Yhdistystiedote viikolle 51/2018

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 51/2018

Vuoden viimeiset viikot alkamaisillaan. Kurkkaa uunituore AYY:n tapahtumaopas (kohta 1) ja käy tyhjentämässä yhdistyksesi postilaatikko (kohta 3). Suuret onnittelut kaikille Hugo-gaalassa palkituille! (kohta 2)

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

17.12. Futuretalks: Facing/Fading Frontiers (https://ayy.fi/en/blog/events/futuretalks-facing-fading-frontiers/)
18.12. Tilakähmyt muille 1. luettelon yhdistyksille (kohta 4, https://ayy.fi/blog/events/tilakahmyt-muille-1-luettelon-yhdistyksille/)
31.12. Haku AYY:n toimikuntiin päättyy (kohta 9, ayy.fi/stop)
15.1. Yhdistyskoulutus Mikkelissä

Tiedotteen sisältö

1. AYY:n opas tapahtumajärjestäjille
2. Hugo-gaala palkitsi Aalto-yhteisön pioneereja
3. Yhdistyksen postilaatikon tyhjennys
4. AYY:n kertavuokrattavien tilojen ennakkovaraukset käynnissä!
5. Teekkarispeksin ryhmälipunmyynti on auki – tuo yhdistyksesi katsomaan 30v-juhlanäytöstämme alennettuun hintaan!
6. Uusi yhdistysopas, olkaa hyvät!
7. Yhdistyskoulutusten materiaalit jaossa
8. Yhdistystoimintanne jäljet historiaan
9. Toimikuntahaut käynnissä 31.12. asti

1. AYY:n opas tapahtumajärjestäjille

AYY:n tapahtumajärjestäjän opas on vihdoin valmis! Oppaasta löytyy valtavan kattava tietopaketti aina tapahtumajärjestäjän laillisista vastuista tapahtumaturvallisuuden checklistiin, yhdenvertaisuus- ja ympäristöasioihin, kriisiviestintään, ensiapuohjeisiin ja moniin muihin tapahtumajärjestäjälle tärkeisiin ohjeistuksiin.  Opas on alustavasti luettavissa täällä, ja palaamme ensi vuoden puolella tarkemmin siihen, mihin kaikkialle opas lisätään uusilla nettisivuillamme.

Nyt löydät tapahtumaoppaan täältä yhdistysoppaan materiaalipankista: https://yhdistysopas.ayy.fi/wp-content/uploads/sites/20/2018/12/Tapahtumaj%C3%A4rjest%C3%A4j%C3%A4n-opas.pdf

2. Hugo-gaala palkitsi Aalto-yhteisön pioneereja

Perjantaina 7.12.2018 palkittiin kirjava joukko Aalto-yhteisön aktiivisia toimijoita historian ensimmäisessä Hugo-gaalassa. Gaalassa juhlistettiin Aalto-yhteisöä ja sen pioneereja, mutta tällä kertaa ei puhuttu yksittäisistä henkilöistä, vaan valokeilaan nostettiin Aalto-yhteisössä toimivien yhdistysten huikeat saavutukset.

AYY:n Aalto-yhteisöjaosto Aava keräsi syksyn aikana ehdotuksia niistä tahoista, jotka ansaitsisivat tulla palkituiksi. Ehdotuksia tuli runsaasti ja palkintoja jaettiin lopulta seitsemän. Gaalasta suunnitellaan vuotuista perinnettä.

Hugo-gaalassa 7.12.2018 jaetut palkinnot:

Yhteisönrakentaja 2018: Radiodiodi
Kansainvälisyyden edelläkävijä 2018: Polyteknikkojen partioklubi Teepakki ry
Aalto-yhteisön sillanrakentaja 2018: Isännistö ja Emännistö 2018
Aalto-yhteisön kartalleviejä 2018: Aalto Beer Pong ry
Fuksikasvatuksen uranuurtaja 2018: Nuoret Designerit ry
Opiskelijahyvinvoinnin tiennäyttäjä 2018: Teekkariratsastajat ry
Poikkitieteellinen pioneeri 2018: Otanko ry

Lue lisää gaalasta ja sen synnystä: https://ayy.fi/blog/2018/12/13/hugo-gaala-palkitsi-aalto-yhteison-pioneereja/

3. Yhdistyksen postilaatikon tyhjennys

Osalla yhdistyksistä on AYY:n toimistolla postilaatikko, jotka ovat ääriään myöten täynnä. Nämä postilaatikot tulisi tyhjentää ennen joulua, sillä muuten ei uusi posti mahdu mihinkään. Jotkin yhdistykset eivät ole hakeneet postiaan koko vuoteen, joten nyt on korkea aika napata esimerkiksi tiliotteet talteen.

Mikäli et tiedä, onko yhdistykselläsi postilaatikkoa, tulethan käymään! AYY:n toimisto sijaitsee osoitteessa Otakaari 11, yläkerrassa ja päivittäin olemme auki klo 12-16. Joululomalle palvelutoimisto siirtyy perjantaina 21.12. ja aukeaa taas 2.1.2019.

4. AYY:n kertavuokrattavien tilojen ennakkovaraukset käynnissä!

AYY:n kertavuokrattavien tilojen ennakkovaraukset, eli tuttavallisemmin tilakähmyt, ovat erityisasemayhdistysten osalta käyty ja nyt on vuorossa muut ensimmäisen luettelon yhdistykset. Varaukset tehdään tuttuun tapaan AYY:n omaa varausjärjestelmää, TILAa käyttäen. TILA löytyy osoitteesta https://tila.ayy.fi/ ja käyttäjät kirjautuvat siihen Aalto-yliopiston IT-tunnuksilla. Alkuun pääsee helpoiten lukemalla sivun yläreunan valikkopalkin Ohje/Help-linkin takaa ohjeet.

Kähmittävä ajanjakso on ma 7.1.2019 – su 11.8.2019. Tilavarausten viimeiset täyttöajat järjestelmässä ovat:

Muut 1. luettelon yhdistykset ke 12.12. – ti 18.12.2018.
Täyttöaika alkaa ke 12.12. klo 12.00 ja päättyy ti 18.12.2018 klo 12.00.
Kähmyt ti 18.12.2018 klo 16.30 alkaen Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1) salissa R001/M232 M1.

Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät Yhdistystiedotteesta 49/2018, kohdasta 3:  https://ayy.fi/blog/2018/11/30/yhdistystiedote-viikolle-49-2018/

Jos et ole saanut vahvistustunnusta edustamallesi käyttäjäryhmällesi tai sinulla on muuta kysyttävää kähmyihin liittyen, voit olla yhteydessä AYY:n palvelupäällikköön: riitu.nuutinen (a) ayy.fi

5. Teekkarispeksin ryhmälipunmyynti on auki – tuo yhdistyksesi katsomaan 30v-juhlanäytöstämme alennettuun hintaan!

Ensi keväänä saa ensi-iltansa kaikkien aikojen kolmaskymmenes Teekkarispeksi, ja juhlavuoden kunniaksi olemme halunneet tehdä jotain erityistä. Kutsummekin nyt sinut ja yhdistyksesi tai kiltasi katsomaan 30v-juhlanäytöstämme huikaisevaan Peacock-teatteriin 19.3.2019!

Yli 10 hengen ryhmät saavat juhlanäytöksen lipuista 10% alennuksen, joten nyt on oiva tilaisuus kerätä porukka kasaan ja tulla nauttimaan kevään kuumimmasta kulttuuripläjäyksestä. Ryhmäliput tilaat kätevästi sähköpostilla osoitteesta [email protected], ja ne voi maksaa yhdellä laskulla. Lippujen hinnat ja tämän vuoden speksin teema löytyvät osoitteesta teekkarispeksi.fi/keinolla-milla-hyvansa/

6. Uusi yhdistysopas, olkaa hyvät!

Järjestösektorilla on tänä vuonna työstetty uutta yhdistysopasta, joka on vihdoin valmis! Yhdistysoppaasta löytyy monipuolisesti tietoa, jota AYY:n piirissä toimivat yhdistykset tarvitsevat toimintansa tueksi. Teemoja löytyy niin yhdistyksen perustamisesta, taloudenhoidosta, hallinnosta kuin yhdenvertaisuudestakin. Ja paljon muuta! Lisäksi kattavan materiaalipankin avulla löydät olennaisten ulkopuolisten lähteiden äärelle. Erityisen ajankohtaisia monille ovat osiot tilinpäätökseen liittyen.

Yhdistysopas löytyy täältä: https://yhdistysopas.ayy.fi/

Sivustoon kannattaa tutustua kunnolla jo toimikauden alussa sekä pitkin matkaa. Palautetta saa ehdottomasti antaa, sillä pientä fiksattavaa löytyy aina. Kieliversioista puuttuu vielä muutamia sivuja, mutta ne päivitetään paikoilleen heti kun käännökset valmistuvat.

Jatkossa voi kysymyksiin etsiä ensihätään tietoa yhdistysoppaasta, ja sen jälkeen olla yhteydessä järjestösektoriin: jarjestoasiat(a)ayy.fi.

7. Yhdistyskoulutusten materiaalit jaossa

Tämän vuoden yhdistyskoulutuksen materiaalit on kerätty sekä peruspaketin että teemapäivän osalta yhdistysoppaaseen osoitteeseen https://yhdistysopas.ayy.fi/koulutusmateriaalit/. Vinkkaathan näistä myös hallituskavereillesi. Koulutusmateriaalit julkaistaan vain sillä kielellä, jolla koulutukset pidettiin.

Palautetta toivotaan yhdistyskoulutuspäiviin osallistuneilta sekä niiltä, jotka eivät mukaan päässeet. Mitä hyvää ja mitä kehitettävää? Ja toisaalta, miksei päivä tai teemat tällä kertaa sinulle sopineet? Molemmilla lomakkeilla voi antaa myös koulutustoiveita vuodelle 2019.
Peruspaketin 27.11. palautelomakkeeseen: http://lomake.ayy.fi/yhdistykset/palaute-peruspaketti-2018/
Teemapäivän 28.11. palautelomakkeeseen: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/palaute-teemapaiva-2018/

Kiitos paljon osallistuneille ja hurjan paljon tsemppiä ensi vuoteen! Ja muistakaa aina olla yhteydessä järjestösektoriin, kun siltä tuntuu jarjestoasiat(a)ayy.fi

8. Yhdistystoimintanne jäljet historiaan

Unohtuuko arkistointi helposti? Mitä ylipäätään tarvitsee ja kannattaa arkistoida? Nyt on hyvä hetki ottaa aiheesta koppia ennen kuin monet toimijat vaihtuu.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan arkisto tarjoaa piirissään toimiville yhdistyksille säilytystilaa, tarvikkeita ja neuvontaa arkistoinnissa. Arkistoinnin tarkoituksena on luoda tulevaisuuden toimijoille elävä kuva yhdistyksen toiminnasta. Arkistoida kannattaa kaikki yhdistykseen toimintaan liittyvä itse tuotettu aineisto sekä muuta jälkipolville mielenkiintoista materiaalia asianmukaisesti merkittynä. Vinkkejä arkistoinnin rajaukseen esimerkiksi Yhdistystoimijoiden sivuilta.

Tärkeää on, että arkistointia pidetään mielessä ja toteutetaan pitkin vuotta. Kysy rohkeasti vinkkejä ja ota yhteyttä arkisto(a)ayy.fi.

9. Toimikuntahaut käynnissä 31.12. asti

Haut AYY:n toimikuntiin ovat auki vielä joulukuun loppuun asti! Voit hakea mukaan järjestämään esimerkiksi isoja bileitä Juhlatoimikuntaan tai Afterpartytoimikuntaan, Huispausta ja Humans vs. Zombieta Ulkopelitoimikuntaan, ylioppilaskunnan vuosijuhlia Vujutoimikuntaan tai Teekkariperinneviikon moninaisia juhlallisuuksia Teekkariperinnetoimikuntaan. Toimikunnissa pääset tekemään monenlaisia hommia poikkitieteellisessä porukassa ja oppimaan paljon uutta niin projektihallinnasta, ryhmädynamiikasta kuin tapahtumamarkkinoinnistakin!

Hae osoitteessa ayy.fi/stop/!

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedote joululomailee ja ilmestyy seuraavan kerran 11.1.2019.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!