AYY työskentelee syrjimättömän ja kaikille turvallisen Aalto-yhteisön eteen

Viime viikonloppuna bloggaaja Natalia Salmelan instagram-tilillä julkaistuun avaukseen tuli valtavasti kommentteja kokemuksista naisvihamielisistä perinteistä ja toiminnasta teekkarikulttuurissa. AYY:n tavoite on kitkeä kaikki syrjivä toiminta ja perinteet Aalto-yhteisöstä.
kuvituskuva, jossa naisoletettu on ojentanut kätensä kohti kameraa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haluaa, että järjestötoiminta ja opiskelijakulttuuri on inklusiivista, saavutettavaa ja yhdenvertaista. AYY kouluttaa yhdistystoimijoita yhdenvertaisuudesta, niin itse kuin yhdessä yliopiston kanssa. Esimerkiksi huomenna on kaikille ensi vuoden yhdistystoimijoille yhdistyskoulutus, jossa yhtenä aiheena on yhdenvertaisuus ja saavutettavuus. Pari kertaa vuodessa järjestämme yhdessä Aallon provostin, opintopsykologien ja Aalto-pappien kanssa yhdistystoimijoille koulutuksia yhdenvertaisuudesta. 

AYY on paraikaa laatimassa tapahtumaturvallisuuden ja turvallisemman tilan periaatteita omille toimijoilleen. Jaamme ja koulutamme niistä myös yhdistystoimijoita. AYY tukee yhdistyksiä rahallisesti ja toiminta-avustuksen jaossa vaikuttaa se, miten sitoutunut yhdistys on yhdenvertaisuuteen. AYY suunnittelee myös vapaaehtoisille koulutusta siitä, miten häirintään puututaan.

Aaltolaiset yhdistykset ovat ylipäätään kiinnostuneita yhdenvertaisuuden vahvistamisesta toiminnassaan. Moni onkin pyytänyt häirintäyhdyshenkilökoulutuksia ja laatinut yhdenvertaisuussuunnitelman tai ohjeita häirintään puuttumiseen. AYY:llä on myös häirintäyhdyshenkilöt, jotka tukevat häirintää kokeneita ja auttavat eteenpäin. Kerhoista, jotka valitsevat jäsenensä, vain yksi tekee niin enää sukupuolen perusteella valiten pelkästään naisia jäsenikseen. Kerhot, jotka valitsevat jäsenensä, eivät saa AYY:n toiminta-avustusta ja heidän saamastaan näkyvyydestä AYY:n tapahtumissa tullaan käymään keskustelua. 

AYY:n tavoite on kitkeä naisvihamieliset ja muut syrjivät perinteet Aalto-yhteisöstä. Kesällä keskustelua kirvoitti Teekkarilaulukirjassa yhä esiintynyt rasistinen solvaus, joka poistettiin uusista painoksista ja olemassa olevat painokset laitettiin myyntikieltoon. Teekkarilaulukirjaa on arvioinut ulkopuolinen arvioija, joka on nostanut esiin ongelmana juuri laulujen sanoitusten runsaan seksistisyyden. Uusinta tulevaa painosta on tarkoitus tarkkailla kriittisesti juuri tästä näkökulmasta. AYY käy myös yhdistystoimijoiden kanssa keskustelua seksistisistä sanoituksista. Ongelmallisen kulttuurin ja asenteiden muuttuminen ei tapahdu hetkessä, vaan se vaatii pitkäjänteistä työtä.

Syrjivien perinteiden vastainen työ on vielä kesken, mutta edellytykset sille ovat hyvät. AYY pitää hyvänä sitä, että aiheesta käydään keskustelua, sillä sitä kautta tietoisuus asiasta leviää. Samalla olemme vilpittömän pahoillamme jokaisesta syrjivästä kommentista, tilanteesta, laulusta tai perinteestä, minkä jäsenemme ovat kohdanneet. Minkäänlaisella syrjinnällä tai häirinnällä ei ole paikkaa Aalto-yhteisössä. 

Lisätiedot:

Olli Kesseli, AYY:n hallituksen puheenjohtaja, +358 40 688 7711, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa