Nyt on aika tehdä vuosittaiset yhdistysilmoitukset ja hakea AYY:n toiminta-avustuksia!

Toiminta-avustushaku

Lisätietoa yhdistysten toiminta-avustuksista

Kaikkien Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten on vuosittain tehtävä yhdistysilmoitus ja samaan aikaan ensimmäisen luettelon yhdistykset voivat hakea toiminta-avustusta.

Koronavirustilanne vaikuttaa monen yhdistyksen arkeen ja näin myös toiminta-avustuksen hakemiseen. Toiminta-avustuksia ja yhdistysilmoituksia voidaan tehdä normaalisti edelleen, mutta vaihtoehtoisesti yhdistys voi ilmoittaa itsensä toiseen hakuaaltoon. Tällä tavalla toiminta-avustuksia varten saa lisäaikaa. Alla listattuna tarkemmat toimintaohjeet.

Vuosikokousten järjestäminen voi olla nyt haasteellista, joten etenkin siinä tilanteessa on aiheellista ilmoittautua toiseen hakuaaltoon. Tarkista erilliset ohjeet vuosikokouksen järjestämisestä täältä: linkki ohjeisiin. Muistakaa aina seurata omia sääntöjänne ja tarvittaessa lukekaa yhdistyslakia. Jos tarvitsette ohjeita, niitä voi saada AYY:n järjestösektorilta: [email protected]

Toiminta-avustukset ja yhdistysilmoitukset                         

 • Jos olette jo pitäneet vuosikokouksen tai pystytte pitämään sen maaliskuun aikana, ja teillä on kaikki vaadittavat liitteet

 -> Hakuaika päättyy 31.3. normaalisti, jonka jälkeen hakemukset käsitellään.                   

 • Ette pysty pitämään vuosikokousta ja/tai hyväksymään liitteitä normaalina hakuaikana

-> Ilmoita yhdistyksesi toiminta-avustusten toiseen hakuaaltoon tämän lomakkeen kautta viimeistään 31.3.

Toisen aallon hakuaika päättyy 15.6. klo 12:00. Huomioithan, että toisessa aallossa myönnetyt tuet maksetaan todennäköisesti vasta kesän jälkeen. Suosittelemme siis mahdollisuuksien mukaan tekemään hakemuksen ensimmäisessä aallossa.

Jos ette pysty tekemään hakemusta yllä ilmoitettuun päivään mennessä, ottakaa yhteyttä [email protected]

Huomaathan, että aiemmin ilmoitetut toiminta-avustuspäivystykset AYY:n keskustoimistolla on peruttu.  AYY seuraa koronatilanteen kehittymistä ja ilmoittaa mahdollisista muutoksista toiminta-avustuksiin liittyen.

 

Hakuaika ja yhdistysilmoitusten jättämisaika on:

 

ma 2.3.2020 klo 12.00. - ti 31.3.2020 klo 12.00. 

HUOMAATTEHAN PÄÄTTYMISEN KELLONAJAN!

 

MIKÄ YHDISTYSTYSILMOITUS?

AYY:n piirissä olevien yhdistysten on tehtävä vuosittain yhdistysilmoitus. Oleellista tässä on, että tarkistamme, täyttääkö yhdistys edelleen AYY:n yhdistysohjesääntöjen asettamat vaatimukset. Tärkein liitteistä onkin siis voimassa olevat säännöt. Yhdistysohjesäännön mukaan yhdistys, joka ei toimita ilmoitusta kahtena peräkkäisenä vuonna, voidaan poistaa rekisteristä hallituksen päätöksellä.

Yhdistysilmoitus koostuu täytettävistä välilehdistä ja mukaan vaadituista liitteistä. Liitteiksi tarvitaan

– voimassa olevat säännöt
– edellisen toimintavuoden toimintakertomus
– kuluvan toimintavuoden toimintasuunnitelma

 

MITEN TEEN YHDISTYSILMOITUKSEN?

 1. Kerää vaadittavat liitteet valmiiksi (säännöt, toimintakertomus ja toimintasuunnitelma)
 2. Kirjaudu sisään Tahlo-järjestelmään https://tahlo.ayy.fi/ yhdistyksesi tunnuksilla. Mikäli tunnukset ovat hukassa, ne voi yleensä palauttaa hallituksenne sähköpostiosoitteeseen osoitteessa https://tahlo.ayy.fi/password_reset/
 3. Täytä huolellisesti välilehdet Yleinen, Hallitus, Toimitilat ja Liitteet. Välitallenna jokainen välilehti erikseen.
 4. Mikäli et palauta kaikkia vaadittuja liitteitä, on yhdistysilmoitus puutteellinen. Voit pyytää lisäaikaa liitteiden palauttamiseen, mutta tähän tarvitaan perusteltu painava syy. Laita viestiä [email protected], kerro perustelusi ja milloin liitteet ovat valmiit. Myöhästyneet liitteet on joka tapauksessa toimitettava AYY:lle 31.5.2020 mennessä.
 5. Hienoa, kaikki valmista! Olet nyt tehnyt vaaditun yhdistysilmoituksen.

 

MIKÄ TOIMINTA-AVUSTUS?

AYY:n toiminta-avustus on tarkoitettu yhdistyksen jatkuvan toiminnan tukemiseen. Toiminta-avustusta voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon kuuluvat yhdistykset.

Avustuksia haetaan maaliskuussa ja ne pisteytetään toiminta-avustusten pisteytysmallia käyttäen. Mikäli yhdistys tekee avustushakemuksen ohjeiden mukaan, on samalla tehty myös kaikilta vaadittava yhdistysilmoitus.

Toiminta-avustushakemus koostuu täytettävästä hakulomakkeesta ja mukaan vaadituista liitteistä. Liitteiksi tarvitaan

– voimassa olevat säännöt
– edellisen toimintavuoden tilinpäätös (koostuu tuloslaskelmasta ja taseesta)
– edellisen toimintavuoden toimintakertomus
– kuluvan toimintavuoden toimintasuunnitelma
– kuluvan toimintavuoden budjetti

Lisäksi mahdollisen avustuksen maksamisen perusteena on päivitetty yhdistysprofiili AYY:n nettisivuilla (lomake päivittämiseen).

Aiempien vuosien avustussummat löytyvät täältä.

 

MITEN HAEN TOIMINTA-AVUSTUSTA?

 1. Kerää vaadittavat liitteet valmiiksi (säännöt, tilinpäätös, toimintakertomus, toimintasuunnitelma ja budjetti)
 2. Kirjaudu sisään Tahlo-järjestelmään https://tahlo.ayy.fi/ yhdistyksesi tunnuksilla. Mikäli tunnukset on hukassa, ne voi yleensä palauttaa hallituksenne sähköpostiosoitteeseen osoitteessa https://tahlo.ayy.fi/password_reset/
 3. Täytä huolellisesti välilehdet Yleinen, Hallitus, Hakemus, Toimitilat ja Liitteet. Välitallenna jokainen välilehti erikseen. Hakemusta voi tehdä pala kerrallaan. Mikäli olette erityisasemayhdistys, täyttäkää myös Erityisasema-välilehti (eivät vaikuta avustuksen hakemiseen, mutta täyttäminen on peruste avustuksen maksamiselle).
 4. Hakemus-välilehti on uudistunut. Huomaathan, että hakulomake on sama kaikille AYY:n piirissä toimiville yhdistyksille eikä vastausvaihtoehtoihin olla eritelty kaikkea erityislaatuista toimintaa, jota yhdistyksiltä löytyy. Näistä voit kertoa tarkemmin avoimissa vastauskentissä.
 5. HUOM! Maksimipisteisiin pääsy ei vaadi viikoittaista toimintaa jokaisella osa-alueella.
 6. Mikäli et palauta kaikkia vaadittuja liitteitä, rokottaa jokainen puuttuva liite avustussummaa. Sakot voi välttää sillä, että pyytää lisäaikaa liitteiden palauttamiseen, mutta tähän tarvitaan perusteltu painava syy. Laita viestiä [email protected], kerro perustelusi ja milloin liitteet ovat valmiit. Mahdollista avustusta ei voida maksaa, mikäli yhdistys ei ole toimittanut puuttuvia liitteitä 31.5.2020 mennessä.
 7. Hienoa, kaikki valmista! Olet nyt hakenut avustusta sekä tehnyt vaaditun yhdistysilmoituksen.

Lisäksi mahdollisen avustuksen maksamisen perusteena on päivitetty yhdistysprofiili AYY:n nettisivuilla (lomake päivittämiseen).

Täytä kaikki tiedot hakulomakkeella toimintasuunnitelmassanne kuvatun toiminnan mukaisesti. Mikäli yhdistys todetaan antaneen virheellistä tietoa, voidaan heiltä evätä tämän vuoden avustus tai oikeus hakea avustusta seuraavalla hakukierroksella.

 

VINKIT

Vinkkejä toiminnantarkastajille ja tilinpäätöstä tekeville

Monilla yhdistyksillä toimivuosi on vuoden vaihteessa päättynyt ja nyt on viimeistään aika aloittaa tilinpäätöksen tekeminen. Sen jälkeen toiminnantarkastajat pääsevät vauhtiin. Katso AYY:n yhdistysoppaasta ajankohtaiset vinkit sekä tilinpäätöstä että toiminnantarkastusta varten.

Lisäksi hyvää materiaalia löytyy esimerkiksi Opintokeskuksen sivuilta (suomeksi).

Myös yhdistyskoulutuksessa käsiteltiin talousteemoja.

KENELTÄ LISÄTIETOA?

AYY:n järjestösektori ([email protected]) vastaa kaikkiin kysymyksiin toiminta-avustuksiin liittyen. Tavoitat järjestösektorin myös puhelimitse numerosta 050 520 9442 (arkisin). 

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

ulkoilu2
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee viestintäasiantuntijaa!

AYY hakee viestintätiimiinsä kokoaikaista viestintäasiantuntijaa! Lue lisää ja hae 14.4.2020 mennessä!
Havainnekuva seuraavan lukuvuoden Design-kalenterin kannesta
Ajankohtaista Julkaistu:

Design-kalenterikilpailun voittaja on selvillä

Seuraava lukuvuosikalenteri toteutetaan Mirka Larjomaan Elementary School Nostalgia -nimisen ehdotuksen pohjalta.
Jämeräntaival 3
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n asunnoissa käytetään fossiilivapaata energiaa vuodesta 2020 lähtien

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön.
Ajankohtaista Julkaistu:

Kadonnut opiskelija löytynyt menehtyneenä

Kadonneeksi ilmoitettu aaltolainen opiskelija Miikka Leinonen on löytynyt menehtyneenä. Kriisiapua on saatavilla kampuksella ja puhelimitse. Muistotilaisuudesta tiedotetaan myöhemmin.