Yhdistyslistaus

Harrastukset ja pelit

Harrastekerhot tuovat yhteen samanmielisiä ihmisiä esimerkiksi pelaamaan pelejä, maistelemaan juomia tai muuten vain viettämään aikaa samoista asioista kiinnostuneiden kanssa.
AaltoAI

AaltoAI

AaltoAI on opiskelijoiden johtama yhdistys, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden kiinnostusta ja osallistumista tekoälyn alalla. Järjestämme tekoälyhenkisiä tapahtumia, toteutamme projekteja ja pidämme jäsenemme ajan tasalla viimeisimmistä tekoälyuutisista.

Sinun ei tarvitse olla tekoälyn asiantuntija liittyäksesi mukaan. Pelkkä kiinnostus tekoälyä kohtaan riittää!

Olet tervetullut osallistumaan mihin tahansa tapahtumistamme milloin tahansa. Lisäksi meillä on erilaisia projekteja käynnissä joihin tarvitsemme apukäsiä. Ota yhteyttä meihin minkä tahansa virallisen kanavamme kautta, jos olet kiinnostunut auttamaan.

Aalto beer pong logo

Aalto Beer Pong

Aalto Beer Pong perustettiin vuoden 2011 joulukuussa. Yhdistyksen päätavoitteena on edistää Beer Pongin tunnettavuutta Suomessa. Nuoresta iästään huolimatta yhdistyksellä on lähestulkoon tuhat jäsentä ja on samalla yksi Euroopan suurimmista Beer Pong -yhdistyksistä. Aalto Beer Pong on voittoa tavoittelematon yhdistys.

Yhdistys järjestää säännöllisesti turnauksia ja jäsentapahtumia. Annamme myös opetusta lajissa sekä lainaamme pelivälineitä. Työskentelemme myös muiden yhdistyksien kanssa joten meidät saattaa löytää myös erikoisemmista tapahtumista.

Vakiintuneet turnaukset

Freshman tournament (syksyisin)
Finnish Series of Beer Pong (syksyisin)
Vuosijuhlat (keväisin)
Cocktail Pong (keväisin)
Opiskelijoiden SM-kisat (keväisin)

Sekä erilaisia teematurnauksia ja -tapahtumia
Jäseneksi voi liittyä tapahtumissa tai nettisivuillamme. Mikäli sinua kiinnostaa aktiivitoiminta, tule rohkeasti nykimään hihasta turnauksissamme. Viihdyt varmasti joukossamme!

Aalto Bloom

Aalto Bloom

Aalto Bloom on Aalto-yhteisön oma kahvikerho, joka edistää kahvikulttuuria ja levittää tietoa kahvista. Yhdistys järjestää muun muassa kahvimaisteluita ja illanviettoja.

Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita ja valmiina laajentamaan tietoaan kahvin maailmasta, ovat ehdottoman tervetulleita. 

AaltoChessLogo

Aalto Chess 

Aalto Chessin tavoitteena on yhdistää shakista kiinnostuneita opiskelijoita Aalto-yliopistossa. Täysin opiskelijavetoinen yhdistyksemme järjestää viikottaisia peli-iltoja sekä turnauksia erilaisin peliajoin. Pääasiallinen tiedotuskanavamme on avoin Telegram-ryhmä, johon voit liittyä alla olevasta linkistä. Tervetuloa mukaan tapahtumiimme kuningaspeliä pelaamaan! 

Aalto cocktail logo

Aalto Cocktail

Aalto Cocktailin tavoitteena on tuoda yhteen kaikki cocktaileista kiinnostuneet aaltolaiset ja edistää cocktail-kulttuurin tuntemusta Aalto-yliopistossa. Yhdistys järjestää Aallon opiskelijoille ja jäsenilleen cocktail-tapahtumia, kuten illanviettoja, juhlia ja perehdytyksiä.

AaltoDJ

AaltoDJ 

AaltoDJ on DJ-yhdistys, jonka fokus on hyvissä viboissa ja hyvässä hengessä. Yhdistys on avoin kaikille, joten olit sitten kiinnostunut DJ-pöydän toiminnasta tai jo kokeneempi soittaja, liity ihmeessä mukaan! AaltoDJ järjestää omia kokoontumisia ja yhdistyksen DJ:t soittavat monenlaisissa tapahtumissa. 

Aalto Daigaku Maajanbu logo

Aalto Daigaku Maajanbu ry

Aalto Daigaku Maajanbu ry (a.k.a. アールト大学麻雀部) on Espoossa toimiva Aalto-yliopiston Ylioppilaskunnan (AYY) yhteydessä toimiva yhdistys, joka perustettiin syyskuussa 2013 yhdistämään Riichi-mahjongin pelaajia ja edistämään mahjongin tuntemusta Aalto-yliopiston piirissä.

Riichi-mahjong on japanilainen variaatio vanhasta kiinalaisesta neljän pelaajan pelistä. Kyseessä ei siis ole monille tuttu pasianssi mahjong, vaan Japanissa suuren suosion saanut monimutkainen ja jännittävä peli.

Yhdistyksemme on tarkoitettu kaikille Riichi-mahjongista kiinnostuneille. Toimintaan kuuluvat lukukausien aikana jokaviikkoiset peli-illat, erilaiset turnaukset ja ekskursiot. Tapahtumamme ovat täysin alkoholittomia ja tarkoitettu vain jäsenille. Mikäli olet kiinnostunut toiminnastamme, täytä jäsenlomake nettisivuillamme. Jäsenyys on maksuton eikä velvoita mihinkään.

Gamers

Aalto Gamers

Aalto Gamers on Aalto-yliopiston pelaajia yhdistävä yhteisö, joka järjestää tietokonepelaamiseen liittyviä tapahtumia ja edistää elektronisen urheilun harrastuksen kehittymistä Suomessa ja yliopiston piireissä. Tuemme jäseniemme kiinnostusta pelaamisessa ja siinä kehittymisessä. Lisäksi pyrimme luomaan yhteisöllisyyden henkeä pelaajien keskuudessa, ja sitä kautta luomaan otollista ympäristöä verkostoitumiselle pelaamisen merkeissä.

Nämä pointit mielessä pitäen tarjoamme jäsenillemme sekä online että offline-tapahtumia:

 • Kasuaaleja tai vakavempia peli-iltoja
 • Kasuaaleja tai vakavempia turnauksia
 • Kisakatsomoita ja saunailtoja suurimpien pelien katsomiseen hyvässä seurassa

Tällä hetkellä pääpelimme ovat League of Legends ja Counter-Strike: Global Offensive.
 

Liity ilmaiseksi yhdistyksen jäseneksitukeaksesi meitä.

Akateeminen jaloviinaseura logo

Akateeminen jaloviinaseura Jallu

Akateeminen jaloviinaseura Jallun tarkoituksena on päihdetyön sekä jaloviinakulttuurin edistäminen ja tutuksi tekeminen kaikissa muodoissaan polyteknikkojen ynnä muiden akateemisten keskuudessa sekä tilaisuuksien järjestäminen jaloviinan ystäville.

Audiopoli logo

Audiopoli ry

Audiopoli ry on Otaniemessä toimiva kuvaan ja ääneen vihkiytyneiden yhdistys, joka pyrkii edistämään audiovisuaalisten elämysten ilosanomaa.

Jäseniämme on sekä vasta ensimmäisestä kotiteatteristaan unelmoivia että jo ihan raskaan sarjan ammattilaisia, innostus ääneen ja kuvaan on jäsenyytemme ainoa velvoite!

Tarkoituksena on tukea opiskelijoiden hifi- ja kotiteatteriharrastusta ja järjestää erilaisia yhteisiä tapahtumia ja projekteja, kuten leffailtoja, ekskursioita ja suuren suosion saavuttaneita kaiutinrakennusprojekteja.

Audiopoli myöskin ylläpitää Otaniemessä sijaitsevaa vuokrattavaa kahdenkymmenen hengen elokuvateatteria Kinopolia.

Boardgames & Babas logo

Boardgames & Babas

Kerho harjoittaa sekä lauta-, että roolipeli harrastusta, ja näitä tukevaa toimintaa. Kerho pitää viikoittaista lautapeli-iltaa Mikkelin yliopistokeskuksessa, poissulkien viikot, jolloin kurssin loppukokeet pidetään. Kerho pitää myös epävirallisempia lautapeli-iltoja viikonloppuina ja muina ajankohtina, mikäli kykenee ja pelaajia löytyy. Kerholla on myöskin kaksi aktiivista roolipeli ryhmää, jotka pelaavat mahdollisuuksien mukaan viikoittain. Tämän lisäksi kerho tulee toteuttamaan lauta- ja roolipeli teemaisia tapahtumia, joiden tarkoituksena on viihdyttää ja tuoda yhteen Aalto-yliopiston opiskelijoita.

 • Hallituksen sähköposti: bnbclubaalto(at)gmail.com
DOT

Digitaalisen median ammattiainekerho DOT

DOT on kerho kaikille opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita audiovisuaalisesta tietokonetaiteesta, demoscenestä, pelikehityksestä, ja/tai retrotietokoneista. DOT järjestää mm. Graffathon-tapahtumaa, saunailtoja ja ekskursioita näiden aiheiden ympärillä. Tervetuloa mukaan! 

Krokettikonklaavi logo

Krokettikonklaavi 

Krokettikonklaavi on Otaniemestä kotoisin oleva krokettiyhdistys.

Konklaavi yhdistää kroketista kiinnostuneita Aalto-yliopiston opiskelijoita ja edistää krokettikulttuurin tuntemusta yliopiston piirissä järjestämällä krokettipelejä. Lisäksi yhdistys tukee jäsentensä kiinnostusta kroketista ja kehittymistä siinä tarjoamalla pelivälineitä vuokrattavaksi.

Kiinnostunut kroketista, mutta krokettisetit uupuvat? Ota yhteyttä hallitukseen krokettisettien vuokraamista varten! Haluaisitko pelata krokettia tapahtumassa, mutta et ole varma säännöistä tai sinulla ei vain ole riittävästi krokettisettejä? Voit nyt pyytää konklaavin ammattitaitoisia jäseniä järjestämään krokettipelit haluamassasi tapahtumassa. Ota yhteyttä hallitukseen! 

KYllä oluelle logo

KYllä Oluelle

Ei mikään kaljakerho.

KYllä Oluelle on syksyllä 2014 perustettu olutseura. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää olutkulttuuria niin KY:n jäsenistön, kuin koko Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa.

Haluamme kerätä yhteen kaikki oluesta kiinnostuneet opiskelijat – niin noviisit kuin gurutkin – ja oppia yhdessä. Rentohenkiseen tapahtumakavalkaadiimme kuuluu maisteluita, ekskursioita ja muita jamboreita.

Kruununjalokiviämme ovat tuottamamme oluet. Esikoisemme Kylteri 1911 Pale Ale, tämä kullankeltainen ja sitruunaisen rapsakka ale niitti mainetta KY Wapun virallisena janojuomana ja KY-Säätiö palkitsikin projektimme Vuoden kylteriteko 2015 -palkinnolla. Heti seuraavana talvena toimme janoisten opiskelijoiden huulille kookoksella twistatun OtaPorterin. Keväällä 2016 jatkoimme jälleen helmeilevän raikkaalla vappuoluella, Akateemisella Wartilla, jonka toteutimme yhdessä kolmen muun opiskelijavetoisen olutseuran kanssa. Vappuna 2017 KY:n wapputerassin juomavalikoimaa hallitsi Kylteri Golden Ale, tuo kultaisena hohtava elämän eliksiiri. Vuoden 2018 vappuolut tarjoiltiin ensi kertaa alumiiniastiasta, kun Kylderadon herkät aromit pääsivät oikeuksiinsa 360° topless tölkissä.

KYllä Oluelle – Aaltoileva, KYlläinen, helposti lähestyttävä. Taatusti rento olutseura.

Matkalla kohti fiksumpaa olutkulttuuria.

KYLLÄ KYLLÄ.

Kylän Keittiö

Kylän Keittiö ry

Yhdistyksen tarkoituksena on yhdistää ruoanlaitosta ja leivonnasta kiinnostuneita Aalto-yliopiston opiskelijoita ja edistää kulinaristista tuntemusta yliopiston piirissä. Lisäksi yhdistys tukee jäsentensä kiinnostusta ruoanlaittoon ja kehittymistä siinä.

Yhdistys järjestää illanviettoja, makumatkoja, ravintolavierailuja ja ruoanlaittoiltoja sekä kokkauskursseja jäsenilleen.

 • Instagram
 • Hallituksen sähköposti: suvi.karanta(at)aalto.fi
KY-mppi logo

KY-mppi

Kutsu mua kapteeniks.

KY-mppi on KY:n ilmailukerho, joka on myös erittäin aktiivinen kulttuuritoimija sekä itsenäisesti että yhteistyössä KY:n ja AYY:n kulttuurisektorin kanssa. Ilmailutoimintansa alla KY-mppi on jo usean vuoden ajan järjestänyt AYY:n jäsenille mahdollisuuden tutustua laskuvarjourheiluun organisoimalla NOVA-kursseja ja tandemhyppyjä. Kulttuuritapahtumista suurin tapahtuma on vappuviikon suurin kaljaralli Kymppisuora, jonka lisäksi KY-mppi järjestää useita muita kulttuuritapahtumia, kuten kaksi kertaa vuodessa Uuden Nousun, joiden sisältö vaihtelee vuosittain.

merkkimafia

Merkkimafia 

Merkkimafia ry on Otaniemestä kotoisin oleva haalarimerkkejä harrastavien yhdistys. Keräilemme, ideoimme, teetämme, ja myymme haalarimerkkejä, järjestämme haalarimerkkeihin ja niiden harrastamiseen liittyviä tapahtumia ja osallistumme sellaisiin, ja käytämme käteen jäävät tuotot opiskelijayhteisön projektien tukemiseen. 

Otakut

Otakut

Otakut on Espoossa sijaitseva ja Aalto-yliopiston Ylioppilaskunnan (AYY) yhteydessä toimiva animekerho. Perustettu toukokuussa 1996, meidän missiomme on tukea ja ylistää harrasteita, jotka liittyvät japanilaisiin piirroselokuviin ja -sarjoihin sekä sarjakuviin.

Toiminta
Meidän moninaiset aktiviteetit palvelevat laajan joukon kiinnostuksia:
Animeiltoja
Elokuvailtoja ja maratoneja
Peli- ja karaokeiltoja
Perjantai-illanviettoja
Saunaa ja grilliä
Ulkoilua ja yhteistoimintaa
Animetapahtumiin osallistumista

Liity mukaan!
Jäseneksi liittyminen on helppoa ja maksutonta! Täytä vaan jäsenlomake (https://otakut.fi/jaseneksi/). Jäsenyys ei velvoita sinua mihinkään, saat vaan sähköpostia tulevista tapahtumista kerran viikossa.

Odotamme innolla sinua tervetulleeksi Otakut:ille! 

BIKLU_Otaniemen_Biljardiklubi

Otaniemen Biljardiklubi

Otaniemen Biljardiklubi ry (Biklu) on vuonna 2005 perustettu ja vuonna 2011 rekisteröity yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden pelata biljardia halvalla Otaniemessä. Biklu on Suomen Biljardiliiton jäsenseura, joten liiton järjestämiin kisoihin on mahdollista osallistua Biklun edustajana.


Yhdistyksellä on käytössään yksi 12′ snooker- ja yksi 9′ pool-pöytä. Pöytien kunto ja peliolosuhteet ovat mainiot. Päästäkseen pelaamaan yhdistyksen jäsenet maksavat jäsenmaksun (100e/vuosi) sekä avainpantin (30e). Tämän jälkeen ei tule muita kuluja, sillä itse pelaaminen on täysin ilmaista (kerhotilasta löytyy pallot sekä keppejä jäsenten vapaasti käytettäväksi). Jäsen saa tuoda kerhotilaan mukanaan pelikaverin, jonka ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.


Kiinnostaako jäsenyys? Ota yhteyttä yhdistyksen hallitukseen sähköpostilla! 

Otaniemen Grilliseura OG

Otaniemen Grilliseura ry

Otaniemen Grilliseura ry on vuonna 2021 perustettu poikkitieteellinen yhdistys, joka järjestää matalan kynnyksen tapahtumia sekä yhdistää grillaamisesta kiinnostuneita opiskelijoita korkeakouluun, ruokavalioon tai vuodenaikaan katsomatta. 

Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistys

Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistys

Otaniemen kaupunkiviljely-yhdistys ry vuokraa viljelypalstoja Martti Levónin puistossa (Ossinlammen vieressä) Otaniemessä. Palstoja on yhteensä 45 ja niiden koot vaihtelevat 7-24 neliömetrin välillä. Yhdistys edistää ja kehittää kaupunkiviljelytoimintaa ja puutarhaviljelyä Aalto-yliopiston piirissä toimivien työntekijöiden, opiskelijoiden ja yhdistysten keskuudessa.

Yhdistykseen saa yhteyden sähköpostitse tai Facebookissa.

ORC logo

Otaniemen RoolipeliClubi

ORC:n jäsenet, eli tuttavallisemmin örkit, ovat sekalainen joukko teekkareita ja muita laumaan eksyneitä, joita yhdistää rooli-, lauta-, kortti-, figu- ja näytelmäroolipelit lieveilmiöineen. Muita kiinnostuksen kohteitamme ovat pehmoasemiekkailu eli bofferointi, historialliset tanssit ja muu pienimuotoinen historianelävöittäminen. Kiinnostus vain yhdestä osa-alueesta ei ole mikään este ja oikeastaan on niin, että hyvin harva jaksaa harrastaa kaikkia edellä mainittuja.

Jatkuvinta toimintaa ORC:llä on kahdesti viikossa olevat peli-illat, jotka keskittyvät lauta- ja figupeleihin, mutta joissa toisinaan on roolipelejäkin pelailtu. Peli-iltoihin kannattaa vain pölähtää paikalle. Kirjastostamme löytyy yli 200 peliä, kun duplikaatteja ei lasketa, joten mielenkiintoista pelattavaa kyllä löytyy ja jos haluat tuoda oman pelin mukanasi, ovat örkit tunnetusti avoimia uusille lautapeleille. Tämän lisäksi meillä on saunailtoja (kuten peli-ilta, mutta myös sauna ja purtavaa omakustannehintaan) ja pelileirejä (kuten saunailta, mutta viikonlopun mittaisena ja omat eväät mukaan). Erikoisimmista tapahtumista, kuten excursioista, ilmoitetaan erikseen.

Muuta säännöllistä toimintaa ovat kerran vuodessa järjestettävät historialliset tanssiaiset ja joukkueen lähettäminen Suomen suurimpaan bofferimiekkailutapahtumaan Sotahuutoon.

Harmaahapsen neuvona: ehdotan raivamaan kalenterista vapaata ainakin Fuksisaunalle, Kuutamonulvojaisille sekä Linnan vastaanotolle syksyllä. Jos ei peli-iltaan aikasemmin ehdi, on Fuksisauna oiva tilaisuus tulla vilkaisemaan, että minkälaisia naamoja ORC:n kuuluu ja mitä me oikeastaan tehdään. Kuutamonulvojaiset ovat erityisesti teille, arvon fuksit, tarkoitettu tapahtuma, josta ei sitten enempää niille, jotka eivät sitä ole jo kokeneet. Siitä onkin luontevaa jatkaa samaan aikaan olevalle peli-leirille. Linnan Vastaanotto on taas kauden loppuun, 6. joulukuuta,  sijoittuva tapahtuma, joka koostuu saunaillasta Rantsulla, tanssiaisista Smökissä sekä tietenkin Linnan vastaanotosta.

OUBS logo

OUBS ry

OUBS ry on videokuvausta harrastavien yhdistys Otaniemessä. Teemme livestriimauksia ja tapahtumataltiointeja opiskelijatapahtumista sekä kuvaamme omia videotuotantoja.

Ylläpidämme OUBS Studiota JMT1 kellarissa, joka toimii yhteisenä harrastustilana jäsenillemme sekä kertavuokrattavana tapahtumatilana kaikille AYY:n jäsenille. Tule tiistaisin klo 18 alkaen Studiolle tutustumaan toimintaamme ja muihin samanhenkisiin!

Helpoiten saat tietoa toiminnasta liittymällä jäseneksi: http://oubs.fi/jaseneksi/. Jäsenyys ei maksa mitään!

Lisätietoa OUBS:in ylläpitämästä JMT1 Studiosta, laitevuokrauksesta ja palveluista löydät yhdistyksen sivuilta.

Poca logo

Polin Canastakerho

Polin Canastakerho (PoCa) on yhdistys, joka pyrkii edistämään Canasta nimisen korttipelin pelaamista AYY:n jäsenten keskuudessa. Tavoitteenamme on koota yhteen Canastasta kiinnostuneita ja järjestää jäsenillemme erilaisia tapahtumia. Läheisesti toimintaamme liittyy peli-iltojen ja turnausten järjestäminen sekä muiden turnauksiin osallistuminen. Emme ole myöskään unohtaneet hauskanpitoa vaan järjestämme jäsenillemme myös oheistoimintaa, kuten railakkaita saunailtoja.

Polin go-kerho logo

Polin Go-kerho

Polin Go-kerho pyrkii edistämään Go-pelin harrastusta AYY:n jäsenten keskuudessa. Kerho järjestää peli-illat lähes joka maanantai kello 18 lähtien Maarintalolla (Sähkömiehentie 3, 2. krs). Toimintaan kuuluu myös turnauksien ja muiden aiheeseen liittyvien tapahtumien järjestäminen. Ajankohtaista tietoa löytyy Suomigo-wikistämme.

Polygame logo

Polygame ry

Polygame ry edistää pelaamista tietokoneella, pelikonsoleilla, arkadekabinetilla sekä uudenlaisilla mobiileilla välineillä.

Platformeja ja genrejä aktiivisessa käytössä jäsenistöllämme:

 • Tykeimmät pelitietsikat
 • konsolit: Playstation (2+3 enimmäkseen), Xbox/Xbox360, Megadrive/Dreamcast, NES/SNES/GC/Wii, CD-i
 • Amiga, DOS, Pong and other retro- and Arcade gaming, Mobile games
 • Peliskenet: FPS, Shoot’em-ups, Beat’em-ups, Strategy, RTS, RPG, etc. Rally gaming as a new category!
 • Music and Rhythm -pelit: Dance Dance Revolution, Guitar Hero, Taiko no Tatsujin, Performous
 • Alternative -pelejä, vaikkapa hard disk curling, Artemis.
 • Monen pelaajan pelit eritoten on suosiossamme. Enemmän pelaajia, vähemmän ennalta arvattavaa tylsyyttä.

Polygame väkertää ties mitä ihmeellistä, ota osaa ja kysele tyhmiä.

Polyteknikkojen ilmailukerho logo

Polyteknikkojen Ilmailukerho ry

Polyteknikkojen Ilmailukerho ry (PIK) on maamme ilmailukerhojen joukossa omaa luokkaansa. PIKiläiset ovat olleet monien uusien purje- ja moottorilentokonetyyppien suunnittelijoina ja prototyyppien rakentajina. Tämän päivän PIK on aktiivinen ilmailukerho, jossa voi harrastaa moottori- ja purjelentämistä monipuolisesti kattavan kaluston ja innostavan porukan kanssa. Moottorilentotoiminta tapahtuu pääasiassa Malmilta, purjelennon tukikohtana on Räyskälä. Lentämisen lisäksi järjestetään erilaisia ilmailullisia tapahtumia Otaniemessä ja retkiä koti- ja ulkomailla.

Polyteknikkojen kalastusseura logo

Polyteknikkojen Kalastusseura

AYY:n paras kalastusalayhdistys toimii leveällä sektorilla pyrkien harrastamaan kaikkia kalastuksen muotoja. Vankimmin ovat edustettuina perinteiset hauen ja taimenen heittokalastus, perhokalastus ja pilkkiminen eri muodoissaan. Olemme viime vuosina harrastelleet lisäksi myös hauen ja kuhan vetouistelua, jigistelyä, madepilkintää, spinflugaa, ongintaa, lohenpyyntiä jne. Suuria kaloja on saatu hirvittäviä määriä ja uusia kalastusmuotoja haetaan vanhojen rinnalle jatkuvasti. Suuri osa pyydystämistämme kaloista saa jatkaa eloaan valikoivan kalastuksen ansiosta.

POKAn toiminnan ytimen muodostavat kevään ja syksyn haukireissut, syksyinen legendaarinen meritaimenreissu sekä keväällä ja kesällä järjestettävät perhokalastusreissut. Lisäksi jäsenet tekevät usein pitkiä retkiä pohjoisen erämaihin. Muu toiminta koostuu mm. pikkujouluista (marras-joulukuussa), vuosikokouksesta (helmikuussa), vaalikokouksesta (marraskuussa), kaikille jäsenille avoimista hallituksen kokouksista sekä kalakisasta, vuosittaisesta 4-5 saunaillasta, erilaisista kursseista (perhokurssit, vaappukurssi yms), satunnaisista ekskursioista ja lukuisista pienistä kalastustapahtumista. Toimintaa tukemassa on Suomenojalla laiturissa oleva moottorivene Iines sekä pari Otaniemen rannasta löytyvää soutuvenettä, jotka ovat seuran jäsenten vapaassa käytössä.

Tervetuloa mukaan toimintaan! POKAn tapahtumissa voit viettää aikaasi kaltaistesi kalastushenkisten ihmisten kanssa, nauttien parhaista kalajutuista.

Pollux logo

POLyteknikkojen Lähi- ja Ulkoavaruuden Xqrsiot (Pollux)

POLyteknikkojen Lähi- ja Ulkoavaruuden Xqrsiot eli POLLUX on Otaniemessä toimiva Aalto-yliopiston tähtitieteestä ja raketeista kiinnostuneiden opiskelijoiden kerho. Kerho järjestää monenlaista tapahtumaa kuten tähtiretkiä, xqrsioita, saunailtoja ja rakettitapahtumia. Tähtiretkillä lähdetään katselemaan taivaan ihmeellisyyksiä pimeämpiin ympäristöihin ja sauna- ja kerhoilloissa käydään usein läpi erilaisia tähtitieteeseen liittyviä aiheita.

Perinteisen tähtitiedetoiminnan rinnalle on Polluxissa viime vuosina noussut merkittävänä osana myös pienoisrakettitoiminta. Pollux oli toinen yhdistys Suomessa joka alkoi myöntää pienoismallirakettiharrastajan pätevyystodistuksia, ja sen järjestämät rakettikurssit ovat osoittautuneet hyvin suosituiksi. Rakettitoiminnan kanssa tehdään aktiivisesti yhteistyötä Suomen avaruustutkimusseura ry:n kanssa.

Lukukausien aikana Pollux järjestää tyypillisesti tapahtumia 1-2 viikon välein. Kerhon tulevat tapahtumat löytyvät Facebook-sivulta. Polluxiin kuuluu noin 70 jäsentä.

Polyteknikkojen olutkulttuurin edistämisyhdistys

Polyteknikkojen olutkulttuurin edistämisyhdistys

POLKU on Otaniemen teekkareiden olutyhdistys.

POLKUn tarkoituksena on kehittää suomalaista olutkulttuuria ja parantaa olueen liittyviä juomatottumuksia, pyrkiä lisäämään oluttietoutta ja -tuntemusta sekä tutkia oluen valmistusmenetelmiä.

PRK logo

Polyteknikkojen Radiokerho ry

Polyteknikkojen Radiokerho on Aalto-yliopiston elektroniikkarakentelusta ja radioamatööritoiminnasta kiinnostuneiden opiskelijoiden yhdistys. Toimintaamme kuuluvat kurssit, saunaillat, excursiot ja kerhoillat. Kerhohuoneemme sijaitsevat Jämeräntaival 3A:ssa: ylimmässä kerroksessa on olohuonemainen radioasemamme OH2TI ja kellarissa hyvin varustettu elektroniikkapajamme. Pajalla voi toteuttaa projektit aina piirilevyn syövyttämisestä valmiiksi laitteeksi asti. Kerhon radioasemalta voit pitää yhteyksiä jopa ilman omaa radioamatöörilupaa. Avainkortilla kerhotiloihin pääsee milloin vain.

Kerhon jäsenyys ei vaadi aiempaa harrastuneisuutta tai esitietoja. Kerhon toimintaan voi tutustua kerhoilloissa torstaisin klo 19.00 alkaen tai irkissä #prk@ircnet.

PoRa logo

Polyteknikkojen Raittiusseura

PoRa on sitoutumaton raittiusjärjestö, jonka tarkoituksena on tavallaan levittää ja ylläpitää raittiusaatetta Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Meneillään on jo kuudes vuosikymmen vuonna 1969 perustetun järjestön toiminnassa.

PoRan aatteen ylläpitämiseen kuuluvat oleellisesti erilaiset liikuntatapahtumat. PoRa on mukana Unisportin palloilusarjoissa sekä monissa yksittäisissä urheilujuhlissa, minkä lisäksi PoRa järjestää jäsenilleen viikoittaisia urheiluvuoroja.

Aatteellista toimintaa edustaa mm. perinteinen vesiviikko (17.-23.4 – Otonpäivästä Yrjönpäivään), jolloin edistetään raittiusaatetta olemalla viikko ilman alkoholia. PoRa järjestää vesiviikolla jäsenilleen monenlaista ohjelmaa, jotta koettelemus olisi heille mukavampi.

PoRan arvovaltainen johtokunta valitaan syksyllä kinkereillä. Vaalikokouksessa kannattaa olla läsnä, sillä muuten saattaa ikävästi jäädä ilman virkaa!

Juo vettä, niin PoRakin juo!

PTSS logo_uusi

Polyteknikkojen Saunaseura

Polyteknikkojen saunaseuran (PTSS) tarkoituksena on tuoda yhteen saunomisesta ja saunakulttuurista kiinnostuneita ihmisiä sekä ylläpitää ja kehittää Otaniemen kampusalueen saunakulttuuria. Järjestämme yhteisiä saunailtoja, excursioita yleisiin saunoihin ja muita saunomiseen liittyviä tapahtumia.

Radiodiodi

Radiodiodi 

Radiodiodi on Otaniemestä ponnistava täysin opiskelijavetoisesti toteutettu radiokanava. Radiota on toteutettu vuodesta 2012 alkaen ja lähetys on käynnissä aina Wappuisin noin kahden viikon ajan huhtikuun loppupuolella. Radio-ohjelmia voi tehdä kuka tahansa ja vuosittain ohjelmantekijöitä on yli 500! Projekti toteutetaan täysin vapaaehtoisvoimin ja taustatyöhön osallistuu kymmenittäin vapaaehtoisia. 

Mikäli radion toiminta kiinnostaa sinua, niin ota meihin yhteyttä: [email protected].  

TA

Teekkariampujat ry

Teekkariampujat ry (TA) on vuonna 1963 Espoossa perustettu ampumaseura. Kuten nimestä voi päätellä, toimimme Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteydessä ja jäsenemme ovat pääosin Otaniemen kampuksen opiskelijoita ja alumneja. Valmistuminen tai ei-teekkarius ei siis ole este seuran toimintaan osallistumiselle ja jäsenyydelle. Yhteistä meille on tietty nuorekkuus ja innostus ampumaharrastukseen.

Päälajimme on Suomen Ampumaurheiluliiton Practical-ammunta pistoolilla. Toimimme yhteistyössä Teekkarireserviläisten (TERES) kanssa. Tämä on luonnollista, koska monet jäsenistämme harrastavat myös Sovellettua reserviläisammuntaa, SRA:ta. 

Teekkarien autokerho logo

Teekkarien Autokerho ry

Teekkarien Autokerho ry eli TAK on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) piirin yhdistys, joka toimii Espoon Otaniemessä.

Autokerhon talleilla huolletaan ja entisöidään jäsenistön autoja sekä toisinaan rakennellaan ja korjaillaan kaikenlaisia muitakin enemmän tai vähemmän teknisiä kapistuksia. Tallien varustukseen kuuluu kattava valikoima perustyökaluja. Alatallilta löytyy lisäksi mm. rengaskone ja pyörien tasapainotuslaite. Ylätallin monttupaikalta puolestaan löytyy öljynvaihtoa huomattavasti helpottava öljynkeräyslaite sekä vaihteistonosturi vaihteiston irroittamista vaativien huoltotöiden helpottamiseksi.

Autokerho myös vuokraa jäsenilleen kerhon liikkuvaa kalustoa, johon kuuluu pakettiauto, autotraileri ja pari peräkärryä (kuomuperäkärry ja kevytperäkärry) sekä tietenkin myös perinteikäs autosauna. Autosaunaa vuokrataan myös kerhon ulkopuolisille tahoille.

Kerhon perinteisiin kuuluu myös pari kertaa vuodessa yleensä Ahveniston moottoriradalla pidettävät ratapäivät. Muuta kerhon tavanomaista toimintaa on kokoontua saunomaan joko kerhon viikottaisella saunavuorolla tai sitten autosaunaan milloin missäkin.

Kerhon toiminnasta kiinnostuneet voivat katsoa lisätietoja kerhon kotisivuilta tai tulla käymään kerhon tallilla (talli sijaitsee Jämeräntaival 1:n Otarantaa lähimmällä nurkalla). Kerhon hallituksen tavoittaa alla olevasta sähköpostiosoitteesta.

Teekkarimetsästäjät logo

Teekkarimetsästäjät ry (TeMe)

Teekkarimetsästäjät ry, TeMe, on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva yhdistys ja metsästysseura, jonka tarkoitus on edistää metsästyskulttuurin tuntemusta Aalto-yliopiston opiskelijoiden piirissä ja tarjota metsästysmahdollisuuksia jäsenilleen.

Syksyisin TeMe tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua hirvijahtiin seuran vuokramailla. Hirvijahdin lisäksi seuran toimintaan kuuluu muita pienimuotoisempia jahtireissuja. Tämän lisäksi Teekkarimetsästäjät ovat mukana paikallisessa riistanhoito ja –tutkimustyössä.

Teekkarimetsästäjissä on aktiivista jäsenistöä noin 50 henkilöä. Aktiivisessa jäsenistössä on opiskelijoiden lisäksi mukana myös useita vanhempia jäseniä.

Kaikkien Aalto-yliopistossa opiskelevien metsästäjien lisäksi toimintaamme voi lähteä mukaan kaikki metsästyksestä kiinnostuneet ja metsästysharrastuksen aloittamista harkinneet opiskelijat. Parhaiten toimintaan mukaan pääsee saapumalla meidän viikottaiselle saunalle keskiviikkona 18:45-20:15 Jämeräntaival 6 B:n talosaunalle.

Baccus

Viinikerho Baccus 

Viinikerho Baccus on 1980-luvulla perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää viinikulttuuria sekä viinien tuntemusta Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Baccus järjestää kymmenkunta tapahtumaa vuosittain, joista suurin osa on tastingejä eli viininmaistelutilaisuuksia. Näiden lisäksi pyrimme vuosittain toteuttamaan viinimatkan. Tapahtumamme ovat avoimia kaikille AYY:n jäsenille ja mukaan ovat tervetulleita niin täysin noviisit kuin kokeneemmatkin viininenät! 

Whisky

Viskikerho WhisKY ry 

Viskikerho whisKY (viralliselta nimeltään Helsingin kauppatieteilijöiden ylioppilaskunnan viskikerho ry. ) on viskeistä kiinnostuneille kyltereille ja muille AYY:n opiskelijoille tarkoitettu kerho, joka järjestää erilaisia viskiaiheisia tapahtumia ilman turhaa pönötystä ja jäykistelyä. Toimintaan voi osallistua aivan kuka tahansa, eikä haittaa vaikket olisi ikinä viskipulloa nähnytkään. Helpoiten pääset toimintaan mukaan seuraamalla Facebook-sivujamme ja tulemalla tapahtumiimme! 

Liity jäseneksi ja/tai sähköpostilistalle.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu