Vanliga frågor och svar om medlemsservice under julen och årsskiftet 2021
Nedan hittar du vanliga frågor och svar om medlemsservice under julen och årsskiftet.
Undantagsöppettider vid jultiden
Medlemsservicen och vår servicebyrå har semester 20.12.2021–2.1.2022. På flyttdagen på måndagen 3.1.2022 är vår servicebyrå öppen kl. 12–16, men endast för ärenden som gäller flyttning. Servicebyrån är också stängd på självständighetsdagen den 6.12.2021 samt på fredagen den 7.1.2022 efter trettondagen. Se servicebyråns aktuella öppettider här.
Vår telefontjänst är öppen 20.12–22.12 och 29.12–30.12 kl. 12–16 och 31.12 kl. 12–15.
På dessa dagar svarar vi även på meddelanden.
Vid brådskande ärenden som gäller bostadens skick kan du kontakta servicebolaget.
Vi svarar frågor igen efter julen. Du kan skicka dina frågor gällande boendet med denna blankett och gällande andra medlemstjänster (t.ex. lokaler och läsårsdekaler) med denna blankett.
Vi önskar er en fridfull och avslappnande jul!
Boende
Vanliga frågor om boende under julen.
När servicebyrån är stängd kan nycklar till bostäderna inlämnas i ett kuvert till AUS servicebyrås postlåda. Kom ihåg att stänga kuvertet och märk ditt namn och bostadens adress på kuvertet ifall du ska flytta ut. Postluckan finns i den vita trädörren i servicebyråns hörn, ungefär 10 meter sett till höger från huvuddörren.
Ifall du byter nycklar med en utflyttande/inflyttande invånare, kan ett avtal om överlåtelse av nycklar returneras till AUS postlåda eller skickas elektroniskt till [email protected]
Fler anvisningar för utflyttande hyresgäster
Det går tyvärr inte att få nycklar till bostaden före flyttdagen 03.01.2022. Om den utflyttande hyresgästen kan byta nycklar med dig, kan du enligt överenskommelse få nycklarna redan tidigare. Blanketten för nyckelöverlåtelse finns i blankettbanken.
När servicebyrån är stängd kan vi inte låna ut reservnycklar. Kontakta Securitas om du låser ut dig ur bostaden.
Securitas journummer är 0600 13513.
Undantag: Servi Maijas väg 1, Servigränden 2 och Jorddammsvägen.
Där sköter ISS servicebolag om dörröppningen.
Mer information om dörröppningstjänst
Ifall du inte ännu har reserverat en parkeringsplats så kan du göra det via denna blankett. Parkeringstillståndet kan hämtas först då AUS servicekontor öppnar. Våra uppdaterade öppethållningstider hittar du på våra webbsidor.
Om du inte kan hämta nycklarna på flyttdagen 3.1, kan du hämta dem senare från servicebyrån enligt byråns öppettider. Meddela detta till boendetjänsterna med nyckelblanketten.
Du kan också ge någon annan fullmakt att hämta dina nycklar.
Medlemsservice
Vanliga frågor om medlemsservice under julen.
Det finns en separat anmälningstid för våren 2022, under denna tid kan du vid behov ändra dina anmälningsuppgifter. Anmälningstiden för vårterminen 2022 är 29.11.2021 – 7.1.2022.
Anmälan görs i Oili genom att betala kåravgiften. Om du inte kan betala kåravgiften direkt via Oili kan du kontakta din egen högskolas studerandeservice som vid behov skickar en faktureringsbegäran för kåravgiften till AUS.
Studerandeserviceställenas kontaktuppgifter
Mer information om betalningen av kåravgiften
Från och med januari 2021 betalar yrkeshögskole- och universitetsstuderande som har rätt till Studenternas hälsovårdsstiftelses (SHVS) tjänster en hälsovårdsavgift till FPA.
Om du anmält dig som närvarande för vårterminen 2022 och frånvarande hösten 2021, kan du hämta läsårsdekalen för ditt studentkort från servicebyrån i januari. Servicebyråns öppethållningstider hittar du på våra webbsidor.
Vi rekommenderar också alla att ladda ner Frank App eller Pivo till din telefon och ta i bruk det digitala studentkortet som är gratis. De för våren 2022 närvaroanmälda studenternas studentkort börjar fungera i början av läsåret, det vill säga i januari.
Läsårsdekalen kan tyvärr inte skickas per post som sådan, eftersom dekalen endast kan fästas direkt på kortet. Om du vill kan du skicka ditt studentkort till oss, och så skickar vi kortet med den nya dekalen tillbaka till dig. Ifall du postar kortet till oss, bifoga vänligen ett returkuvert med adress och frimärke.
AUS hyreslokaler bokas via AUS egen TILA-tjänst: AYY Tila . Man loggar in i tjänsten med det egna Aalto-användarnamnet. Om du inte har Aalto-användarnamn och vill hyra en av våra lokaler, skicka oss en begäran om lokalbokning med denna blankett: Begäran om lokalbokning.
Största delen av våra hyreslokaler har ett kodlås, vilket innebär att man inte längre behöver hämta en nyckel till lokalen från AUS servicebyrå. Om du har bokat Arkitektgillets hydda, Pysselverkstaden, Studio, en skåpbil eller en släpvagn ska du hämta nyckeln från servicebyrån.
Lokalens passerkod börjar fungera cirka 15 minuter innan bokningstiden börjar, och den kan aktiveras i TILA-systemet i lokalbokningsinformationen. Observera att passerkoden börjar fungera först när bokningen har godkänts av Servicebyrån.
Under jultiden godkänns lokalbokningar inom cirka 5 dagar. Medan AUS servicebyrå håller julstängt den 18.12.2021–2.1.2022 godkänns inga bokningar. Alla bokningar som gjorts under denna tid godkänns tidigast 3.1.2022.
Andra tider godkänner AUS servicebyrå lokalbokningar huvudsakligen inom 1–3 dagar efter att bokningen gjorts.
Föreningars post kan hämtas när servicebyrån är öppen. Servicebyråns öppettider finns här: AUS servicebyrås öppettider.
Read more news

AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors - samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs
AUS har beslutat sälja bostadsobjekt i Helsingfors. Samtidigt planläggs mer studentboende i Otnäs.
Studerandens röst hörs i Aaltos styrelseutnämningskommitté
Arkitekturstudent Suvi Vendelin har som första student fått tillträde till Aalto-universitetets styrelseutnämningskommitté (eng. BNC Board Nomination Committee) som studentmedlem. Hon deltog på sitt första möte i maj 2021 och får fortsätta i kommittén i ett år till.
Varför firas Pride fortfarande?
Till äran av Pridemånaden belyser regnbågsstudentförening GAYY:s styrelse pride-rörelsens historia i denna blogg. Befrämjandet av könsminoriteters och sexuella minoriteters rättigheter och jämlikhet har hittills gått fram längs en en lång och stenig stig. Genom att förstå historien får vi en bättre bild av nuläget och vilka saker som förändrats och vad som ännu behöver förändras. Lyckligtvis blir samhället till en bättre plats men förändringen sker inte av sig själv.