Boende

Nödinkvartering / 2019

Under höstarna ordnar AUS nödinkvartering i samarbete med Aalto-universitetet. Nödinkvarteringen är avsedd för nya studerande vid Aalto-universitetet som inte har något annat alternativ. Nödinkvarteringen ordnas i Otnäs.

Ansökan om nödinkvartering

AUS samordnare för nödinkvarteringen ansvarar för att ordna nödinkvartering för Aaltostuderande som behöver kortvarig inkvartering. I 2019 samordnaren för nödinkvarteringen är Joel Arantola, som kan kontakts mellan 5 augusti och 30 september.

Om du inte hittat någonstans att bo 1–3 vardagar innan du anländer ska du kontakta samordnaren för nödinkvarteringen, så försöker studentkåren ordna en nödinkvarteringsplats för dig.

Du kan få en plats för högst två veckor. Därefter går platsen vidare till följande person i kön. Om en studerande som får nödinkvartering befinner sig i en ytterst exceptionell situation och ingen annan köar för platsen kan hyresavtalet förlängas med ytterligare två veckor.

Du kan också kontakta samordnaren för att be om allmänna anvisningar för bostadssökning i huvudstadsregionen. Observera att AUS inte kan garantera nödinkvartering för alla som behöver det eftersom antalet platser är begränsat.

Man kan kontakta samordaren för nödinkvarteringen genom att anvanda detta formulär.

 

Nödinkvarteringsutrymmen

Gästrum på adressen Otsvängen 20 B

I byggnadens bottenvåning finns två gästrum. I det större av dem finns 9 våningssängar, dvs. plats för högst 18 personer. I det mindre rummet finns 3 våningssängar, dvs. plats för totalt 6 personer.

Sängarna har madrasser och kuddar, men hyresgästerna måste själva ta med sig sängkläder eller en sovsäck. Sängarna får inte användas utan dem. Hyresgästerna kan förvara personliga ägodelar i låsbara skåp.

Till hyresgästernas förfogande finns en gemensam dusch, två toaletter och ett litet kök. I köket på bottenvåningen finns en mikrovågsugn, ett kylskåp, tallrikar och bestick. Hyresgästerna kan använda en tvättstuga i närheten. Rummen har ingen internetanslutning.

Alakerran iso vierasmaja
Stora gäststugan i nedre våningen
Alakerran pieni vierasmaja
Lilla gäststugan i nedre våningen

Priser

Säng i delat rum på adressen Otsvängen 20 B:

Första veckan: 2 € / natt
Andra veckan: 5 € / natt
Säkerhet: 60 €

Säkerheten betalas kontant (inga kreditkort!) när nyckeln hämtas. Inkvarteringsavgiften dras av från säkerheten och det återstående beloppet betalas tillbaka till hyresgästen när nyckeln återlämnas.

Om en studerande som får nödinkvartering befinner sig i en ytterst exceptionell situation och ingen annan köar för platsen kan hyresavtalet förlängas med ytterligare två veckor. Då är priset 7 €/natt och säkerheten 100 €. Alla beslut om förlängda hyresavtal fattas separat.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat