittamiseen tarkoittaa, että kaikilla on oikeus nauttia turvallisesta yliopistoympäristöstä. Jokaisen Aalto-yhteisön jäsenen vastuulla on toimia yhteisten toimintaperiaatteiden mukaisesti ja ilmoittaa, kun epäilee niitä rikottavan.

Jos koet häirintää tai asiatonta kohtelua opetuksen aikana tai opintoihin liittyvässä tilanteessa, voit ilmoittaa siitä opettajalle, jolla on velvollisuus puuttua tilanteeseen. Jos käytös ei lopu tai jos häiritsevästi käyttäytyvä on opettaja itse, ota ensisijaisesti yhteyttä oman koulusi opintoasiainpäällikköön. Lisäohjeita löydät osoitteesta https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=1183869.

Tarvittaessa voit myös olla suoraan yhteydessä yliopiston päälakimieheen. Yhteystiedot löydät osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/aallon-tapa-toimia. Tällä hetkellä yliopiston päälakimiehenä toimii Kristiina Kemetter. Sähköpostit ovat muotoa [email protected] Huomioithan, yliopisto ei ryhdy toimenpiteisiin anonyymien yhteydenottojen perusteella.

Jos epäilet tilanteen täyttävän rikoksen tunnusmerkit, ota yhteyttä poliisiin.

Muodin ohjelmaa koskeva selvitystyö

Aalto-yliopisto on aloittanut perusteellisen selvitystyön (linkki vaatii kirjautumisen Aalto -tunnuksilla) muodin ohjelmaan liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen väitteistä. Selvityksessä käydään läpi muodin ohjelman aiempaa tilannetta, tapahtumia ja toimenpiteitä. Samassa yhteydessä selvitetään myös asiaan liittyviä, muiden henkilöiden muun muassa sosiaalisessa mediassa esittämiä kommentteja.

Selvityksen toteuttamisesta vastaavat yliopiston laki- ja henkilöstöpalveluiden työntekijät, jotka kuulevat opiskelijoita ja muita asiaan osallisia henkilöitä joko kirjallisesti tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Jos olet nähnyt tai kokenut asiatonta käytöstä, josta et ole vielä ilmoittanut ja, jonka haluat tuoda selvitystyötä tekevien tietoon, voit olla siitä yhteydessä suoraan yliopiston lakipalveluiden lakimiehiin Anni Tuomelaan tai Maiju Wickströmiin. Selvityksen edistämiseksi teethän yhteydenoton omalla nimelläsi. Halutessasi voit tuoda asian samalla myös dekaani Tuomas Auvisen tietoon. Sähköpostit ovat muotoa [email protected]. Jos olet jo ilmoituksen tehnyt, niin sinun ei tarvitse tehdä uutta ilmoitusta. Antamasi tiedot on välitetty selvittäjille, jos olet siihen antanut luvan.

Ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöt

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla työskentelee kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka auttavat ja neuvovat opiskelijoita. Häirintäyhdyshenkilöihin voi ottaa yhteyttä, jos on kokenut tai todistanut häirintää, kaipaa apua häirintätilanteiden jälkiselvittämiseen tai haluaa vain puhua kohtaamastaan asiattomasta käytöksestä. Heihin voi olla yhteydessä myös silloin, jos ei ole varma, onko tilanne ollut häirintää. Yhteydenotot häirintäyhdyshenkilöihin ovat luottamuksellisia, ja yhteydenotto ei johda toimenpiteisiin, ellei yhteydenottaja itse näin halua.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kylän_olohuone_2
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n vuokratilojen varauskalenteri avattu 10.1.2021 asti

Tilavarauksen AYY:n kertavuokrattaviin tiloihin voi nyt tehdä omilla Aalto-tunnuksilla osoitteessa tila.ayy.fi.
Opiskelijakeskuksen sijainti Kemistin korttelissa
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijakeskusprojekti etenee

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.
Polyteekkarimuseo
Ajankohtaista Julkaistu:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudistuneessa museossa pääsee vierailemaan syksyllä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudistuneessa museossa pääsee vierailemaan syksyllä
Otaniemen yö ohjelmalehtiset
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

Etsitään graafikkoa toteuttamaan Otaniemen yön graafinen ilme

Etsimme aaltolaista graafikkoa tai alan opiskelijaa toteuttamaan 10.10.2020 kolmatta kertaa järjestettävän poikkitaiteellisen Otaniemen yö -festivaalin visuaalisen ilmeen.