Opiskelijoille ja asunnonhakijoille: Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin kevään ja kesän aikana opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.
Kuvapankki_Ihmisiä_Kuplapalloissa_1

Tärkeimmät askeleet pähkinänkuoressa

Uuden opiskelijan opiskelijapalvelut astuvat voimaan lukuvuoden alkaessa 1.8.2021. AYY:n asuntoa voit kuitenkin hakea jo heti, kun olet ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksanut. Uudet opiskelijat voivat ottaa asunnon vastaan jo 1.8. alkaen.

Erityisesti opintojaan jatkavien opiskelijoiden kannattaa huomata, että opintotietojärjestelmien käyttökatkon 31.7.–8.8.2021 aikana ei ole mahdollista tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista. Mikäli haluat opiskelijastatuksesi voimaan heti elokuun alusta alkaen, hoida ilmoittautuminen 30.7. mennessä.

 

Uusi opiskelija

 1. Ota opiskelupaikka vastaan Opintopolussa.
 2. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Opintopolun OILI-palvelussa ja maksa samalla läsnäoloajalta ylioppilaskunnan jäsenmaksu.
  --> Saat läsnäolevana opiskelijana ylioppilaskunnan jäsenpalvelut käyttöösi 1.8. alkaen. Voit heti maksamisen jälkeen hakea AYY:n asuntoa.
 3. Maksa terveydenhoitomaksu Kelalle 30.9. mennessä.
  --> Voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita 1.8. alkaen.
 4. Tilaa haluamasi opiskelijakortti Frankilta. Maksettuasi ylioppilaskunnan jäsenmaksun, rekisteröityy maksutieto Frankin järjestelmään 1-5 arkipäivän sisällä (Huom! Käyttökatko 31.7.–8.8.2021).
  --> Frank-sovelluksessa opiskelijastatus ja kaikki opiskelijaetusi astuvat voimaan lukuvuoden alkaessa 1.8.2021.
 5. Mikäli tilasit muovisen opiskelijakortin, hae siihen lukuvuoden alkaessa lukuvuositarra AYY:n palvelutoimistolta. Lukuvuositarra kertoo voimassa olevasta opiskelijastatuksesta.
 6. Julkisen liikenteen HSL-sovellus tai HSL-kortti oikeuttavat opiskelija-alennukseen 1.8. alkaen. HSL:n sivuilla tietoa opiskelija-alennuksesta. Sovellus saa tiedon opiskelijastatuksestasi Opetushallituksen Koski-palvelusta. HSL-korttia varten tarvitset opiskelijan alennuslippuhakemuksen, johon leiman voi antaa Aalto-yliopiston Starting Point (ei AYY).
 7. Kysy rohkeasti neuvoa, jos et saa vastausta tältä sivulta!

Opintojaan jatkava opiskelija

 1. 3.5.-30.7. välillä: Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi WebOodissa tai OILI-palvelussa, ja maksa samalla läsnäoloajalta ylioppilaskunnan jäsenmaksu.
  -> Läsnäolevana opiskelijana ylioppilaskunnan jäsenpalvelut ja muut opiskelijaedut ovat katkeamatta käytössäsi.
 2. 31.7.-8.8. välillä et voi tehdä lukuvuosi-ilmoittautumista tai maksaa jäsenmaksua opintojärjestelmien käyttökatkon takia.
 3. 9.8-10.9. välillä: Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Opintopolun OILI-palvelussa ja maksa samalla läsnäoloajalta ylioppilaskunnan jäsenmaksu.
  -> Saat läsnäolevana opiskelijana ylioppilaskunnan jäsenpalvelut ja muut opiskelijaedut käyttöösi 9.8. alkaen eli käyttökatkon jälkeen.
 4. Muilta osin voit noudattaa samoja ohjeita, kuin uudet opiskelijat (kohdat 2–5).

Usein kysytyt kysymykset maksuista, jäsenpalveluista ja opiskelijakortista

Usein kysytyt kysymykset asumisesta

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta omistaa pääkaupunkiseudulla 2 600 asuntoa, jotka ovat kotina 3 200 ylioppilaskunnan jäsenelle. Näin haet asuntoa -sivulta löydät tietoa hakukelpoisuudesta ja tarkemmista hakuohjeista. Asuntotyyppeihin ja sijainteihin voit tutustua täällä. AYY:n asuntoja haetaan Domo-järjestelmässä.

En löydä vastausta kaipaamiini kysymyksiin.

Voit olla yhteydessä palvelu- ja asumisneuvojiin sähköpostitse tai puhelimitse palvelutoimiston aukioloaikojen mukaan. Lue tarkemmin täältä.

Mikäli pohdit lukuvuosi-ilmoittautumiseen liittyviä teemoja, kurkkaa myös Aallon sivu uusille opiskelijoille: https://into.aalto.fi/display/fiuudet

Mikäli asumisen asiat mietityttää, tarkista vielä hakijan UKKmuuttajan UKK ja asukkaan UKK. Voit myös laittaa viestiä meille eri asumisen teemoihin liittyen.

Opiskelijoiden terveydenhuollon uudistukset 2021
Mantan lakitus, ihmnisia nosturissa, konfettia

Uudelle opiskelijalle

Tervetuloa Aaltoon uusi opiskelija! Tältä sivulta löydät kootusti uudelle opiskelijalle tärkeää tietoa ja vinkkejä opintojen alkutaipaleelle.

Ylioppilaskuntasi
Otaniemen kampuksella fukseja orientaatioviikolla.

Tervetuloa Aaltoon!

Tulemme sinulle vuosien varrella varmasti hyvinkin tutuiksi, mutta tässä näin alkuun lyhyesti tärkeimpiä infoja, jotka auttavat sinua saamaan kaiken irti ylioppilaskunnastasi, sen tarjoamista palveluista ja mahdollisuuksista.

Tervetuloa Aaltoon!
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin

Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkoi 3.5. - muista myös terveydenhoitomaksu ja huomioi käyttökatko elokuussa

Lukuvuodelle 2021-2022 voit jo ilmoittautua ja maksaa samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Terveydenhoitomaksu maksetaan erikseen Kelalle, jotta voit käyttää YTHS:n palveluita.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkoi 3.5. - muista myös terveydenhoitomaksu ja huomioi käyttökatko elokuussa
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Ajankohtaista Julkaistu:

Lukuvuosi-ilmoittautuminen alkoi 3.5. - muista myös terveydenhoitomaksu ja huomioi käyttökatko elokuussa

Lukuvuodelle 2021-2022 voit jo ilmoittautua ja maksaa samalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Terveydenhoitomaksu maksetaan erikseen Kelalle, jotta voit käyttää YTHS:n palveluita.
Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden infokirjeet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros syksylle 2021

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille 9.8.2021 - 9.1.2022.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi on valmistunut - uuden laulukirjan työstö etenee

Teekkarilauluja-laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi nostaa esiin epäkohtia laulukulttuurissa. Erityisen ongelmalliseksi todettiin toistuva miesnäkökulma ja naisen roolin sitominen miestekijään. Mukana oli myös väkivaltaisia, homofobisia, rasistisia ja muunlaisia syrjiviä laulun sanoituksia. Analyysi antaa hyvät lähtökohdat Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyöhön ja laulukirjatoimituskunnan työskentelyyn. Uuden laulukirjan työstö on käynnissä.