Boende

Anvisningar till AUS nya hyresgäster

Ditt hyresavtal med Aalto-universitetets studentkår börjar snart gälla. Här är några tips som hjälper dig att problemfritt komma igång med ditt boende. Välkommen som AUS hyresgäst!
AYY:n toimiston julkisivu

Inflyttning - gör så här:

Hur får jag nycklarna?

 • Du kan hämta nycklarna till din nya bostad på vår servicebyrå (Otsvängen 11, Esbo) den första arbetsdagen i månaden mellan klockan 12 och 16. Du kan kontrollera byråns öppettider här. Du kan hämta nyckeln när det passar dig bäst mellan kl. 12 och 16!
 • Om du på inflyttningsdagen inte kan hämta din nyckel själv, kan du bemyndiga någon annan att hämta din nyckel med en fullmakt. 
 • Den personen som hämtar nyckeln måste ha en utskriven fullmakt. Om det inte är möjligt att skriva ut fullmakten, skicka den via e-post till både den person som hämtar nyckeln och [email protected] före inflyttningsdagen.
 • Du kan också byta nycklar med den tidigare hyresgästen. I detta fall skall den person som flyttar ut överlämna ett undertecknat avtal om överlåtelse av nycklar till servicebyrån på flyttdagen. Innan du undertecknar avtalet om överlåtelse av nycklar, granska bostadens skick. Genom att underteckna avtalet om överlåtelse av nycklar samtycker du också till bostadens skick. Om du inte har kontaktuppgifter till den tidigare hyresgästen kan du skicka hen ett meddelande via kontaktfunktionen i Domo.
 • Servicebyrån kan inte ge nycklar före den officiella flyttdagen, även om lägenheten står tom eller den tidigare boende har lämnat tillbaka nycklarna.
Muuttolaatikoita kasassa

Hur utför jag inflyttningsgranskningen?

Boende i AUS bostäder

Något annat att komma ihåg mitt i flyttbrådskan?

 • Gör ett elavtal om el inte ingår i hyran för din bostad.
 • Kontrollera att brandvarnarna fungerar. Läs mer om brandsäkerhet här.
 • Hyresvärden rekommenderar att du tecknar en hemförsäkring. Enligt lagen är hyresgästen ansvarig för såväl skador som orsakats av lös egendom som tillhör hen, som skador som orsakats lägenheten av hens egna handlingar. En hemförsäkring är viktig, annars kommer sådana skador som nämns ovan att bäras av dig.
 • Kom ihåg att ansöka om bostadsbidrag från FPA. Du kan kontrollera din rätt till bostadsbidrag och fylla i ansökningsformuläret på FPA:s webbplats.
 • Bekanta dig med Ordningsregler i AUS bostäder,som varje hyresgäst måste följa. Beakta särskilt tidpunkten för nattro.
 • Prenumerera på invårnarnas nyhetsbrev, så får du viktig och nytting information om boende.

Tips för början av boendet:

Varifrån mer information?

Besöksadress: Otsvängen 11, 02150 Esbo
Kontrollera aktuella öppettider härifrån.

Boendeservicens telefontjänst (vardagar kl. 12-16): +358 50 520 9410

Ta kontakt med blanketten

För nya hyresgäster

Ska du flytta in i en AUS-bostad? På den här sidan har vi samlat information som är viktig för dig, bland annat om nycklarna, bostadens skick, ytrenoveringar och elavtal.

Uusi asukas

ABC för boende

På den här sidan har vi samlat allmänna anvisningar som har att göra med boende. På sidan finns till exempel anvisningar om att boka bastu- eller tvättider och tips om hur du håller din bostad i skick.

Asukas_Atlantinkatu

Underhåll och dörröppningstjänst

Underhållsföretag och ansvarsfördelningen i underhåll. Kontakt information för servicebolagen och Securitas dörröppningstjänst.

kerrostalo

Fråga om boende

Undrar du om något relaterat till boende eller AYY-lägenheter?

Uusi asukas
 • Publicerat:
 • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat