Hyresanvisningarna för AUS lokaler har uppdaterats

På grund av coronaviruset och gemenskapens trygghet har vi varit tvungna att uppdatera användningsbegränsningarna för AUS evenemangslokaler. Personantalsbegränsningarna gäller alla lokaler och har fastställts enligt lokalstorlek.
Gorsun uusi sisustus, sohvia ja valoja

Försiktighetsåtgärderna och begränsningarna som coronaviruset medfört har haft stor inverkan på evenemangsarrangemangen och lokalanvändningen. På grund av coronaviruset och gemenskapens trygghet har vi varit tvungna att uppdatera  användningsbegränsningarna för AUS evenemangslokaler.

Personantalsbegränsningarna gäller alla lokaler och har fastställts enligt lokalstorlek. Det är inte tillåtet att ordna evenemang för över 50 personer i någon som helst lokal men flera lokaler har ett lägre användarantal än 50 baserandes på lokalspecifika säkerhetsavstånd. 

Lokalbokningens faser: 

 1. Evenemangets nödvändighet och genuint behov av lokal
  Begrunda noggrant före du bokar lokal om det är möjligt att ordna evenemanget på distans eller utomhus,  Läs mer i organisering av säkra evenemang-instruktionen
   
 2. Lokalernas personantalsbegränsningar 
  Om du vill boka AUS lokal, beakta att alla lokaler omfattas av personantalsbegränsningar som fastställts enligt lokalstorlek. Du hittar lokalernas maximianvändarmängd i nedanstående tabell. I talen har både säkerhetsavstånden som coronaviruset medfört och rådande maximiantal för brandsäkerhet beaktats.  Brytande mot reglerna leder till sanktioner. De här begränsingarna gäller tills vidare 
   
 3. 3 dygn före evenemanget ska man förbinda sig att följa evenemangsäkerhetsanvisningarna 
  När du bokar en lokal i TILA-systemet får du en blankett att fylla i,  med vilken evenemangsarrangören förbinder sig att följa lokalens personantalsbegränsning och planera evenemangssäkerheten. Närmare anvisningar finns i  blanketten. Om man inte förbinder sig att följa anvisningarna kan lokalbokningen inte godkännas och nycklar/passerkod fås inte till lokalen.   
 4. Flexiblare avbokningsvillkor 
  För tillfället gäller kortare avbokningsvillkor för lokalhyrningen. Du kan avboka gratis senast tre dygn (3 dygn) innan evenemanget. För avbokningar som inkommit mindre än 3 dagar innan bokningen debitteras en avgift på 30 euro. 

 5. Arrangören bär alltid ansvar  för deltagarnas trygghet 
  AUS kräver att arrangören förbinder sig med maximipersonantalet samt med planering och förverkligande av tryggheten på evenemanget, men bokaren bestämmer själv om säkerhetsåtgärderna och deras tillräcklighet . Meddela AUS om det inte finns anvisningar om handhygien och säkerhetsavstånd i lokalen. Läs AUS och Aaltos anvisningar om evenemang noggrant.  

Maximideltagarantal  

(uppdaterad 14.9.2020): 

Maximipersonantal 

Lokal 

 5 pers.

Sitsköket, Strandbastun lilla sidan

 8 pers.

Tatamisalen

 10 pers.

Bistervägens takbastu, Ossinkulma, Föreningslokalen, Allaktivitetslokalen

12 pers.

Ossinsauna, Heinävaaara

15 pers.

Braskabinettet, Spellokalen, Otstrandens klubblokal, Byns vardagsrum, Otstrandens takbastu, Gorsu, OK20 lilla sidan

20 pers.

Sievo Sauna, Vasagatans bastu & kabinett 

25 pers.

OK20 stora sidan 

30 pers.

OK20, övre våningen

40 pers.

Strandbastun stora sidan

50 pers.

Servin Mökki

Maximideltagarantalet ändrar lokalernas användningsmöjligheter så prissättningen för en del   lokaler har tillfälligt ändrats.  De nya priserna är i kraft tills deltagarbegränsningen upphör. Priserna finns här.  

AUS vill hjälpa evenemangsarrangörerna att genomföra trygga evenemang. Se tips och anvisningar här.  
 
Ta alltid myndigheternas, Aalto-universitetets och AUS anvisningar i beaktande i coronavirusrelaterade ärenden. 

Aalto: uppdaterad anvisning 
AYY: uppdaterad anvisning 
THL: anvisningar om skydd mot coronaviruset & anvisning om bekämpning av coronaviruset på tillställningar 

 

Otaniemen kampuksella fukseja orientaatioviikolla.

Organisering av säkra evenemang - instruktioner för AUS föreningar

Den här instruktionen innehåller AUS anvisningar och rekommendationer om evenemangsarrangemang för föreningarna i undantagssituationen som gäller.

Organisering av säkra evenemang - instruktioner för AUS föreningar
AYY:n toimisto ulkoa

Aalto-universitetets studentkår förebygger coronavirusets spridning – ändringar i öppettider och evenemang

AUS följer aktivt myndighetsinformationen och beaktar alla medlemmars, frivilligas, föreningars och anställdas hälsa och välbefinnande i sin verksamhet. Meddelandet uppdateras om nya åtgärder tas i bruk.

Aalto-universitetets studentkår förebygger coronavirusets spridning – ändringar i öppettider och evenemang
Kuvapankki_Paku_1

Hyr lokal eller skåpbil

AUS hyr ut bastu-, sits-, fest- och möteslokaler samt en skåpbil till sina medlemmar till förmånliga priser. På de här sidorna kan du läsa mer om lokalerna och hyresvillkoren.

 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Relaterade nyheter

Hae linnanisännäksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till slottsvärd eller invånarrådet

På AUS får invånarna verka för sin boendetrivsel och utveckla boendet på många sätt. Husmötena som ordnas i november-december – följ husets anslagstavla.
Kuvassa Milja Leinonen ja Joonas Nurmi
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS valde delegationsordförande och styrelsebildare för 2021

Delegationen för Aalto-universitetets studentkår valde på sitt möte 5.11.2020 styrelsebildare och delegationsordförande för år 2021. Delegationsordföranden heter Joonas Nurmi och styrelsebildaren Milja Leinonen.
Keskellä henkilö ja teksti Hae hallopediksi
Ajankohtaista Publicerat:

Utlysning av uppdrag som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning

Aalto-universitetets studentkår ledigförklarar uppdragen som studentrepresentant i Aalto-universitetets förvaltning 2021.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för våren 2021

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 11.1.2021-8.8.2021.