Vapaaehtoiset

Taiteellisen toiminnan jaosto

AYY:n taiteellinen toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille. Jaoston tehtävänä on tuoda taiteellista toimintaa esille AYY:n toiminnassa niin tapahtumien, kilpailujen ja projektien sekä innostaa kaikkia aaltolaisia löytämään luovuutensa.
Nainen ripustaa valoketjua kanaverkkoaitaan ulkona

Hae mukaan jaostoon täältä: https://lomake.ayy.fi/taide/2019/12/12/taiteellisen-toiminnan-jaosto/

Taiteellisen toiminnan jaosto koostuu vuosittain vaihtuvista vapaaehtoisista, mutta toivottaa tervetulleeksi toimintaansa jokaisen kiinnostuneen pitkin vuotta. Osallistua voi kokoukseen, kilpailuun, projektiin tai jokaiseen näistä omien aikataulujen ja innostuksen mukaan.

Näkyvin ja suurin tapahtuma on jo kaksi kertaa järjestetty Otaniemen yö. Vuonna 2019 tapahtumassa oli lähes 80 osatapahtumaa ja se järjestettiin Espoon ja Aalto-yliopiston kanssa yhteistyössä. Tapahtumassa kävi monta tuhatta vierasta. Osallistujia oli vauvasta vaariin, ja heitä tuli niin Aalto-yhteisön sisältä kuin ulkopuoleltakin.

AYY:n taiteellinen toiminta on varsin uusi ja kehittyvä kokonaisuus. Vuodeksi 2019 rekrytoitiin ensimmäistä kertaa Taiteellisen toiminnan ohjausryhmä ja alettiin muodostaa uudenlaisia käytäntöjä, jotta kaikki kiinnostuneet voivat osallistua toimintaan pitkin vuotta. Vuonna 2020 aloittaa ensi kerran Taiteellisen toiminnan jaosto. Vapaaehtoisten lisäksi toiminnassa on mukana AYY:n hallituksen taiteellisesta toiminnasta vastaava sekä AYY:n taidealojen asiantuntija.

Taiteellinen toiminta on täysin tekijöidensä näköistä. Vuonna 2017 aloitettiin keräämään AYY:n omaa taidekokoelmaa ja tätä jatkettiin vuonna 2019. Tämän ja Otaniemen yön lisäksi vuonna 2019 Taiteellisen toiminnan ohjausryhmä järjesti kilpailun vuosijuhlamarsalkan sauvan suunnittelusta ja toteutuksesta, keräsi jäsenistöltä valokuvia ja teetti näistä valtaisin Wappu-aiheisen valokuvamosaiikkilattiatarran Väreeseen, järjesti lyhytelokuvanäytöksen Otaniemessä Espoo Cinén kanssa yhteistyössä, teki yliopiston kanssa yhteistyötä Arkiston aarteet -näyttelyn toteuttamiseksi sekä tuki ARTSin ainejärjestöjä ja Mosaicia Väre Sleepoverin järjestämisessä. Loppuvuodesta Taiteellinen toiminta ja AYY10-jaosto aloittivat kaksi projektia yhteistyössä. AYY10-tuotekilpailun voittajat ja toinen yhteisprojekti julkaistaan alkuvuodesta 2020.

Taiteelliseen toimintaan on erittäin tervetullut osallistumaan jokainen aaltolainen opintoalaan tai aikaisempaan kokemukseen riippumatta!

Taiteellisen toiminnan ohjausryhmän tavoittaa taiteellinentoiminta[at]list.ayy.fi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu