Vuosi 2024 on Tempausvuosi

Kahdeksan vuoden odotus on päättynyt. Huhut pitävät paikkansa – vuosi 2024 on Tempausvuosi! Tempauksessa vaikutetaan maailman menoon pilke silmäkulmassa, mutta kuitenkin tosissaan.
Seitsemän haalareihin ja vihreään liiviin pukeutunutta opiskelijaa Ullanlinnanmäellä vasaran muotoisen mäenlaskuvälineen edessä.

Tempaus järjestetään tänä vuonna kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Tempaus on opiskelijoiden joukkovoimaa hyödyntävä teko, jolla pyritään tuomaan suuren yleisön tietoisuuteen opiskelijoiden mielestä tärkeä ja ajankohtainen aihe. Tämänkertaisen Tempauksen teemasta ja toteutuksesta julkaistaan lisätietoa kevään aikana.

Tempauksen juuret yltävät jopa sadan vuoden taakse teekkarikulttuuriin, ja vastaavanlaista toimintaa on järjestetty historiallisesti myös muilla opintoaloilla. Muodoltaan Tempaukset voivat olla melkein mitä tahansa. Viimeisin Tempaus järjestettiin vuonna 2016, jolloin tavoitteena oli nostaa peruskoulutuksen tärkeys valtakunnalliseen keskusteluun. Tuolloin opiskelijat vierailivat yhden viikon aikana lähes 1500 suomalaisessa peruskoulussa. 

Tempaus 2024 on suunnattu koko Aalto-yhteisölle vuosikurssista tai opintoalasta riippumatta.

Tempausta koordinoi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Tempausesikunta, joka rekrytoitiin avoimella haulla loppuvuodesta 2023. Tempausesikuntaan kuuluvat: Niina Tapanainen (Tempauspäällikkö, puheenjohtaja), Juha Malinen (varapuheenjohtaja), Ilkka Törrönen (vaikuttaminen), Jani Anttila (yrityssuhteet), Leevi Kosonen (yrityssuhteet), Senja Santala (tapahtumat), Eeti Ahola (viestintä), Ville Mansikkaniemi (markkinointi) sekä mandaattipaikoilla Tero Karesniemi ja Oona Sorala (KY), Vilma Ikola (Teekkarijaosto) ja Kathleen Lindgren (TOKYO).

Seuraa kanaviamme, niin pysyt kärryillä seuraavista käänteistä!

Telegram: @tempaus2024 

Instagram: @ayy_fi

Nettisivu: www.tempaus.fi

Yhteydenotot: [email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

a girl waving hand
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus: Tule malliksi AYY:n kuvapankkikuvauksiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päivittää kuvapankkikuviaan ja etsimme projektia varten innokkaita opiskelijoita kuvattavaksi. Kuvauksia järjestetään vuoden 2024 aikana kolme kertaa, ja toivomme kuvauksiin monipuolisesti eri alojen opiskelijoita. Etsimme yhteensä 15 opiskelijaa.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Facelift_1
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024. 
Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Hae SYLin toimikuntiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.