Uutiset

Otaniemen yö onnistui yli odotusten

Otaniemen yö 6.10. keräsi aaltolaisia, Aalto-alumneja ja kaupunkilaisia juhlimaan luovuutta yli 50 poikkitaiteellisen tapahtuman äärelle.
People at the outdoor cinema

Otaniemen yössä oli ohjelmaa kaikenikäisille aina lähtien arkkitehtuurikierroksista ja ulkoilmaelokuvista päättyen lauluyhtyeiden matineaan ja rap-iltamiin. Monet työpajoista mahdollistivat oman luovuuden toteuttamisen esimerkiksi puistonpenkkejä maalaamalla tai hitsaamalla auton osista tilataideteoksen. Opiskelijoiden lisäksi Otaniemessä näkyi liikkuvan poikkeuksellisen paljon lapsiperheitä ja Aallon alumneja.

Vieraiden joukossa oli myös Espooon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä: ”Tämä on tosi riemukasta. Toivon sydämestäni, että Otaniemen yö saa jatkoa ja laajenee edelleen.”

Kaupunginosatapahtuma ei synny hetkessä. Otaniemen yötä on valmisteltu ylioppilaskunnan toimistolla jo helmikuusta lähtien.
”Tapahtuma meni järjestelyiden puolesta sujuvasti, ja oli hieno huomata, miten monen ikäisiä ihmisiä festivaalille saapui”, toteaa tapahtumaa tuottanut AYY:n taidealojen edunvalvonta-asiantuntija Tero Uuttana.

Aalto Vice President Petri Suomala, Mayor of Espoo Jukka Mäkelä and Espoo Council member Saara Hyrkkö queuing up for the Free Painters’ paintball art wall.
Aallon vararehtori Petri Suomala, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Espoon kaupunginvaltuutettu Saara Hyrkkö jonottavat Vapaamaalareiden värikuula-taideseinälle. Kuvaaja: Heikki Isotalo
Host of the Chemistry Guild Lotta Wallinmaa presents a chemically-executed lava lamp. Photo by Heikki Isotalo
Kemistikillan isäntä Lotta Wallinmaa esittelee kemiallisesti toteutettua laavalamppua. Kuvaaja: Heikki Isotalo

Otaniemen yö oli vapaaehtoistyön juhlaa. Ohjelmasta ja käytännön järjestelyistä vastasivat noin 50 mukana olevaa yhteisöä ja yhdistystä sekä noin kaksikymmentä vapaaehtoista.

”Ilman yhteisön panosta Otaniemen yö ei olisi voinut syntyä”, toteaa hallituksen taiteellisesta toiminnasta vastaava Julius Luukkanen.

Kemistikillan isäntä Lotta Wallinmaa piti pystyssä yleisömenestykseksi osoittunutta laavalampputyöpajaa. ”Kyseessä on hyvin yksinkertainen demonstraatio siitä, miten hapot ja emäkset käyttäytyvät vesiliuoksessa”, Wallinmaa kuvailee työpajan sisältöä. Monisatainen osanottajamäärä ylitti myös Wallinmaan odotukset: ”Olemme joutuneet tiskaamaan laseja ja kierrättämään öljyä”

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu