Basturna åter i bruk från 1.3.2023

Aalto-universitetets studentkår beslutade öppna basturna i sina hyreslokaler samt invånarnas egna bastuturer redan 1.3 med avvikelse från det tidigare beslutet.
Sauna

Basturna i Aalto-universitetets studentkårs hyreslokaler samt invånarnas bastuturer öppnas återigen 1.3.2023. AUS beslutade tidigare att stänga basturna på grund av energispar- och kostnadsorsaker 1.1-31.3.2023. I bakgrunden till det tidigare beslutet låg osäkerheten om elen skulle räcka till under den potentiellt kalla och vindstilla vintern. Den kalla vintern skulle också ha kunnat höja basturnas underhållskostnader betydligt.

När början av vintern 2023 visade sig vara mild och de strängaste prognoserna om elprishöjningen inte förverkligades beslutade AUS granska beslutet på nytt. Således är hyreslokalernas bastur och invånarnas privata bastuturer åter i bruk som normalt från den 1.3.2023.

Förändringen inverkar inte på giltiga bokningar eller priser och de som gjort en bokning för mars kan använda hyreslokalernas bastur om de vill. Invånarna kan fortsätta använda sina egna bastuturer, eller avboka sina turer för mars.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Publicerat:

Förhandsbokning av lokaler för hösten 2023

Föreningarna som verkar inom AUS har rätt att boka bastu-, fest- och möteslokaler som hyrs ut på förhand. Under den här bokningsrundan kan lokalerna bokas för tiden 7.8.2023 - 7.1.2024.
Riksdagsvalet 2023
Ajankohtaista Publicerat:

Riksdagsvalet 2023

Riksdagsvalet ordnas återigen denna vår. Se nedan datumen för de viktigaste valevenemangen.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

AUS konstsamlingar har kompletterats - verken utställda på Museet för studerandekultur

Aalto-universitetets studentkårs konstsamling kompletterades med sju konstverk. Konstverken finns till påseende i Museet för studerandekultur som studentkåren upprätthåller och har öppet på söndagar kl.14-16.
An open laptop on the table next to a coffee cup.
Ajankohtaista Publicerat:

Kan jag få större bostadsbidrag om hyran höjs?

I och med de ökade kostnaderna har flera studentbostadsaktörer varit tvungna att höja hyrorna. Du kan söka mer stöd för boendet om boendekostnaderna stiger.