Fannin vappupuhe

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Fanni Mattsson piti AYY:n vappupuheen Ullanlinnanmäellä 1.5.2024.
Fanni Matsson Ullanlinnanmäellä 1.5.2024

Tervehdys Otaniemestä! Onpa mahtavaa juhlia jälleen Vappua, työväen ja opiskelijoiden juhlaa!

Pelkkää juhlaahan tämä kevät ei ole ollut, sillä olemme saaneet seurata tämän hetkisen Suomen hallituksen kovia iskuja molempiin ryhmiin. Ammattiyhdistysliike on käynyt vääntöä hallituksen kanssa sekä opiskelijat ilmaisseet turhautumisensa muun muassa asumistuen leikkauksiin liittyen. Tänään juhlimme meitä, mutta mieltä toki painaa, miten työväen ja opiskelijoiden aseman tulevaisuudessa käy.

Olen myös hyvin huolissani hallituksen maahanmuuttopolitiikkaan liittyvistä linjauksista. Tarvitsemme ehdottomasti lisää kansainvälisiä ihmisiä Suomeen. Nykyinen politiikka ei houkuttele tulijoita Suomeen, pikemminkin päinvastoin. Tämän on loputtava, ja Suomen on suhtauduttava ulkomaalaisiin suopeammin.

Oma yliopistoni, Aalto, on Suomen kansainvälisin yliopisto, ja Aalto-yhteisöllä ja sen vapaaehtoisilla on valtava vastuu saada kansainväliset opiskelijat osaksi yhteiskuntaamme.

Olen itse oppinut opiskelijavuosieni aikana, että vapaaehtoistyöllä onkin valtava merkitys niin opiskeluaikaista elämää kuin tulevaisuutta ajatellen. Tekemällä vapaaehtoistöitä kerryttää kokemusta ja verkostoja, jotka kantavat pitkälle. Pelkoni onkin, että hallituksen ajamat leikkaukset vahingoittavat moninaista opiskelijakulttuuria, sillä tällä menolla opiskelijoilla ei enää ole varaa tehdä vapaaehtoistöitä toimeentulon ollessa vaakalaudalla.

Miettikää vaikka Wappua: täällä Ullanlinnanmäellä olevista teltoista valtaosa on opiskelija-aktiivien vapaaehtoisesti ylläpitämiä, ja se vaatii jokaiselta suunnittelua, ponnisteluja ja aikaa.

Pitäkäämme siis opiskelijoiden jaksamisesta ja toimeentulosta huolta, niin meillä on jatkossakin yhtä upea ja ihana Wappu!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
Kuvassa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä sekä AYY:n ja Kampusjaoston edustajat pitävät kädessään Kukanpäivän viestiä Kauppatorilla
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:
sininen tausta, jonka edessä tekstiä
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n EU-vaalitapahtumat tulee!

14.5. Otaniemessä tapahtuu, kun Eurooppa on kotisi -kiertue saapuu Otaniemeen 14.5. Osana kiertuetta järjestetään EU-vaalipaneeli ja vaalitori.