Asiattomasta käytöstä ilmoittaminen Aallossa - Muodin ohjelmaa koskeva selvitystyö

Asiattomasta käytöksestä ilmoittaminen

Aalto-yliopiston toimintaperiaatteet eli Code of Conduct on yhteenveto toimintaa ja käyttäytymistä ohjaavista reilun pelin säännöistä. Sitoutuminen tasa-arvoon, puolueettomuuteen ja toisten kunnioittamiseen tarkoittaa, että kaikilla on oikeus nauttia turvallisesta yliopistoympäristöstä. Jokaisen Aalto-yhteisön jäsenen vastuulla on toimia yhteisten toimintaperiaatteiden mukaisesti ja ilmoittaa, kun epäilee niitä rikottavan.

Jos koet häirintää tai asiatonta kohtelua opetuksen aikana tai opintoihin liittyvässä tilanteessa, voit ilmoittaa siitä opettajalle, jolla on velvollisuus puuttua tilanteeseen. Jos käytös ei lopu tai jos häiritsevästi käyttäytyvä on opettaja itse, ota ensisijaisesti yhteyttä oman koulusi opintoasiainpäällikköön. Lisäohjeita löydät osoitteesta https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=1183869.

Tarvittaessa voit myös olla suoraan yhteydessä yliopiston päälakimieheen. Yhteystiedot löydät osoitteesta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/aallon-tapa-toimia. Tällä hetkellä yliopiston päälakimiehenä toimii Kristiina Kemetter. Sähköpostit ovat muotoa [email protected] Huomioithan, yliopisto ei ryhdy toimenpiteisiin anonyymien yhteydenottojen perusteella.

Jos epäilet tilanteen täyttävän rikoksen tunnusmerkit, ota yhteyttä poliisiin.

Muodin ohjelmaa koskeva selvitystyö

Aalto-yliopisto on aloittanut perusteellisen selvitystyön (linkki vaatii kirjautumisen Aalto -tunnuksilla) muodin ohjelmaan liittyvistä epäasiallisen käyttäytymisen väitteistä. Selvityksessä käydään läpi muodin ohjelman aiempaa tilannetta, tapahtumia ja toimenpiteitä. Samassa yhteydessä selvitetään myös asiaan liittyviä, muiden henkilöiden muun muassa sosiaalisessa mediassa esittämiä kommentteja.

Selvityksen toteuttamisesta vastaavat yliopiston laki- ja henkilöstöpalveluiden työntekijät, jotka kuulevat opiskelijoita ja muita asiaan osallisia henkilöitä joko kirjallisesti tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Jos olet nähnyt tai kokenut asiatonta käytöstä, josta et ole vielä ilmoittanut ja, jonka haluat tuoda selvitystyötä tekevien tietoon, voit olla siitä yhteydessä suoraan yliopiston lakipalveluiden lakimiehiin Anni Tuomelaan tai Maiju Wickströmiin. Selvityksen edistämiseksi teethän yhteydenoton omalla nimelläsi. Halutessasi voit tuoda asian samalla myös dekaani Tuomas Auvisen tietoon. Sähköpostit ovat muotoa [email protected]. Jos olet jo ilmoituksen tehnyt, niin sinun ei tarvitse tehdä uutta ilmoitusta. Antamasi tiedot on välitetty selvittäjille, jos olet siihen antanut luvan.

Ylioppilaskunnan häirintäyhdyshenkilöt

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalla työskentelee kaksi häirintäyhdyshenkilöä, jotka auttavat ja neuvovat opiskelijoita. Häirintäyhdyshenkilöihin voi ottaa yhteyttä, jos on kokenut tai todistanut häirintää, kaipaa apua häirintätilanteiden jälkiselvittämiseen tai haluaa vain puhua kohtaamastaan asiattomasta käytöksestä. Heihin voi olla yhteydessä myös silloin, jos ei ole varma, onko tilanne ollut häirintää. Yhteydenotot häirintäyhdyshenkilöihin ovat luottamuksellisia, ja yhteydenotto ei johda toimenpiteisiin, ellei yhteydenottaja itse näin halua.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Ajankohtaista Julkaistu:

AYY valitsi vuoden 2020 edustajiston puheenjohtajan ja hallituksen muodostajan

Edustajisto valitsi tiistaina 12.11.2019 pidetyssä kokouksessaan vuoden 2020 edustajiston puheenjohtajan ja hallituksen muodostajan. Edustajiston puheenjohtajana toimii ensi vuonna Suvi Vendelin ja hallituksenmuodostajana Olli Kesseli.
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae Helsinki Graduate School of Economicsin johtokuntaan!

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja Svenska Handelshögskolans Studentkår avaavat 11.11.2019 haun opiskelijaedustajiksi Helsinki Graduate School of Economicsin johtokuntaan kaudelle 2020–2021.
Haku luottamustoimeen 2020
Ajankohtaista Julkaistu:

Luottamustoimessa pääset vaikuttamaan AYY:lla suuresti

Haku TTER:n johtokuntaan, jatkuvuustoimikuntaan ja talousjohtokuntaan on käynnissä 28.11. klo 12 asti.
Vaaliuurna
Ajankohtaista Julkaistu:

”En haluaisi edellyttää teiltä demokratian pelastamista, mutta olisihan se ihan kiva” – AYY:n edustajistovaalien tulos tuo muutoksia ryhmien paikkamääriin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan vuoden 2019 edustajistovaalit järjestettiin 28.10.-5.11. Vaaleilla valittiin 45-henkinen edustajisto, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätösvaltaa. Edustajistovaalien voittajiin kuuluu Vihreämpi Aalto -ryhmä, joka kolminkertaisti paikkamääränsä edellisiin vaaleihin nähden. Myös Pro Arte ja Kylterirengas nostivat kummatkin paikkamääräänsä yhdellä.