AUS ändringar i invånarvalet träder gradvis i kraft från 1.9.2023

Vi meddelade i juni om Aalto-universitetets studentkårs kommande ändringar i invånarvalet vilka kommer att motsvara det nya reglementet som delegationen godkänt och invånarvalsbilagan. Ändringarna grundar sig på Ara-bestämmelser och den nya räntestödslagen som förpliktar studentkåren att allokera bostäder till dem som behöver dem mest.

Den gradvisa ändringen träder i kraft när den nya räntestödslagen träder i kraft 1.8.2023. I lagen anses invånarvalsuppgifterna vara offentliga förvaltningsuppgifter och därvid gäller även bestämmelser om tjänsteansvar som förpliktar studentkåren att allt noggrannare göra invånarvalet på det sätt som lagen kräver.
AYY student living

Ändringar i bostadssökningssystemet

Systemföränringarna är ännu under arbete men i och med ändringarna kommer den nya invånarvalsmodellen att tas i bruk i sin helhet under hösten.  Giltiga ansökningar strävas att flyttas direkt till det förnyade systemet. Vi ber ändå alla sökanden förbereda sig på att eventuellt fylla i en ny ansökan.

Den första förändringen gäller köprincipen som vi ändrar till att motsvara myndighetsanvisningar, enligt vilka ara-bostädernas invånarvalsgrunder är bostadsbehov, inkomster och förmögenhet. Invånarvalet baserar sig på dessa invånarvalsgrunder och sökandenas ömsesidiga jämförelse. I och med detta kommer det nuvarande poängsättnings- och kösystemet att tas ur burk från och med 1.9.2023 varför man inte längre kan se sin köplacering i Domo i fortsättningen.   

Bekata att vi inte kan svara på separata frågor om ansökningen, och vi kan inte bedöma tidpunkten eller sannolikheten för ett bostadserbjudande. Bostadserbjudandena skickas per epost varför vi ber er uppdatera era kontaktuppgifter i Domo och följa er epost. Om du har något du vill precisera i din bostadsansökan kan du göra det i Domo med tilläggsutredningsbilagor.

Vi informerar snart mer om saken i takt med att systemförändringen framskrider och vi implementerat reglementet för boendet och invånarvalsanvisningarna helt i praktiken.

Mer information

Delegationen beslutade om ändringarna för Reglementet för boende
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

Sök till delegationen
Ajankohtaista Publicerat:

Nöj dig inte med att gnälla, sök till delegationen

Du kan anmäla dig som kandidat för delegationsvalet fram till 2.10 kl. 16.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Publicerat:

Sök till volontär

Det är din möjlighet att få göra världens bästa studentliv.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Publicerat:

AUS nominerar Totti Korpua som kandidat till FSFs styrelse 2024

Aalto-universitetets studentkår nominerar Totti Korpua till styrelsen för Finlands studentkårers förbund. Styrelsen väljs på förbundsmötet den 17-18 november 2023 i Tammerfors.
"Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Vi kräver ryggrad av beslutsfattarna för att rensa ut rasism

Studentkårerna AUS, HUS, ISYY, JYY, SHS, TYY, TREY, VYY, ÅAS, OYY, LTKY och KonSt är bestörta över den nuvarande rasismdiskussionen i samhället och kräver konkreta åtgärder för att rensa ut rasismen. Inflytelserika människors rasistiska utlopp har visat vad som är felet i rasismdebatten: man lyssnar inte på människor som är mål för rasism, rasistiska kommentarer underskattas och kvitteras som skämt och diskussionen vältras över ämnet. Vi behöver antirasistiska gärningar, förståelse och solidaritet.