Ajankohtaista

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta sai uuden suunnan seuraavaksi neljäksi vuodeksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi viimeviikkoisessa kokouksessaan AYY:n uuden strategian vuosille 2021–2024. Strategiaa työstettiin valtaosa vuodesta 2020.
Elina Nieminen ja Laura Nikola

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi viimeviikkoisessa kokouksessaan AYY:n uuden strategian vuosille 2021–2024. Strategiaa työstettiin valtaosa vuodesta 2020: työstöön kuului jäsenille suunnattu strategiakysely, toimintaympäristön muutosvoima-analyysi ja lukuisia kommenttikierroksia muun muassa edustajistolle ja sidosryhmille. Jäsenistön lisäksi strategian kirjoittamiseen osallistuivat aktiivisesti edustajisto, AYY:n toimisto, kunniavaltuuskunta ja talousjohtokunta. 

Strategiatyöstä vastannut toiminnanjohtaja Elina Nieminen ja vuoden 2021 hallituksessa strategiasta vastaava Laura Nikola ovat innoissaan uudesta strategiasta.  

”Näen uuden strategian merkitsevän AYY:lle mahdollisuutta kulkea kohti yhteistä päämäärää ja visiota maailman parhaasta opiskelijan elämästä. Näen sen samalla mahdollisuutena oivalluksiin, pohdintoihin ja yhteisiin arvoihin pohjaavien päätösten tekemiseen, jotta uusi strategia alkaisi asteittain elää myös päivittäisessä arjessa”, iloitsee Nikola.  

Jäsenten näköinen strategia 

Strategian uudistamisen tavoitteena on ollut, että uusi strategia on AYY:n jäsenten näköinen, vastaa ylioppilaskunnan kohtaamiin tulevaisuuden haasteisiin ja tukee johtamista ja priorisointia. Jäsenet vaikuttivat merkittävästi esimerkiksi strategian arvoihin. Vuoden 2020 strategiasta vastannut AYY:n hallituslainen Noora Torpo kertoo jäsenten vaikutuksesta strategiaan: ”Kävimme tarkasti läpi kaikki jäsenille osoitetussa kyselyssä ehdotetut arvot ja käytettiin niitä arvopohjan luomiseen. Jäsenet ehdottivat myös kestävyyden tavoittelua kiinteistöpuolella ja rakentamisessa. Samoin oman yhteisön löytymisen tärkeys ja AYY:n rooli poikkitieteellisten ystävyyssuhteiden muodostumisessa korostuivat.” 

Mikä muuttuu 2020-luvulla? 

Iso osa strategiatyöstä tehtiin vuonna, jona jokaisen aaltolaisen arki muuttui ja normaali sai uuden merkityksen. Strategia auttaa AYY:tä vastaamaan tulevaisuuden suuriin muutoksiin ja palvelemaan jäseniään niissä muutoksissa entistä paremmin. Strategiaa tehdessä laadittiin myös analyysi AYY:n tulevaisuudessa kohtaamista muutosvoimista. Analyysissa otettiin huomioon Sitran 2020 megatrendit. 2020-luvun alussa AYY:n kohtaamiin muutosvoimiin kuuluu muun muassa yhteisöllisyyden muuttuminen, viestinnän muuttuva valta ja verkostot sekä moninaisuus ja kansainvälisyys.  

Mitä Aalto-yhteisö voi siis odottaa seuraavalta strategiakaudelta 2021–2024? 

”Strategiassa korostuu erityisesti se, että AYY on palveluorganisaatio ja me haluamme olla hyödyllisiä meidän jokaiselle jäsenelle. Me uskomme, että AYY:n tarjoamat palvelut mahdollistavat onnellisen ja ikimuistoisen opiskeluajan. Tämän uuden strategian puitteissa tulemme keskittymään siihen, että jokainen aaltolainen pääsee nauttimaan näistä palveluista”, kuvailee toiminnanjohtaja Nieminen.  

Tutustu AYY:n uuteen strategiaan tästä.

Lisätietoja: 

Toiminnanjohtaja Elina Nieminen, +358 50 520 9415 

Hallituksen jäsen Laura Nikola, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu