Boende

Sommarbostäder

Sommartid står en del av AUS bostäder ofta tomma och kan hyras ut för en begränsad tid mellan den 1 maj och den 31 augusti. Sommartid kan bostäderna erbjudas till vem som helst om det inte finns tillräckligt många sökande bland AUS medlemmar.
Servin Maijan tien pääty

Vilka bostäder hyrs ut över sommaren?

År 2020 söks sommarbostäderna med denna blankett. Sommarbostäder kan sökas för tiden 1.5–31.8. Avtalen görs på visstid, för minst 2 månader och avtalen kan inte förlängas när de gått ut. Visstidsavtalen kan heller inte uppsägas.

Som sommarbostad erbjuds endast studentrum (Teknologbyn, Alberga, Nordsjö) samt tvåor och treor, främst  i Östra Helsingfors. Ettor finns inte alls tillgängliga som sommarbostad, men i tvår och treor är det möjligt att även bo ensam. Alla bostäder är omöblerade, det finns  tillexempel  varken säng eller bord. I de  gemensamma utrymmena i studentrumskomplexet finns bord och stolar.

Beakta att vi aldrig kan garantera någon en bostad och kan endast erbjuda en bostad som sommarbostad  om ingen AUS medlem köar för den. Vi kan inte heller uppskatta när du får ett erbjudande så håll koll på din epost för ett eventuellt erbjudande. Erbjudanden skickas inte länge i juli så sök sommarbostad senast i juni.

Förhållningsregler:

 • Fyll i sommarbostadsansökan här.
 • Om du vill kan du skapa ett Domo-konto färdigt så att vi snabbare kan erbjuda dig en bostad. Fyll ändå inte  i själva bostadsansökan i Domo.
 • Vänta på ett eventuellt erbjudande.

Planritningar och närmare uppgifter om bostäderna och hyrorna finns i Domo.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
  Dela
  URL kopierat