Basturna åter i bruk från 1.3.2023

Aalto-universitetets studentkår beslutade öppna basturna i sina hyreslokaler samt invånarnas egna bastuturer redan 1.3 med avvikelse från det tidigare beslutet.
Sauna

Basturna i Aalto-universitetets studentkårs hyreslokaler samt invånarnas bastuturer öppnas återigen 1.3.2023. AUS beslutade tidigare att stänga basturna på grund av energispar- och kostnadsorsaker 1.1-31.3.2023. I bakgrunden till det tidigare beslutet låg osäkerheten om elen skulle räcka till under den potentiellt kalla och vindstilla vintern. Den kalla vintern skulle också ha kunnat höja basturnas underhållskostnader betydligt.

När början av vintern 2023 visade sig vara mild och de strängaste prognoserna om elprishöjningen inte förverkligades beslutade AUS granska beslutet på nytt. Således är hyreslokalernas bastur och invånarnas privata bastuturer åter i bruk som normalt från den 1.3.2023.

Förändringen inverkar inte på giltiga bokningar eller priser och de som gjort en bokning för mars kan använda hyreslokalernas bastur om de vill. Invånarna kan fortsätta använda sina egna bastuturer, eller avboka sina turer för mars.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Sök till delegationen
Ajankohtaista Publicerat:

Nöj dig inte med att gnälla, sök till delegationen

Du kan anmäla dig som kandidat för delegationsvalet fram till 2.10 kl. 16.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till volontär

Det är din möjlighet att få göra världens bästa studentliv.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Publicerat:

AUS nominerar Totti Korpua som kandidat till FSFs styrelse 2024

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till styrelsen för Finlands studentkårers förbund. Styrelsen väljs på förbundsmötet den 17-18 november 2023 i Tammerfors.
"Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism

Studentkårerna AUS, HUS, ISYY, JYY, SHS, TYY, TREY, VYY, ÅAS, OYY, LTKY och KonSt är bestörta över den nuvarande rasismdiskussionen i samhället och kräver konkreta åtgärder för att rensa ut rasismen. Inflytelserika människors rasistiska utlopp har visat vad som är felet i rasismdebatten: man lyssnar inte på människor som är mål för rasism, rasistiska kommentarer underskattas och kvitteras som skämt och diskussionen vältras över ämnet. Vi behöver antirasistiska gärningar, förståelse och solidaritet.