AYY työskentelee syrjimättömän ja kaikille turvallisen Aalto-yhteisön eteen

Viime viikonloppuna bloggaaja Natalia Salmelan instagram-tilillä julkaistuun avaukseen tuli valtavasti kommentteja kokemuksista naisvihamielisistä perinteistä ja toiminnasta teekkarikulttuurissa. AYY:n tavoite on kitkeä kaikki syrjivä toiminta ja perinteet Aalto-yhteisöstä.
kuvituskuva, jossa naisoletettu on ojentanut kätensä kohti kameraa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haluaa, että järjestötoiminta ja opiskelijakulttuuri on inklusiivista, saavutettavaa ja yhdenvertaista. AYY kouluttaa yhdistystoimijoita yhdenvertaisuudesta, niin itse kuin yhdessä yliopiston kanssa. Esimerkiksi huomenna on kaikille ensi vuoden yhdistystoimijoille yhdistyskoulutus, jossa yhtenä aiheena on yhdenvertaisuus ja saavutettavuus. Pari kertaa vuodessa järjestämme yhdessä Aallon provostin, opintopsykologien ja Aalto-pappien kanssa yhdistystoimijoille koulutuksia yhdenvertaisuudesta. 

AYY on paraikaa laatimassa tapahtumaturvallisuuden ja turvallisemman tilan periaatteita omille toimijoilleen. Jaamme ja koulutamme niistä myös yhdistystoimijoita. AYY tukee yhdistyksiä rahallisesti ja toiminta-avustuksen jaossa vaikuttaa se, miten sitoutunut yhdistys on yhdenvertaisuuteen. AYY suunnittelee myös vapaaehtoisille koulutusta siitä, miten häirintään puututaan.

Aaltolaiset yhdistykset ovat ylipäätään kiinnostuneita yhdenvertaisuuden vahvistamisesta toiminnassaan. Moni onkin pyytänyt häirintäyhdyshenkilökoulutuksia ja laatinut yhdenvertaisuussuunnitelman tai ohjeita häirintään puuttumiseen. AYY:llä on myös häirintäyhdyshenkilöt, jotka tukevat häirintää kokeneita ja auttavat eteenpäin. Kerhoista, jotka valitsevat jäsenensä, vain yksi tekee niin enää sukupuolen perusteella valiten pelkästään naisia jäsenikseen. Kerhot, jotka valitsevat jäsenensä, eivät saa AYY:n toiminta-avustusta ja heidän saamastaan näkyvyydestä AYY:n tapahtumissa tullaan käymään keskustelua. 

AYY:n tavoite on kitkeä naisvihamieliset ja muut syrjivät perinteet Aalto-yhteisöstä. Kesällä keskustelua kirvoitti Teekkarilaulukirjassa yhä esiintynyt rasistinen solvaus, joka poistettiin uusista painoksista ja olemassa olevat painokset laitettiin myyntikieltoon. Teekkarilaulukirjaa on arvioinut ulkopuolinen arvioija, joka on nostanut esiin ongelmana juuri laulujen sanoitusten runsaan seksistisyyden. Uusinta tulevaa painosta on tarkoitus tarkkailla kriittisesti juuri tästä näkökulmasta. AYY käy myös yhdistystoimijoiden kanssa keskustelua seksistisistä sanoituksista. Ongelmallisen kulttuurin ja asenteiden muuttuminen ei tapahdu hetkessä, vaan se vaatii pitkäjänteistä työtä.

Syrjivien perinteiden vastainen työ on vielä kesken, mutta edellytykset sille ovat hyvät. AYY pitää hyvänä sitä, että aiheesta käydään keskustelua, sillä sitä kautta tietoisuus asiasta leviää. Samalla olemme vilpittömän pahoillamme jokaisesta syrjivästä kommentista, tilanteesta, laulusta tai perinteestä, minkä jäsenemme ovat kohdanneet. Minkäänlaisella syrjinnällä tai häirinnällä ei ole paikkaa Aalto-yhteisössä. 

 

Lisätiedot:

Olli Kesseli, AYY:n hallituksen puheenjohtaja, +358 40 688 7711, [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Avaimet keltaisella taustalla
Ajankohtaista Julkaistu:

Linnanisäntien yleisavaimet poistuvat käytöstä - anna vara-avain naapurissa asuvalle kaverillesi

AYY:n hallitus on tänään kokouksessaan 06/2021 päättänyt poistaa linnanisänniltä yleisavaimet ja selvittää asukasystävällisempiä vaihtoehtoja huoltoyhtiön tarjoamalle ovenavauspalvelulle.
Keskellä henkilö ja teksti Hae hallopediksi
Ajankohtaista Julkaistu:

Täydennyshaku Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi

AYY hakee viimeisiä opiskelijaedustajia vuodelle 2021.
Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden infokirjeet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY valitsi hallinnon opiskelijaedustajat vuodelle 2021

Aalto yliopiston ylioppilaskunnan hallitus valitsi kokouksessaan 17.12. hallinnon opiskelijaedustajat vuodelle 2021.