Yhdistyslistaus

Yhteiskunta

AYY:n alaiset yhteiskunnalliset yhdistykset tarjoavat mahdollisuuksia verkostojen ja työelämätaitojen kehittämiseen, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä poliittiseen ja hengelliseen toimintaan.
Aalto analytics logo

Aalto Analytics

Tavoitteenamme on tuoda datan voima ihmisten tietoisuuteen!

Aalto Analytics edistää tietoisuutta datatieteestä Aallon kolmen keskeisen toimialan keskuudessa. Palvelemme moninaisia akateemisia taustoja ja taitotasoja omaavia jäseniä auttamalla heitä yhdistämään datatieteen teorian ja käytännön. Tarjoamme ystävällisen yhteisön ja arvokkaan tiedonlähteen alan parhaista käytännöistä ja orastavista aiheista. Tapahtumamme edistävät rakentavaa verkostoitumista, tarjoavat jäsenillemme mahdollisuuden tavata ihmisiä datatieteen alalta sekä kehittää kysyttyjä käytännön taitoja. Liity joukkoomme ja opi datan mahdollisuuksista urallasi.

Aalto debate logo

Aalto Debating Society

Haluatko oppia esittämään itsevarmasti ja vakuuttavasti missä tahansa, koska tahansa ja minkä tahansa yleisön edessä? Haluatko väitellä ajankohtaisista aiheista ja oppia rakentavasti kyseenalaistamaan totuttuja näkemyksiä? Tai pelkästään parantaa englanninkielen taitojasi?

Siinä tapauksessa Aalto Debating Society, Aallon väittelyseura, on juuri sinulle tarkoitettu. Olemme kansainvälinen yhteisö kilpaväittelijöitä Aallon eri korkeakouluista. Väittelytaitoja harjoitellaan englanniksi.

Toimintamme on monipuolista, järjestämme niin väittelytapahtumia kuin juhliakin:

1) Pidämme viikottain väittelyharjoituksia ja workshoppeja esiintymistaidoista + ajankohtaisista aiheista

2) Osallistumme kansainvälisiin väittelyturnauksiin Suomessa ja ympäri Eurooppaa

3) illanistujaisia ja juhlia

Tervetuloa kokeilemaan väittelyä!

aalto_ea

Aalto Effective Altruism

Aalto Effective Altruism tarjoaa resursseja ja tukea kaikille Aaltolaisille, jotka haluavat selvittää miten parhaiten auttaa muita. Tartumme aikamme haastavimpiin kysymyksiin: mitä globaaleja ongelmia tulisi priorisoida, millä strategioilla on parhaat mahdollisuudet ratkaista ne, sekä kuinka voimme itse parhaiten puuttua näihin ongelmiin resursseillamme ja uravalinnoillamme? 

Liittymällä yhteisöömme ja osallistumalla tapahtumiimme pääset tapaamaan muita tehokkasta hyväntekemisestä kiinnostuneita ja oppimaan uusia näkökulmia hyvän tekemiseen. 

Aaltoes logo

Aalto Entrepreneurship Society

Aalto Entrepreneurship Society (Aaltoes) on Euroopan suurin ja aktiivisin opiskelijayrittäjyysjärjestö. Missionamme tänä päivänä on olla maailman paras yhteisö ja kasvualusta, erityisesti yksilötason kehitykseen ja yrittäjähenkisten ihmisten tavoittamiseen.

Aaltoes perustettiin vuonna 2009 Aalto-yliopiston opiskelijoiden toimesta, kun professori luennolla totesi ”yrittäjyyden olevan huonoin mahdollinen valinta tulevaisuuden kannalta”. Vuosien varrella Aaltoes on toiminut Suomen startup-kulttuurin kehityksen veturina, muuttanut käsitystä yrittäjyydestä, kasvattanut Slushin nykyisiin mittoihinsa, synnyttänyt useita maailmanlaajuisia konsepteja ja järjestänyt lukuisia Euroopan mittakaavalla suurimpia tapahtumia.

Aaltoesin jäsenenä pääset haastamaan itseäsi niin yksilö-, tiimi- kuin johtamistasolla,  ympäröit itsesi tulevaisuuden tekijöillä, verkostoidut kotimaan ja ulkomaiden kovimpien osaajien kanssa – unohtamatta mahdollisuutta räjähtävään urakehitykseen. Perinteiset opintomatkat Kaliforniaan ja Aasiaan ovat ainutlaatuinen mahdollisuus verkostoitua ja tutustua ainutlaatuiseen yrityskulttuuriin.

Toiminnassamme on aina tilaa uusille kunnianhimoisille tekijöille – ota siis yhteyttä Facebookissa, verkkosivuillamme, sähköpostitse tai tule käymään jossain tapahtumista!

amca

Aalto Management Consulting Association ry 

Yhdistyksen tarkoituksena on yhdistää liikkeenjohdon konsultoinnin urasta kiinnostuneita.
Aalto-yliopiston opiskelijoita ja luoda yhteys näiden opiskelijoiden ja konsulttiyritysten välillä. 
Yhdistys pyrkii tukemaan jäsentensä kehittymistä liikkeenjohdon konsultoinnin uran
vaatimissa taidoissa, ja parantamaan jäsenten valmiutta työelämään.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi järjestää illanviettoja, ekskursioita,
opintopiirejä, verkostoitumistapahtumia ja seminaareja, kerätä ja välittää tietoa
liikkeenjohdon konsultoinnista sekä tehdä yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa ja muita
tapahtumia jotka ovat sovittu yhdistyksen jäsenten kesken. 

aamu

Aalto Muslimi Järjestö 

Aalto-yliopistossa opiskelevia ja työskenteleviä muslimeja, parantaa heidän opiskelun sekä työn laatua sekä kokemusta, vähentää ennakkoluuloja ja lisäksi järjestää tapahtumia ja toimintaa kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille sekä yliopistossa työskenteleville. Aamun tarkoituksena on kohentaa ja lisätä yleissivistystä ja tarjota päihteettömiä ja turvallisia tiloja. Yhdistys pyrkii myös olemaan aktiivinen yhteiskunnan jäsen ja lisäämään nuorten kiinnostusta yliopistossa opiskelua kohtaan. 

Aalto Private Equity Club

Aalto Private Equity Club

Aalto Private Equity Club on pääomasijoitusalaan ja sen edistämiseen erikoistunut opiskelijajärjestö. Järjestön tavoitteena on antaa korkeakouluopiskelijoille kosketuspintaa pääomasijoitusalaan järjestämällä tapahtumia, yritysvierailuja sekä tarjoamalla muuta kiinnostavaa sisältöä alasta kiinnostuneille. AaltoPECin kohdeyleisönä ovat kaikki korkeakouluopiskelijat tiedekunnasta tai pääaineesta riippumatta. 

Aalto Sustainability Club

Aalto Sustainability Club ry

Aalto Sustainability Club (ASC) on vastuullisuudesta kiinnostuneiden opiskelijoiden pirteä yhteisö. Järjestämme erilaisia tapahtumia kuten esimerkiksi yritysvierailuja, paneelikeskusteluja, yritysesittelyjä, Q&A-sessioita sekä elokuvailtoja. Pyrimme tuomaan opiskelijoita, järjestöjä ja yrityksiä yhteen pohtimaan ja oppimaan lisää vastuullisuudesta. Uskomme monitieteellisyyden olevan rikkaus ja toivotammekin opiskelijat kaikilta aloilta lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimitaamme. Löydät meidät Facebookista, Instagramista tai nettisivuiltamme. Jos sinulla on kysymyksiä tai ideoita, haluat liittyä ASC:iin tai haluat vain jutella, voit ottaa meihin aina yhteyttä sosiaalisen median tai sähköpostimme aaltosc(at)ky.fi kautta.

aalto vihreät

Aaltovihreät ry 

Aaltovihreät ry yhdistää vihreästi ajattelevia Aalto-yliopiston opiskelijoita. Yhdistyksemme toimii Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä ja tarkoituksenamme on tutustuttaa Aallon opiskelijoita politiikkaan ja vihreään liikkeeseen. Tavoitettamme toteutamme järjestämällä erilaisia tapahtumia, kuten illanviettoja, ekskursioita ja keskusteluiltoja, sekä itsenäisesti että yhteistyössä muiden vihreiden yhdistysten kanssa. 

Jäseneksi Aaltovihreisiin voit liittyä kätevästi verkkolomakkeella, joka löytyy muun muassa yhdistyksemme nettisivujen etusivulta. 

BY logo

BY

BY eli Bratislawa Youghurt on vuodesta 1980 liputtanut yhteisöllisyyden ja hyvien bileiden puolesta. Toimintamme keskittyy Jämeräntaival 6:n kattohuoneistoon, mutta meihin voi törmätä myös muualla Teekkarikylässä, jopa Tampereella saakka. Vaikutamme yhteiskuntaan mm. Kyläsenaatissa ja urheilemme sekä voitamme mielellämme.

Fashion Forward

Fashion Forward ry 

Fashion Forward on poikkitieteellinen yhdistys, joka tuo esiin vastuullista muotia ja opettaa kuluttajia muodin ympäristökuormituksesta ja eettisistä vaikutuksista. Haluamme rakentaa kestävämmän muotialan Suomeen sekä auttaa kuluttajia tekemään vastuullisempia muotivalintoja.

Järjestämme tapahtumia ja excursioita alaan liittyen, sekä jaamme tietoa sosiaalisen median kanavien kautta; Instagram (@fashionforward.ry), Facebook (@fashionforward.ry) ja Twitter (@fashion_ry). Pääset mukaan Fashion Forwardin toimintaan osallistumalla tapahtumiimme tai laittamalla viestiä sosiaalisen median kanavien kautta! 

Gayy logo

GAYY

GAYY yhdistää Aalto-yliopiston LGBT-henkisiä ja -uteliaita opiskelijoita, ja järjestää kaikille avoimia Pride-henkisiä tapahtumia, joista tunnetuimpana perinteinen Otaniemi GayDay Helsinki Pride-viikon sunnuntaina. Tapahtumakirjoon kuuluu bileiden lisäksi myös muita hupailuja. Jäsenille tarjoamme mainioita jäsenetuja!

Tervetuloa mukaan Aalto-yliopiston avomielisimmän, iloisimman ja rohkeimman yhdistyksen toimintaan! Pysy kärryillä tapahtumistamme Telegram-kanavallamme ja liity jäseneksi nettisivuillamme.

HitchPro logo

HitchPro

HitchPro ry on vuonna 2015 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää liftauskulttuuria sekä yleisemmin kohentaa välittämistä ja luottamusta tuntemattomien ihmisten välillä yhteiskunnassa. Lisäksi yhdistyksen tavoitteena on tuoda uusia ihmisiä liftaamisen pariin ja alentaa kynnystä liftausharrastuksen aloittamiseen.

Yhdistyksen päätapahtuma on Hitchball 4000 -liftauskilpailu. Yhdistys pyrkii myös järjestämään muita pienempiä ja monimuotoisia tapahtumia ja jatkamaan eri medioiden kautta ihmisten liftaustietoisuuden kasvattamista ja asenteiden parantamista. Mahdollisuuksien mukaan yhdistyksellä on myös tavoitteena tukea toimintansa kautta yleishyödyllisiä, yhteiskunnallisia hankkeita.

Jäseneksi pääset olemalla yhteydessä hallitukseen.

KYS

Kiltojen Ystävyysseura 

Olemme yhdistys, joka pyrkii edistämään kiltarajoja ylittäviä ystävyyssuhteita. Tavoitteena on luoda mahdollisimman matalan kynnyksen alusta tutustua muiden kiltojen edustajiin ja saamaan uusia ystäviä.

Aalto-Yliopiston kokoomusopiskelijat

Aalto-yliopiston Kokoomusopiskelijat ry 

Aalto-yliopiston kokoomusopiskelijat (tuttavallisemmin AlKo) on suunnattu kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille ja on vuodesta 1968 toiminut aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Jäsenillämme on loistavat mahdollisuudet oppia tuntemaan ja vaikuttamaan yhteiskuntaamme. Omissa tapahtumissamme mm. keskustelemme ajankohtaisista aiheista ja paikalle voi tulla matalalla kynnyksellä viettämään iltaa. Sen lisäksi kattojärjestömme Tuhatkunta järjestää aktiivisesti kokoomusopiskelijoille tapahtumia, joissa pääsee haastamaan omia näkemyksiä, kehittämään omia viestintätaitoja sekä tapaamaan näkyvissä rooleissa toimivia vaikuttamisen ammattilaisia ja poliitikkoja.

Oletko kiinnostunut saamaan lisätietoa toiminnastamme? Yhdistyksellä on jäsenilleen Telegram-kavana, jonne päivitellään aktiivisesti tulevia tapahtumia sekä keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Syksyisin yhdistykselle valitaan hallitus, joka organisoi tapahtumia, mutta toiminnan sisällöstä päättävät tottakai jäsenet. 

Tervetuloa rohkeasti mukaan! 

Otaniemen Löytötavarayhdistys OLY

Otaniemen Löytötavarayhdistys ry

Otaniemen Löytötavarayhdistys on juuri perustettu yhdistys, joka suunnittelee löytötavaratoimiston perustamista Otaniemeen. Yhdistyksen tarkoituksena on löytötavaratoimiston lisäksi järjestää muita löytötavarapalveluita sekä valistaa ja neuvoa löytötavaroihin liittyvissä asioissa. 

Otaniemen ympäristöseura logo

Otaniemen ympäristöseura ry

Otaniemen ympäristöseura kokoaa yhteen ympäristöasioista ja luonnosta kiinnostuneita Aalto-yliopiston opiskelijoita. Tavoitteena on edistää kestävän elämäntavan arvostusta aaltolaisten keskuudessa sekä tehdä Espoon luontoa tunnetuksi, sillä monelle opiskelijalle lähelläkin sijaitsevat upeat luontokohteet ovat täysin tuntemattomia.

Järjestämme mm. retkiä, kirjallisuusiltoja ja saunailtoja, sekä päivystämme Otaniemen kierrätyskeskuksella. Lisää tulevia ja menneitä tapahtumiamme löydät tapahtumakalenteristamme.

oleathink

Olea Think 

Olea Think on nuorille asiantuntijoille ja aktiiveille suunnattu ajatushautomoverkosto, joka pyrkii ravistelemaan valtadiskursseja markkinamyönteisestä ja aatteellisesti kestävästä näkökulmasta. Uskomme, että markkinatalous tuottaa yhteiskunnalle suurimman mahdollisen vaurauden ja hyvinvoinnin; emme kuitenkaan pelkää haastaa markkinavirheitä. Me etsimme yksilönvapautta kunnioittavia ratkaisuja, jotka ottavat myös yhteisön ja ympäristön hyvinvoinnin huomioon. 

Ristin kilta logo

Ristin kilta

Ristin kilta ry on yhteiskristillinen opiskelijayhdistys. Meitä kiltalaisia yhdistää usko Jeesukseen Kristukseen – Vapahtajaamme.

Hän liittää yhteen koko ruumiin ja pitää sitä koossa kaikkien jänteiden avulla, kunkin jäsenen toimiessa oman tehtävänsä mukaan, ja näin ruumis kasvaa ja rakentuu rakkaudessa. Ef. 4:16

Ristin kilta perustettiin vuonna 1947 jatkona ennen sotia Teknillisessä korkeakoulussa toimineelle raamattupiirille. Vain yksi piirin kahdeksasta miehestä selvisi sodasta hengissä ja turvatakseen toiminnan jatkumisen hän vaikutti aktiivisesti killan syntyyn.

Suuria saavutuksia killan historiassa ovat toki Otaniemen kappelin rakennuttaminen ja Suomen ensimmäisen, vuosina 1952-2017 toimineen minigolf-radan perustaminen. Merkittävintä lienee siitä huolimatta hengellisen kasvualustan ja kristittyjen yhteyden tarjoaminen teekkareille, teekkarikylän asukkaille ja muille kiinnostuneille läpi vuosikymmenten.

Monipuolinen toiminta, raamattupiirit, lähetystyö, yhteiskristillisyys, nuorekkuus ja teekkarimaisuuskin ovat sanoja, joita Ristin kiltaan on liitetty ja voidaan liittää edelleen. Yli 70 vuotta toiminut Ristin kilta on edelleen kiltalaistensa näköinen, aktiivinen yhdistys jonka perustana olevat arvot eivät vanhene killan myötä. 

Teres logo

Teekkarireserviläiset – TERES ry

Teekkarireserviläiset - TERES ry, yhdistää reserviläistoiminnasta kiinnostuneita Aalto-yhteisön jäseniä.

Yhdistyksen toiminta keskittyy reserviläistoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen liikuntatapahtumien avulla, sekä mahdollistamalla jäsenilleen retkeilyelämyksiä. 

TERES toimii läheisessä yhteistyössä Akateemisen maanpuolustusyhdistyksen, ARU:n kanssa. Yhteistyön kautta ARU mahdollistaa TERESin jäsenille erikoisempia tapahtumia, kuten ampumaratavuoroja.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen monipuolisia palveluita kerhohuoneesta varustevuokrauksiin ja köysilaskeutumisiin. Vuokrattava materiaali sisältää retkeilytarvikkeita teltoista metsäsuksiin. 

Kaiken tämän toiminnan lisäksi yhdistys järjestää saunailtoja ja muita illanviettoja kerhohuoneellaan. 

THk

Teknillinen Hamppukerho, THk 

Teknillinen Hamppukerho ry on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva vuonna 2019 perustettu yhdistys globaalista hampputeollisuudesta ja sen tuotteista kiinnostuneille opiskelijoille. 


Tarkoituksenamme on tarjota avoin keskusteluympäristö sekä edistää hampun ja sen käyttötarkoitusten tuntemusta Aalto-yliopiston piirissä. Kerhomme pyrkii luomaan yhteyksiä rakennus-, tekstiili-, elintarvike- ja kosmetiikka-alan teollisuuteen, sekä edistämään yhteistyötä muiden vastaavanlaisten yhdistysten kanssa. 


Tervetuloa mukaan hempeään ja hellän dynaamiseen toimintaamme! 

Women of Aalto logo_uusi

Women of Aalto

Women of Aalto on verkosto, joka yhdistää opiskelijoita Aallon kaikista korkeakouluista. Sen tarkoituksena on tarjota tapahtumia, joiden avulla opiskelijat saavat inspiraatiota, tukea ja vinkkejä tulevaa uraansa varten. Kantavana ajatuksena Women of Aalto edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa niin opiskeluaikana kuin työelämässä. 

Women of Aallon jäsenenä voit osallistua mielenkiintoisiin ajankohtaisia aiheita käsitteleviin tapahtumiin, kehittää omia kykyjäsi ja verkostoitua muiden Aallon opiskelijoiden sekä valmistuneiden alumnien kanssa. Women of Aalto rekrytoi tiimiinsä uusia tekijöitä vuoden ympäri, ota yhteyttä meihin allaolevan sähköpostin kautta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu