Yhdistyslistaus

Erityisaseman yhdistykset

Erityisasemayhdistykset edustavat yhden tai useamman koulutusohjelman tai selkeän erityiskohderyhmän opiskelijoita. Erityisasemayhdistyksille tarjotaan erityisiä etuja, jotta varmistetaan tiivis edunvalvonnallinen yhteistyö AYY:n ja yhdistyksen välillä.
Aalto_Accounting_logo.png

Aalto Accounting

Aalto Accounting on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen opiskelijiden ainejärjestö, joka ajaa opiskelijoidensa etua laitoksen, ylioppilaskunnan ja yritysmaailman suuntaan. Järjestämme jäsenillemme mm. yritysvierailuja, urailtoja, illanviettoja ja opintomatkoja. Tapahtumat ovat avoimia kaikille yliopistomme opiskelijoille, mutta sisällöltään ne ovat suunnattuja laskentatoimesta kiinnostuneille. Tietoa esimerkiksi tapahtumista ja työpaikoista löytyy nettisivuiltamme sekä sosiaalisen median kanavistamme.

Aalto Accounting:n toimintaa pyörittää sen vuosittain joulukuun syyskokouksessa valittava hallitus. Ehdolle voivat asettua laskentatoimesta kiinnostuneet aaltolaiset.

Aalto Accountingin virallisina yhteistyökumppaneina toimii tunnettuja konsulttiyrityksiä sekä muita opiskelijajäsenillemme relevantteja yrityksiä.

Aalto Economics logo

Aalto Economics

Aalto Economics ry on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun taloustieteen opiskelijoiden ainejärjestö. Sen tavoitteena on huolehtia taloustieteen opiskelijoiden eduista yliopistossa, järjestää taloustieteeseen liittyviä tilaisuuksia sekä lisätä yhteiskunnallista ja talouspoliittista keskustelua yliopistolla. Näiden ohella Aalto Economics tarjoaa erityisesti taloustieteen opiskelijoille suunnattuja tapahtumia, kuten yritysvierailuja, urailtoja, opintomatkoja ja vapaa-ajan toimintaa. Pitämällä tiiviisti yhteyttä paitsi taloustieteen laitoksen henkilöstöön myös eri yrityksiin ja organisaatioihin Aalto Economics toimii opiskelijoiden linkkinä toisaalta opettajiin ja toisaalta tuleviin työnantajiin.

Vuonna 2013 yhdistys valittiin KY ry:n vuoden ainejärjestöksi.

Aalto Economicsin toimintaan kuuluu mm.

  • talouspoliittisia paneelikeskusteluja, joihin osallistuu nimekkäitä puhujia
  • yritysvierailuja ja urailtoja
  • Kansisklubeja – kansislaisten omia rentoja illanviettoja
  • opintomatkoja maailman talouskeskuksiin, viime vuosina mm. Frankfurtiin, Madridiin ja New Yorkiin

Lämpimästi tervetuloa kaikille taloustieteistä kiinnostuneille – pääaineeseen katsomatta!

Aalto Finance logo

Aalto Finance

Aalto Finance on Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun rahoituksen opiskelijoita edustava ainejärjestö. Yhdistämme toiminnallamme keskeiset sidosryhmämme: rahoituksesta kiinnostuneet opiskelijat, yritykset, rahoituksen laitoksen ja alumnit.

Rahoitusta on opetettu pääaineena Aalto Yliopiston Kauppakorkeakoulussa jo vuodesta 1990 lähtien ja Aalto Finance (aik. KY Finance) on perustettu heti seuraavana vuonna. Ainejärjestöllämme on läheiset suhteet rahoitusalan arvostetuimpien yritysten kanssa, mikä mahdollistaa sähköpostilistamme korkealaatuiset työpaikkailmoitukset sekä opiskelijoillemme hyvät kontaktit yritysmaailmaan. Yhdessä yhteistyöyritysten kanssa Aalto Finance tarjoaa opiskelijoille laadukkaita tapahtumia niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. 

Jos haluat olla osa Aalto Financen yhteisöä, osallistua tapahtumiin ja vastaanottaa alan työpaikkailmoituksia, niin liity sähköpostilistallemme nettisivuillamme aaltofinance.fi. Seuraa meitä myös Facebookissa @Aalto.Finance, LinkedInissä @Aalto Finance sekä Instagramissa @aaltofinance! 

Aalto Business Technology ry

Aalto Business Technology ry

Aalto Business Technology ry on Information and Service Managementin opiskelijoiden ja kaikkien muiden liiketoiminnan ja teknologian yhteensovittamisesta kiinnostuneiden ainejärjestö. Liittymällä Aalto BT:n pääset osaksi sosiaalista ja asiantuntevaa verkostoamme ja näin voit parantaa osaamistasi ja asemaasi työmarkkinoilla. Osaamisesi tulee olemaan arvokasta työnantajille monilla eri aloilla, ja Aalto BT toimii jatkuvasti parantaakseen ohjelmamme tunnettuutta ja arvostusta parhaiden työnantajien keskuudessa.

Aalto BT järjestää monia erilaisia tapahtumia ympäri vuoden aina parhaiden teknologia- ja konsulttiyritysten excursiosta opintomatkoihin ja rennompiin kokoontumisiin, kuten kuuluisaan Novemberfestiin, joka yhdessä vuosittaisen hallitusvalinnan kanssa päättää Aalto BT:n vuoden.

Lisäksi Aalto BT toimii linkkinä opiskelijoidemme ja laitoksemme välillä, pyrkien aina kehittämään ohjelmaamme eteenpäin ja varmistamaan että opiskelijoidemme ääni tulee kuulluksi.

Lisää infoa löydät nettisivuiltamme, Facebook-sivultamme, ja Instagramista. Kannattaa ehdottomasti myös liittyä sähköpostilistallemme!

aalto marketing society

Aalto Marketing Society

Aalto Marketing Society eli tuttavallisemmin AMS on markkinointi-entuusiastien ekosysteemi. Missionamme on parantaa markkinoinnin arvostusta koko Suomessa. Tuomme markkinoinin opiskelijat, alumnit, laitoksen, nykyiset ja tulevat ammattilaiset sekä muut markkinointihenkiset ihmiset yhteen laadukkaisiin tapahtumiin ja hyvän seuran pariin.

Vuosittain järjestämme useita erilaisia tapahtumia case-kilpailuista, uratapahtumista ja koulutuksista aina afterwork-sessioihin, juhliin ja opintomatkoihin. Markkinointiopiskelijoiden äänenä, osallistumme aktiivisesti markkinoinnin opintojen kehittämiseen ja parantamiseen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Kaiken kaikkiaan olemme aktiivinen, ystävällinen ja avoin yhteisö kaikille tulevaisuuden markkinoinnin osaajille sekä opiskelijoille, jotka ovat ylipäätänsä kiinnostuneita markkinoinnista. Liity mukaamme!

Aalto_Management

Aalto Management

Aalto Management, lyhyesti MGT, on ainejärjestö johtamisen opiskelijoille ja kaikille muille johtamisesta kiinnostuneille opiskelijoille Aalto-yliopistossa. Ainejärjestön tarkoituksena on edistää opiskelijajäsenten etuja, kehittää opiskelijoiden ja yliopiston välistä yhteistyötä sekä tukea opiskelijoiden ammatillista kehitystä.

MGT järjestää jäsenilleen erilaisia aktiviteetteja, joiden tavoitteena on yhdistää heidät johtamisen laitokseen, mahdollisiin työnantajiin ja samanhenkisiin opiskelijoihin. Aktiviteetteihin kuuluu yritysvierailuja, koulutustilaisuuksia ja sosiaalisia tapahtumia.

Voit liittyä jäseneksi rekisteröitymällä verkkosivuillamme. 

AK_Logo

Aalto-yliopiston Arkkitehtikilta ry

Arkkitehtikilta on Aalto-yliopiston arkkitehti-, maisema-arkkitehti- ja sisustusarkkitehti-opiskelijoiden opiskelijajärjestö, joka toimii Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä. AK on perustettu jo vuonna 1908 ja onkin siten Otaniemen edelleen fukseja vastaanottavista killoista toiseksi vanhin. Killassa on nelisensataa jäsentä ja toiminta pyörii aktiivisen vapaaehtoistoiminnan voimin. Kilta on tunnettu niin luovasta mielenlaadustaan, kuin pitkistä perinteistään. 

Killan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden etujen valvominen sekä monenlaisten tapahtumien järjestäminen yritysekskursioista sitseihin. Kilta toimii läheisesti AYY:n piirissä toimivien opiskelijajärjestöjen kanssa, sekä pitää aktiivisesti yhteyttä sisarkiltoihinsa Tampereella ja Oulussa. 

Arkkitehtikillan jäsenet tunnistaa opiskelijatapahtumissa maalarinvalkoisista, puuvillaisista haalareista, joiden selän logon vuosikurssi suunnittelee itse. Maisema-arkkitehti opiskelijalla on lisäksi haalarinsa toisessa lahkeessa maalattuna puu ja sisustusarkkitehtiopiskelijat lisäävät haalareihinsa vuosikurssinsa suunnittelemaa kangasta. Wähäjoulua, Arkkitehtikillan vuosijuhlaa, vietetään perinteisesti itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta. 

Arkkitehtikillan Maja sijaitsee Sipoossa. Majaa voi vuokrata kuka tahansa AYY:n kautta omaan tai yhdistyksensä käyttöön! Kilta omistaa myös kuomullisen peräkärryn, jota voi vuokrata edulliseen hintaan. AYY:n piirissä toimiville yhdistyksille vuokrataan lisäksi pallomerta. Lisätietoa näistä löydät killan nettisivuilta.

Aallonhuiput logo

Aalto-yliopiston jatko-opiskelijayhdistys Aallonhuiput ry

Aallonhuiput on vuonna 2009 perustettu rekisteröity yhdistys, joka toimii Aalto-yliopiston (AY) jatko-opiskelijoiden ja kaikkien AY:ssa jatko-opiskelusta kiinnostuneiden yhdyssiteenä. Yhdistys edustaa AY:n jatko-opiskelijoita Aalto-yliopiston sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan suhteen. Yhdistyksen jäsenkunta koostuu aidosti kaikkien kolmen vanhan korkeakoulun (HSE, TaiK, TKK) jatko-opiskelijoista.

Yhdistyksen tavoitteena on levittää jatko-opiskeluun ja ohjaukseen liittyviä hyviä käytänteitä, herättää keskustelua jatko-opintojen kehittämiseksi sekä nostaa esille jatko-opiskelijoiden tärkeiksi näkemiä asioita. Lisäksi yhdistys järjestää jatko-opiskelijoille suunnattuja sosiaalisia tapahtumia, kuten illanviettoja, seminaareja ja keskustelutilaisuuksia.

Jäseneksi?

Yhdistyksen varsinaisiksi jäseniksi ovat tervetulleita kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat (sekä perus- että jatko-opiskelijat). Yhdistyksen ulkojäseneksi voidaan hyväksyä kaikki yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet henkilöt. Jäseneksi liitytään täyttämällä yhdistyksen nettisivuilla oleva lomake. Yhdistyksellä ei ole liittymismaksua eikä jäsenmaksua. Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan sen nettivisuilla, jäsenistön sähköpostilistalla sekä Facebook- ja LinkedIn-ryhmissä.

KY - Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat

KY - Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry (KY) on yhdistys, jonka ensisijaisena tehtävänä on ajaa kylterien etua sekä tarjota jäsenilleen omaleimainen yhteisö ja mahdollisuuksia kehittyä. Yhdistyksen lisäksi toiminnan tukena on Helsingin kauppatieteiden ylioppilaiden säätiö (KY-säätiö), joka tukee taloudellisesti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden opintojen edellytyksiä, kansainvälistymistä ja yhdistystoimintaa, sekä tarjoaa tiloja opiskelijoiden ja toimijaryhmien käyttöön.

Nämä kaksi insituutiota yhdessä muodostavat KY:n. KY vaalii ja ylläpitää kylterikulttuurin perinteitä sekä toimii jäsentensä yhdyssiteenä. Toisaalta KY:lle on tärkeää olla tiivis osa Aalto-yhteisöä ja rakentaa sen tulevaisuutta. 

Vuonna 1911 perustettu KY tarjoaa jäsenilleen monenlaisia palveluja ja tukee toimintaa kahdella kampuksella – Otaniemessä sekä Mikkelissä. Yhdistyksen jäseniksi voivat liittyä kaikki Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tutkintoa suorittavat henkilöt. KY:n tapahtumat ovat usein avoimia myös muille kuin jäsenistölle.

Sähköinsinöörikilta

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry

Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikilta ry on Aalto-yliopiston sähkötekniikan ja elektroniikan opiskelijat yhteen kokoava yhdistys. Sähköinsinöörikilta on perustettu vuonna 1921 ja sillä on nykyään yli 500 sähkötekniikkaa opiskelevaa tai yhdistyksestä muuten kiinnostunutta jäsentä. Killan tarkoitus on ajaa jäsentensä etua Aalto-yliopistossa ja Sähkötekniikan korkeakoulussa ELEC:ssä, huolehtia jäsentensä hyvinvoinnista, edistää jäsentensä ammatillista osaamista ja pitää yllä teekkarihenkeä.

Jäsenten hyvinvoinnista kilta huolehtii järjestämällä vastapainoa opiskeluun erilaisten tapahtumien, kuten juhlien, saunailtojen ja urheilun muodossa. Kiltalaisten kokoontumispaikkana toimiva kiltahuone sijaitsee osoitteessa Maarintie 8. Kiltahuoneella jäsenet voivat opiskella, rentoutua opiskelun ohessa ja tavata muita kiltalaisia.

Kilta järjestää vierailuja monipuolisesti alan yrityksiin ja järjestää muita yritystapahtumia. Kiltatoiminnassa käytetään samoja työkaluja, kuin yritysmaailmassa. Kiltalaisten ammatillista osaamista ja sähkötekniikan harrastamista tuetaan myös ylläpitämällä elektroniikkapajaa, jossa kiltalaiset voivat tehdä omia projektejaan. 

AS_logo

Automaatio- ja systeemitekniikan kilta ry

Automaatio- ja systeemitekniikan killan tarkoituksena on yhdistää Automaatio- ja informaatioteknologian sekä Automaatio- ja systeemitekniikan koulutusohjelmien opiskelijoita, ajaa heidän etujaan korkeakoulussa sekä innostaa heitä seuraamaan ammatillisia ja yleisiä yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Automaatio- ja systeemitekniikan killan jäsenistä valtaosa opiskelee joko automaatio- ja systeemitekniikan koulutusohjelmassa tai informaatioteknologian koulutusohjelmassa. AS:llä on kuitenkin paljon myös muita pääaineita opiskelevia jäseniä, jotka viihtyvät killan vapaa-ajan tapahtumissa. Killan perinteisiä tapahtumia ovat mm. Konttauskauden avajaiset keväällä, puolivuotissillis Eskalaatio toukokuussa, phuksien järjestämä Liukuhihna vuosijuhlaviikon tiistaina sekä vuosijuhla Stimulaatio marraskuun lopulla. Lisäksi killassa on toimintaa ympäri vuoden, oli kyseessä sitten säätäminen, Kimblen pelaaminen tai saunominen.

Killallamme on TUAS-talolla mitä mainioin kiltahuone ASki, joka palvelee luentotaukopaikkana, hengailupaikkana, ryhmätyöpaikkana, pelipaikkana, karkinmussutus- ja kahvipaikkana ja joskus jopa sitsipaikkana.

Inkubio_logo

Bioinformaatioteknologian kilta – Inkubio ry

Inkubio ry on Aalto-yliopiston Bioinformaatioteknologian opiskelijoiden kilta. Aloitimme vuonna 2003 ammattiainekerhona, ja kilta perustettiin vuonna 2007.

Inkubion tehtävänä on fuksikasvatus, vapaa-ajan toiminnan järjestäminen sekä tutkinto-ohjelman jäsenten edunvalvonta. Kilta esimerkiksi järjestää sitsejä ja juhlia jäsenilleen sekä yhteisiä tapahtumia muiden kiltojen kesken. Tärkein tilaisuus, vuosijuhla, on kevättalvella järjestettävä Apoptoosi. Etua valvomassa Inkubiolla on istuvia jäseniä esimerkiksi yliopiston koulutusneuvostoissa. Lisäksi järjestetään ekskursioita alan yrityksiin.

Killassa ylin päätösvalta on kerran vuodessa valittavalla hallituksella. Hallituksen jäsenillä on omat toimikuntansa, missä toimihenkilöt pääsevät toteuttamaan haluamiaan tehtäviä. Kilta julkaisee myös omaa kiltalehteä, S’napsia.

Inkubion jäsenet tunnistaa punarusekoista haalareista, joiden lahkeet on koristeltu valkoisilla lehmänlaikuilla. Inkubion logo on piirilevylehmä.

DADA_logo

DADA ry

DADA ry on Aalto Media Labin ainejärjestö, joka yhdistää teknologiasta, muotoilusta, tuotekehityksestä, taiteesta sekä äänisuunnittelusta ja pelisuunnittelusta kiinnostuneita Aalto-yliopiston opiskelijoita ja ajaa näiden opiskelijoiden etuja sekä opetuksen kehittämistä.

DADA järjestää jäsenilleen yritysvierailuja, hippaloita, konsertteja ja muita mediataidetapahtumia, sekä ylläpitää Media Labin yleistä viihtyvyyttä ja ajaa opiskelijoiden asioita myös hallintotasolla.

Data Guild

Data Guild ry

Data Guild ry on Data Science -koulutusohjelman opiskelijoiden järjestö, joka perustettiin vuonna 2019. Suurin osa järjestön jäsenistä on englanninkielisen Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -ohjelman opiskelijoita.

Kasvavan killan toiminta on monipuolista: kilta auttaa opinnoissa ja järjestää monenmoisia vapaa-ajantapahtumia. 

Fyysikkokilta_logo

Fyysikkokilta

Fyysikkokilta on Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelijoita yhdistävä yhdistys, joka on avoin muillekin kiinnostuneille. Killan historia ulottuu vuoteen 1947 ja sillä on nykyisellään noin 450 jäsentä.

Kilta järjestää opiskelijoilleen erilaista vapaa-ajan toimintaa niin Otaniemessä kuin sen ulkopuolellakin, valvoo heidän etujaan korkeakoulun toimielimissä, huolehtii yhteyksistä muihin saman alan opiskelijoihin Suomessa ja maailmalla ja pyrkii muuten huolehtimaan heidän hyvinvoinnistaan. Kaikki killan toiminta perustuu hyvien teekkariperinteiden mukaiseen vapaaehtoistyöhön ja yhteiseen talkoohenkeen.

Killan toimistona ja oleskelutilana toimii kiltahuone eli tuttavallisemmin kiltis, joka sijaitsee tällä hetkellä Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1) ensimmäisessä kerroksessa Learning Hubin läheisyydessä. Valmistuneita kiltalaisia yhdistää killan kanssa läheisessä yhteydessä toimiva alumniyhdistyksemme Fyysikkoalumni.

GRRR

GRRR ry – Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijoiden ainejärjestö

GRRR, viralliselta nimeltään Graafisen ainejärjestö ry, on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun visuaalisen viestinnän muotoilun (Visual Communication Design, VCD) koulutusohjelman ainejärjestö, joka on perustettu syksyllä 2006. 

GRRR järjestää pieniä matalan kynnyksen tapahtumia, kuten työpajoja ja Drink & Draw -iltoja. GRRR:n ensimmäisen vuoden opiskelijat toteuttavat myös perinteiset Tiistaibisset joka kuun ensimmäisenä tiistaina, kuukausittain vaihtuvassa baarissa. 

Vuosittain pidetään kahdet isot juhlat: pikkujoulut ja kevätjuhlat. Näiden lisäksi järjestetään 4D-festivaali, joka siis niin tapahtuu!  

Kaikki GRRR:n jäsenet ovat myös innokkaita, taitavia ja palkattavissa olevia graafikkoja! Voit lähettää työtarjouksesi sähköpostitse osoitteeseen ​[email protected]​ . Mainitse viestissäsi 1) mitä tarvitaan, 2) miten nopeasti, 3) millä taidoilla ja välineillä sekä 4) mihin hintaan. Myös hyväntekeväisyyskeikat ovat tervetulleita, kunhan niistä ilmoitetaan selkästi.  

Facebook

Instagram 

Athenen logo

Informaatioverkostojen kilta Athene ry

Athene on informaatioverkostojen opiskelijoiden kilta. Kokoamme yhteen suuren joukon innokkaita infolaisia sekä muita infohenkisiä. Tiivis, kiltahuoneemme Olkkarin ympärillä pyörivä yhteisö puuhaa ja temmeltää aktiivisesti sekä spontaanisti että järjestäytyneemmin.

Informaatioverkostojen ammattiainekerho Athene perustettiin Tietokillan suojissa jo heti koulutusohjelmamme ensimmäisenä vuotena 1999. Kiltahanke polkaistiin käyntiin ja lopulta monen mutkan jälkeen se tuotti tulosta. Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi kiltautumisemme kokouksessaan 13.2.2003 ja ylioppilaskunnan kiltarekisteriin lisättiin ”Informaatioverkostojen kilta Athene ry”. Kiltastatus toi meille merkittäviä uudistuksia kuten paikan TKY:n toimikunnissa ja tasavertaiset suhteet muihin kiltoihin. Lisäksi kiltastatus on antanut meille mahdollisuuden kattavampaan edunvalvontaan erilaisissa neuvostoissa ja toimikunnissa Aalto-yliopistossa.

Meillä Athenessa on ihmisiä joka lähtöön ja siksi jokainen vuosi on tähän mennessä ollut ainutlaatuisen legendaarinen. Mitään jäykkää byrokratiaa tai velvoittavia perinteitä ei oikeastaan ole ja se antaa varsin vapaat kädet muokata kiltaa haluamamme näköiseksi. Toimintaa onkin laidasta laitaan ja melkein kuka tahansa löytää killan tarjonnasta jotain kiinnostavaa. Jos omaa juttua ei löydy, sen voi aina luoda itse!

Kemistikilta logo

Kemistikilta ry

Kemistikillan historia alkaa jo vuodesta 1891 ja olemmekin Aallon killoista vanhin. Jäseniä Kemistikillassa on parisensataa, joten suurin emme ole, mutta varmasti kaunein. Killan tunnus on valkoinen neonatomi sinisellä pohjalla. Sininen on siis killan väri, vaikka haalarimme ovatkin punaiset.

Kilta tarjoaa jäsenilleen monenlaisia tapahtumia liikunnan, kulttuurin ja hauskan yhdessäolon parissa. Lisäksi ekskursioilla käydään niin usein kun ehditään. Aikaa pitää luonnollisesti varata myös rentoon oleiluun kiltiksellä coronan, marjapussin, pärkän ja Aku Ankan parissa. pHukseja kilta ei enää ota vastaan, mutta huolehtii osasta korkeakouluun saapuvista uusista kansainvälisistä ja maisteriopiskelijoista.

Killan tapahtumia näkymättömämpi, mutta vähintään yhtä tärkeä tehtävä on edunvalvonta. Killalla on edustajia Kemian ja materiaalitieteiden tiedekunnan ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan työryhmissä yms. elimissä, ja näissä vaikutetaan kemistien eduksi. Kilta ottaa myös toisinaan oma-aloitteisesti kantaa osastolla havaittuihin epäkohtiin. Jos sinulla onkin ongelmia vaikkapa opintoasioissa, niin kannattaa rohkeasti ottaa yhteyttä raatiin tai puheenjohtajaan!

Kilta tarvitsee myös toimijoita. Erilaisia ja erikokoisia hommia on enemmän kuin sormilla ja varpailla pysyy laskemaan. Kemistikillassa voi osallistua esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen, kiltalehti Tisleen toimittamiseen tai edunvalvontaan. Keväisin kilta juhlii vuosijuhlaansa Kondensatiota, jonka järjestelyistä vastaa kaikille avoin toimikunta. Järjestämisen ohella tärkeää on myös osallistuminen, sillä ihmisethän ne bileet tekevät tulemalla paikalle. Tule sinäkin!

Koneinsinöörikilta ry

Koneinsinöörikilta ry

Koneinsinöörikilta ry (KIK) on Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulussa kone- ja rakennustekniikkaa (KJR), sekä vuoteen 2012 asti aloittaneiden energiatekniikkaa opiskelevien tekniikan ylioppilaiden ainejärjestö. Kilta on perustettu vuonna 1915, ja se on yksi Otaniemen suurimmista killoista noin 1000 jäsenellään. KIK huolehtii uusista alan opiskelijoista, suorittaa edunvalvontaa ja järjestää sekä jäsenilleen, että kaikille avointa vapaa-ajantoimintaa.

Killan toimintaan kuuluu mm. juhlia, kulttuuria ja liikuntaa sekä tutustumista alan teollisuuteen. Kaikille avoimista, merkittävimmistä tapahtumista mainittakoon killan syysnaamiaiset. Killan vuosijuhla Cuba Night vietetään maaliskuussa.

Koneinsinöörikilta tarjoaa jäsenilleen runsaasti palveluita, joilla pyritään helpottamaan niin jäsenten vapaa-ajan elämää kuin opintojakin. Esimerkkeinä palveluista mainittakoon kiltahuone, pakettiauto, hitsauskone ja työpaikkailmoitukset.

Suuren ja tekevän Koneinsinöörikillan havaitsee taatusti aika-ajoin mediassakin: milloin Konepajajaoksen rakentaman mäenlaskuvälineen myötä, milloin Telatraktorijaoksen kunnostaman kauniin vaaleanpunaisen telatraktorin ansiosta.

Ylinäyttävien haalarien lisäksi koneinsinöörikiltalaiset voi havaita YY, KAA, KO, NE! -huudon raikuessa milloin missäkin päin Suomea.

Kooma_logo

Kooma ry

Kooma ry on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taidekasvatuksen opiskelijoiden ainejärjestö. Yhdistyksen nimi on lyhenne sanoista Kuvataiteiden Opettajaksi Opiskelevien Monimielinen Ainejärjestö. Kooma on ollut rekisteröitynyt yhdistys vuodesta 2001, mutta varsinainen toiminta alkoi jo 1980-luvulla. Kooma on Arts:in ainejärjestöjen aktiivisimmasta päästä, mikä näkyy ulospäin taidekasvatuksen väsymättömänä puolustamisena sekä vahvana osallistumisena TOKYOn toimintaan. Kooma pitää toiminnallaan yllä opetuksen, opiskelun ja tietysti opiskelijaelämän laatua.

Maanmittarikilta logo

Maanmittarikilta ry

Maanmittarikilta on Aalto-yliopiston Insinööritieteiden koulun rakennetun ympäristön, kiinteistötalouden, geomatiikan, Real Estate Economics-, Spatial Planning and Transportation Engineering- ja Creative Sustainbility-koulutusohjelmien opiskelijoiden ja harrastajien yhdistys. Maanmittarikilta on on Suomen vanhin kilta, joka ottaa yhä kandiopiskelijoita vastaan. Kilta on perustettu jo vuonna 1901 ja siihen kuuluu noin 400 jäsentä.

Maanmittarikilta on kuin suuri perhe, jonka pääasiallinen tehtävä on fuksikasvatus, vapaa-ajan ohjelman järjestäminen ja jäsenten edunvalvonta. Tärkeässä roolissa on myös suhteiden ylläpitäminen elinkeinoelämän edustajien kanssa.

Killan vuosijuhlaa Kevätpäiväntasausta vietetään vuosittain maaliskuun lopulla, kevätpäiväntasausta edeltävänä perjantaina. Isompia ja pienempiä sitsejä taas järjestetään syyskuusta toukokuuhun noin kerran kuussa. Opintoaiheisissa tapahtumissa tutustutaan oman alamme yrityksiin ja erilaisiin uravaihtoehtoihin. Liikuntatapahtumissa taas kisaillaan muiden Otaniemen kiltojen kanssa.

Rakennetun ympäristön laitoksen ja Insinööritieteiden korkeakoulun hallinnossa on myös kiltamme edustajia, jotka pitävät varmasti opiskelijoidenkin äänen kuuluvilla. Uudella kiltahuoneellamme (osoitteessa Otakaari 4) voit viettää aikaa ja pelailla tai vaikkapa lukea uusinta kiltalehteämme Geometrestä. Kiltiksellä huomaat myös, mitä on rento mittarihenki.

Tavallisesti asioista päättää hallitus, jonka killan jäsenet valitsevat aina kalenterivuodeksi kerrallaan. Killan toiminnassa mukana ovat myös erilaiset toimikunnat, joissa toimihenkilöt ja hallituslaiset pitävät huolta killan toiminnasta.

Probba logo

Mikkelin kampuksen opiskelijayhdistys – Probba ry

Probba Ry on Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Mikkelin Kampuksen opiskelijoita yhdistävä yhdistys. Probban historia ulottuu vuoteen 1989, samaan vuoteen jolloin Mikkeliin perustettiin BBA-ohjelma. Opiskelijayhdistyksen nimi juontaa juurensa sanoista “Pro BBA”, eli latinaksi “BBA:ta varten”. Myöhemmin tutkinto muuttui BScBA-tutkinnoksi, mutta järjestön nimi pysyi samana.

Probba järjestää opiskelijoilleen erilaista vapaa-ajan toimintaa niin Mikkelissä kuin sen ulkopuolellakin, valvoo heidän etujaan korkeakoulun toimielimissä, huolehtii yhteyksistä muihin saman alan opiskelijoihin Suomessa ja maailmalla ja pyrkii kaikin tavoin huolehtimaan heidän hyvinvoinnistaan. Kaikki Mikkelin Kampuksen opiskelijat ovat tervetulleita Probban aktiviteetteihin, joihin kuuluu mm. kuuluisa orientaatioviikko, vuosijuhlat, Career Day sekä lukuisat teemabileet. Tule mukaan kokemaan “The Mikkeli Spirit”!

Nude logo

Nuoret Designerit Ry

Nuoret Designerit ry eli NuDe on Aalto-yliopiston Muotoilun laitoksen ainejärjestö, joka valvoo opiskelijoiden etujen toteutumista sekä toimii muotoilun laitoksen opiskelijoiden äänenä. NuDe on avoin yhteisö kaikille Aallon muotoilusta ja taiteista kiinnostuneille opiskelijoille. Järjestämme palavalla innolla monipuolisia tapahtumia tuodaksemme Muotoilun laitoksen opiskelijat yhteen sekä toistensa, että muiden Aaltolaisten ja koko Suomen muotoiluyhteisön kanssa.

NuDen tila sijaitsee Otaniemessä osoitteessa Otakaari 1, K-siipi. Tule moikkaamaan! 

Prosessiteekkarit logo

Prosessiteekkarit ry

Prosessiteekkarit ry on vuonna 2012 perustettu korkeakouluyhdistys, joka syntyi Kemian tekniikan korkeakouluun kandidaattiuudistuksen myötä. Yhdistys on vielä nuori, mutta vuoden 2013 syyskuussa lähti toiminta ensimmäisten fuksien saavuttua pyörimään täyspäiväisesti. Yhdistys ottaa vastaan kemian-, bio- ja materiaalitekniikan koulutusohjelmassa aloittavat opiskelijat.

Olemme voittoa tavoittelematon Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan erityisaseman yhdistys ja tehtävänämme on yhdistää Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijoita, edistää jäseniemme yhteiskunnallisia, henkisiä ja sosiaalisia sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan korkeakoulussa liittyviä pyrkimyksiä. Tavoitteemme on herättää ja ylläpitää jäseniemme mielenkiintoa ammatillisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin koulutusalaan tutustuttamalla. Ennen kaikkea pyrkimyksemme on kannustaa jäseniämme luovaan ja teekkarihenkiseen toimintaan. Saavuttaaksemme tavoitteet järjestämme aktiivisesti kokouksia, juhlia, opintoretkiä sekä muita yhdessäolotilaisuuksia.

Puunjalostajakilta logo

Puunjalostajakilta ry

Puunjalostajakilta (PJK, lue PuuJiiKoo) yhdistää biotuotetekniikkaa opiskelevia ja siitä kiinnostuneita opiskelijoita niin ammatillisissa kuin vapaa-ajankin merkeissä.

Killan tehtävä on tarjota jäsenilleen opintojen vastapainoksi hengen ja ruumiin ravintoa järjestämällä vuoden aikana lukuisia erilaisia tapahtumia. PJK tukee jäseniään myös opinto- ja työasioissa järjestämällä infotilaisuuksia yhdessä laitoksen ja teollisuuden ihmisten kanssa. Kontakteja alan teollisuuteen luodaan puolestaan lukuisilla killan järjestämillä excursioilla.

Killan toimintaa johtaa vuosittain vaaleissa valittu raati, ja apuna on värikäs joukko toimihenkilöitä. Raatiin, toimareihin ja muihin kiltalaisiin pääsee tutustumaan helpoiten Puunjalostajakillan kiltahuoneella ”Kiltiksellä”, joka sijaitsee Puu1-rakennuksessa (Vuorimiehentie 1). Tervetuloa kahville ja nauttimaan kiltalaisten rennosta seurasta!

Lisätietoja saat killan nettisivuilta tai ottamalla yhteyttä raatiin.

Rakennusinsinöörikilta logo

Rakennusinsinöörikilta ry

Rakennusinsinöörikilta IK on Aalto-yliopiston energia- ja ympäristötekniikan opiskelijoiden yhdistys, joka yhdistää kyseisten alojen opiskelijoita ja ajaa heidän etujaan. Lisäksi vuodesta 2019 Rakennusinsinöörikilta on vastaanottanut Computational Engineering-linjan opiskelijat.

IK on aktiivinen kilta, joka järjestää lukuisia erilaisia tapahtumia, pitää aktiivisesti huolta yrityssuhteistaan sekä huolehtii kiltalaisten tiedottamisesta, opintoasioihin vaikuttamisesta ja yhteydestä muihin kiltoihin.

Killan jäsenten vuosittain valitsema raati ylläpitää ja organisoi killan toimintaa. Lisäksi killan toiminnan mahdollistavat useat toimihenkilöt sekä professorien joukosta valittu Oltermanni. Killan toimintaa pyritään toteuttamaan ja kehittämään kiltalaisten toiveiden mukaisesti.

Killan perinteisiä suosittuja tapahtumia ovat mm. lukuisat fuksitapahtumat, vuosijuhla Hermanninsitsi sekä puolivuosijuhla 1/2-Hermanni. Lisäksi kilta järjestää lukuisia vuosittaisia tapahtumia, kuten Ulkoexcun ja Kotimaan Pitkän sekä sitsejä, excursioita ja saunailtoja, yksin ja yhdessä muiden kiltojen kanssa. Muita killan tarjoamia etuja ovat mm. kiltahuone sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvä kiltalehti Ruutiset.

IK on toiminut vuodesta 1913 lähtien, joten killalla on pitkä ja kunniakas historia. Pitkästä iästään huolimatta IK on nuorekas ja vauhdikas kilta. Raksalaisten vuosia kaikunut tunnuslause Raksa jaksaa! kaikuu edelleen.

Lisätietoa killasta ja tapahtumista sekä liittymisohjeet löytyvät nettisivuilta.

Tervetuloa rentoon rakentajahenkiseen porukkaan! 

TOKYO

TOKYO

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry on opiskelijajärjestö, jonka tehtävänä on toimia jäsentensä eli Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden ja alumnien yhdyssiteenä. TOKYOn tehtävänä on edistää taiteen ja taideteollisuuden alan opiskelijoiden yhteiskunnallisia ja sosiaalisia pyrkimyksiä. 

TF logo

Teknologföreningen

Teknologföreningen (TF) on Aalto-yliopiston ruotsinkielinen osakunta. Osakunta perustettiin vuonna 1872. TF:n tavoitteena on saattaa yhteen korkeakoulun ruotsinkieliset opiskelijat. TF omistaa oman osakuntatalon, nimeltään Urdsgjallar, mikä antaa loistavat puitteet tavoitteen saavuttamiseksi.

TF valvoo ruotsinkielisten opiskelijoiden aatteellisia ja yhdyskunnallisia intressejä ja sitä että Aalto-yliopiston ruotsinkieliset opinnot täyttävät vaaditut vaatimukset.
TF haluaa tarjota jäsenilleen kaikkea mitä runsaaseen opiskelijaelämään kuuluu.

Tietokilta logo

Tietotekniikan kilta – Tietokilta ry

Tietokilta ry (TiK) on vuonna 1986 perustettu, Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tietotekniikan koulutusohjelman opiskelijoiden ainejärjestö eli kilta. Tietokiltaan kuuluu noin 900 opiskelijajäsentä, joista suurin osa opiskelee tietotekniikan koulutusohjelmassa.

Toiminta on monipuolista: kilta auttaa opinnoissa, huolehtii yhteyden säilyttämisestä Tietotekniikan osastoon, järjestää monenmoisia vapaa-ajantapahtumia sekä tilaisuuksia yritysten kanssa sekä tutustuttaa uusia opiskelijoita eli phukseja teekkarielämän saloihin.

Tietokillan jäsenen tunnistaa Wappuna ja muiden suurten tai vähän pienempienkin juhlien aikaan tupsulakin lisäksi kokomustasta haalarista. Haalarin selkään on painettu @-merkkiä muistuttava tupsulogo, Tietokillan epävirallinen merkki.

Prodeko logo_uusi

Tuotantotalouden kilta – Prodeko ry

Tuotantotalouden kilta Prodeko on yksi Otaniemen pienimmistä, mutta samalla myös tiiviimmistä killoista. Prodeko toimii tuotantotalouden opiskelijoiden yhdyssiteenä Tuotantotalouden laitokseen, Aalto-yliopiston ylioppilaskuntaan ja yritysmaailmaan. Samalla Prodeko järjestää jäsenilleen opiskeluja tasapainottavaa vapaa-ajan tekemistä ammatillisesta ohjelmasta monipuoliseen kiltatoimintaan.

Prodeko-niminen tuotantotalouden kerho perustettiin vuonna 1966 Konetekniikan laitoksen tuotantotalouden opintolinjan opiskelijoita varten. Sittemmin tuotantotaloudesta on tullut erillinen opintosuunta, kerhosta kilta ja toiminnasta lähes ammattimaista. Kilta tarjoaa jäsenilleen, tuotantotalouden pääaineopiskelijoille sekä muille tuotantotaloudesta kiinnostuneille tapahtumia, juhlia, saunailtoja, matkoja, yritysvierailuja sekä kiltahuoneen, kahvia, opintoneuvontaa, edunvalvontaa ja hyvää seuraa.

Vuorimieskilta logo

Vuorimieskilta ry

Vuorimieskilta on Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulun materiaalitekniikan opiskelijoiden yhdistys eli kilta. Kilta on perustettu vuonna 1947 alunperin vuoriteollisuutta ja metallurgiaa opiskelevien ainejärjestöksi.

Kilta tarjoaa jäsenistölleen monipuolisesti erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi saunaillat, liikuntatapahtumat, sitsit ja muut juhlat. Jokavuotisia perinteitä ovat mm. Rapujuhlat, Pikkujoulut, Kotimaanpitkä eli ISW Helsinki sekä vapunaattona Kaljaviesti ja Vappulounas. Vuosijuhlia vietetään aina marraskuun viimeisenä perjantaina.

Kansainvälisyys on ollut alusta lähtien Vuorimieskillan toiminnassa mukana etenkin ISW-ulkomaanviikkojen muodossa. Välimme teollisuuteen ovat hyvät, ja järjestämmekin paljon ekskursioita metalli- ja kaivosalan yrityksiin. Kilta hoitaa myös opiskelijoiden suhteita Kemian tekniikan korkeakouluun sekä huolehtii edunvalvonnasta yliopiston eri toimikunnissa ja neuvostoissa.

Kiltamme on Otaniemen pienimpiä, mutta erittäin tunnettu railakkuudestaan ja kovaäänisyydestään!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu