Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista kesällä 2021

Täältä löydät vastauksen useimpiin kevään ja kesän aikana opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Erityisesti opintojaan jatkavien opiskelijoiden kannattaa huomata, että opintotietojärjestelmien käyttökatkon 31.7.–8.8.2021 aikana ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista. Mikäli haluat opiskelijastatuksesi voimaan heti elokuun alusta alkaen, hoida ilmoittautuminen 30.7. mennessä.
Kuvapankki_Ihmisiä_Kuplapalloissa_1

Tärkeimmät askeleet pähkinänkuoressa

Uuden opiskelijan opiskelijapalvelut astuvat voimaan lukuvuoden alkaessa 1.8.2021. AYY:n asuntoa voit kuitenkin hakea suomalaisena opiskelijana heti, kun olet vastaanottanut opiskelupaikan ja ulkomailta tulevana opiskelijana, kun olet saanut hyväksymiskirjeen. Uudet opiskelijat voivat ottaa asunnon vastaan jo 1.7. alkaen.

Erityisesti opintojaan jatkavien opiskelijoiden kannattaa huomata, että opintotietojärjestelmien käyttökatkon 31.7.–8.8.2021 aikana ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista. Mikäli haluat opiskelijastatuksesi voimaan heti elokuun alusta alkaen, hoida ilmoittautuminen 30.7. mennessä.

 

Uusi opiskelija

 1. Ota opiskelupaikka vastaan Opintopolussa.
 2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Opintopolun OILI-palvelussa ja maksa samalla läsnäoloajalta ylioppilaskunnan jäsenmaksu.
  --> Saat läsnäolevana opiskelijana ylioppilaskunnan jäsenpalvelut käyttöösi 1.8. alkaen. Voit heti maksamisen jälkeen hakea AYY:n asuntoa.
 3. Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle 30.9. mennessä.
  --> Voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita 1.8. alkaen.
 4. Tilaa haluamasi opiskelijakortti Frankilta. Maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun, rekisteröityy maksutieto Frankin järjestelmään 1-5 arkipäivän sisällä (Huom! Käyttökatko 31.7.–8.8.2021).
  --> Frank-sovelluksessa opiskelijastatus ja kaikki opiskelijaetusi astuvat voimaan lukuvuoden alkaessa 1.8.2021.
 5. Mikäli tilasit muovisen opiskelijakortin, hae siihen lukuvuoden alkaessa lukuvuositarra AYY:n palvelutoimistolta. Lukuvuositarra kertoo voimassa olevasta opiskelijastatuksesta.
 6. Julkisen liikenteen HSL-sovellus tai HSL-kortti oikeuttavat opiskelija-alennukseen 1.8. alkaen. HSL:n sivuilla tietoa opiskelija-alennuksesta. Sovellus saa tiedon opiskelijastatuksestasi Opetushallituksen Koski-palvelusta. HSL-korttia varten tarvitset opiskelijan alennuslippuhakemuksen, johon leiman voi antaa Aalto-yliopiston Starting Point (ei AYY).
 7. Kysy rohkeasti neuvoa, jos et saa vastausta tältä sivulta!

Opintojaan jatkava opiskelija

 1. 3.5.-30.7. välillä: Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi WebOodissa tai OILI-palvelussa, ja maksa samalla läsnäoloajalta ylioppilaskunnan jäsenmaksu.
  -> Läsnäolevana opiskelijana ylioppilaskunnan jäsenpalvelut ja muut opiskelijaedut ovat katkeamatta käytössäsi.
 2. 31.7.-8.8. välillä et voi tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista tai maksaa jäsenmaksua opintojärjestelmien käyttökatkon takia.
 3. 9.8-10.9. välillä: Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Opintopolun OILI-palvelussa ja maksa samalla läsnäoloajalta ylioppilaskunnan jäsenmaksu.
  -> Saat läsnäolevana opiskelijana ylioppilaskunnan jäsenpalvelut ja muut opiskelijaedut käyttöösi 9.8. alkaen eli käyttökatkon jälkeen.
 4. Muilta osin voit noudattaa samoja ohjeita, kuin uudet opiskelijat (kohdat 3–7).

Usein kysytyt kysymykset maksuista, jäsenpalveluista ja opiskelijakortista

Usein kysytyt kysymykset asumisesta

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta omistaa pääkaupunkiseudulla 2 600 asuntoa, jotka ovat kotina 3 200 ylioppilaskunnan jäsenelle. Näin haet asuntoa -sivulta löydät tietoa hakukelpoisuudesta ja tarkemmista hakuohjeista. Asuntotyyppeihin ja sijainteihin voit tutustua täällä. AYY:n asuntoja haetaan Domo-järjestelmässä.

En löydä vastausta kaipaamiini kysymyksiin.

Voit olla yhteydessä palvelu- ja asumisneuvojiin sähköpostitse tai puhelimitse palvelutoimiston aukioloaikojen mukaan. Lue tarkemmin täältä.

Mikäli pohdit lukuvuosi-ilmoittautumiseen liittyviä teemoja, kurkkaa myös Aallon sivu uusille opiskelijoille: https://into.aalto.fi/display/fiuudet

Mikäli asumisen asiat mietityttää, tarkista vielä hakijan UKKmuuttajan UKK ja asukkaan UKK. Voit myös laittaa viestiä meille eri asumisen teemoihin liittyen.

Opiskelijoiden terveydenhuollon uudistukset 2021
Koronapandemia ja asuminen
Mantan lakitus, ihmnisia nosturissa, konfettia

Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Aaltoon uusi opiskelija! Tältä sivulta löydät kootusti uudelle opiskelijalle tärkeää tietoa ja vinkkejä opintojen alkutaipaleelle.

Ylioppilaskuntasi
Otaniemen kampuksella fukseja orientaatioviikolla.

Tervetuloa Aaltoon!

Tulemme sinulle vuosien varrella varmasti hyvinkin tutuiksi, mutta tässä näin alkuun lyhyesti tärkeimpiä infoja, jotka auttavat sinua saamaan kaiken irti ylioppilaskunnastasi, sen tarjoamista palveluista ja mahdollisuuksista.

Tervetuloa Aaltoon!
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin

Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkoi 3.5. - muista myös terveydenhoitomaksu ja huomioi käyttökatko elokuussa

Lukuvuodelle 2021-2022 voit jo ilmoittautua ja maksaa samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Terveydenhoitomaksu maksetaan erikseen Kelalle, jotta voit käyttää YTHS:n palveluita.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkoi 3.5. - muista myös terveydenhoitomaksu ja huomioi käyttökatko elokuussa
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Milja Leinonen Aalto Day Onessa 7.9.2021
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Uuden lukuvuoden alkaessa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Milja Leinosen puhe Aalto Day Onessa.
LuovutusAalto 1.9.-30.11.2021
Ajankohtaista Julkaistu:

#LuovutusAalto-verenluovutuskampanja käynnissä 1.9.–30.11.2021

Tule mukaan pelastamaan henkiä! Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta vuoden aikana noin 40 000 vakavasti sairasta potilasta saavat tarvitsemansa hoidon. Siksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haastaa pitkästä aikaa kaikki piirissään toimivat järjestöt ja muut aaltolaiset porukat luovuttamaan yhteisen hyvän nimissä #LuovutusAalto-kampanjassa!
People in a meeting
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae SYL:n liittokokousdelegaatioon tai ehdokkaaksi SYL:n hallitukseen!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa.
Design Notebook 2021
Ajankohtaista Julkaistu:

Upouusi Design Notebook on ilmestynyt

AYY:n ja TOKYOn Design Notebook on nyt saatavilla! Suunnittelija Janne Gammelin kertoo muistikirjan monipuolisista ominaisuuksista.