Ylioppilaskuntasi

Ylioppilaslehti Aino

Ylioppilaslehti Aino on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä aikakauslehti, jota julkaisee Aalto-yliopiston ylioppilaskunta.

Vuodesta 2010 lähtien ilmestynyt Aino on osa AYY:n jäsenilleen tarjoamaa palvelukokonaisuutta. Ainon tärkein ja ensisijainen tehtävä on seurata, kommentoida ja nostaa esiin opiskelijoita koskettavia aiheita niin yliopistoyhteisön sisältä kuin sen ulkopuoleltakin kiinnostavalla ja puhuttelevalla tavalla. Lisäksi lehti tarkastelee kansallista ja kansainvälistä opiskelijapolitiikkaa sekä yhteiskunnallisia kysymyksiä opiskelijan näkökulmasta. Lehdellä on rohkeutta tarttua myös keskeneräisiin, valmistelussa oleviin asioihin ja toimia aktiivisena keskustelun avaajana.

Ainoa jaetaan Aalto-yliopiston kampuksilla sekä suoraan ylioppilaskunnan asuntoihin.

 

Ylioppilaslehti Aino on journalistisesti itsenäinen ja riippumaton

Ainon budjetista ja ohjesäännöstä päättää AYY:n edustajisto. Päätoimittaja on edustajiston valitsema.

Aino on Aikakauslehtiliiton jäsen ja sitoutunut Julkisen sanan neuvoston periaatteisiin sekä Journalistin ohjeisiin. Lehti on journalistisesti itsenäinen ja riippumaton, mikä tarkoittaa, että lehti on vastuussa ensisijaisesti lukijoilleen. Lehden sisällöstä päättää lehden toimitus.

Ainolla on säännöllisesti kokoontuva toimitusneuvosto, joka antaa palautetta lehden journalistisesta laadusta. Lehden toimitusneuvosto koostuu media-alan ammattilaisista, kahdesta opiskelijajäsenestä sekä AYY:n hallituksen viestintävastaavasta. Vuonna 2018 edustajiston valitsemaan toimitusneuvostoon kuuluvat Tero Salonen, Anna-Mari Tenhunen, Verna Vuoripuro, Nando Malmelin ja Annaleena Kuronen sekä opiskelijajäseninä Joona Orpana ja Lasse Kaartinen ja AYY:n hallituksen viestitintävastaava Julius Luukkanen.

 

Toimitustauko

Edustajisto päätti kokouksessaan 4/2019, että Aino-lehti jää toimitustauolle vuoden loppuun asti. Aino-lehden toimittamisesta vapautunutta budjettia käytetään jatkovaihtoehtojen selvittämiseen. Jatkosta päätetään marraskuussa 2019.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu