Boende

Bostäder som kan sökas av alla studerande

Om tillräckligt många AUS-medlemmar med boenderätt inte söker bostäderna i en AUS-fastighet kan bostadskön för den fastigheten öppnas upp för alla studerande.
Servin Maijan tie 12

Om tillräckligt många AUS-medlemmar med boenderätt inte söker bostäderna i en AUS-fastighet kan bostadskön för den fastigheten öppnas upp för alla studerande. Den sökande måste alltså inte vara studerande vid Aalto-universitetet eller AUS-medlem med boenderätt. De här bostäderna kan erbjudas vilken studerande som helst men AUS medlemmar prioriteras. Boendetiden i bostäderna som kan sökas av alla är tre (3) år efter att avtalet ingåtts. Om hyresgästen har en längre boenderätt i egenskap av AUS-medlem iakttas denna.

Följande skillnader finns mellan stora bostäder som kan sökas fritt och AUS andra större bostäder.

  • När det gäller bostäder som kan sökas av alla studerande behöver ingen av de sökande vara AUS-medlem med boenderätt.
  • Det räcker med att en av de sökande är studerande.
  • Bostäderna kan emellertid sökas ensam, medan minst två vuxna sökande krävs för tvåor och större bostäder som är avsedda enbart för AUS medlemmar.

  • Boendetiden i bostäderna som kan sökas av alla är tre (3) år efter att avtalet ingåtts. Om en av de sökande är AUS-medlem med en boendetid som sträcker sig längre fram i tiden tillämpas den längre boenderätten.

Bostäder som kan sökas av alla erbjuds inte kontinuerligt, så det finns alltid en särskild ansökning till dem. Bostäderna kan alltså inte sökas på förhand  i t.ex. Domo.
När det finns lediga lägenheter som alla studenter kan söka, berättar vi om det på den hä sidan.
 
 

14.8.2020: Inga bostäder för alla studerande.

Atlantinkatu 7

Våra objekt

Mer information om våra objekt.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat