Muuttajalle

Muuttajan UKK

Askarruttaako jokin muuttoon liittyvä asia? Tälle sivulle on koottu yleisimpiä muuttamista koskevia kysymyksiä. Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteys asumisen palveluihin.
Otakaari 20

Avaimet 

Voinko saada asuntoni avaimet palvelutoimiston aukioloaikojen ulkopuolella? 

Asunnon avaimet voi saada vain palvelutoimiston ollessa auki. Tarkista ajankohtaiset aukioloajat täältä. Jos et pääse käymään palvelutoimistolla aukioloaikojen puitteissa, voit esimerkiksi valtuuttaa valtakirjalla toisen henkilön hakemaan avaimet puolestasi. Valtakirjalomakkeen löydät alta. Avainta noutavalla henkilöllä tulee olla mukana tulostettu valtakirja tai valtakirja tulee olla lähetettynä [email protected].

Olen muuttamassa pois kaveri-/perheasunnosta. Mitä teen omalle avaimelleni?

Lähtevän asukkaan tulee tehdä avaintenvaihto uuden tai asuntoon jäävän asukkaan kanssa. Sopimukseen tulee merkitä kaikki jäävälle asukkaalle jäävät avaimet. Tällöin avaintenvaihtosopimuksella todistetaan, että asunnon vuokralaisilla on uuden sopimuksen alkaessa sama määrä avaimia kuin edellisessä vuokrasopimuksessa, johon lähtevä asukas on kuulunut.

Kuinka monta avainta voin saada asuntooni?

Asunnon avaimia saa haltuunsa yhden jokaista vuokralaista kohden + yksi vara-avain. Esimerkiksi kahden hengen talouteen saisi näin ollen 3 avainta.

Vuokra ja vakuus

Mihin mennessä minun tulee maksaa uuden asuntoni ensimmäinen vuokra ja vakuus?

Maksuista ei tarvitse huolehtia ennen laskujen saamista. Laskut lähetetään yleensä vasta lähellä vuokrasopimuksen alkamista. Ensimmäinen vuokra ja vakuus tulee maksaa niitä vastaavien laskujen mukaiseen eräpäivään mennessä. Eräpäivä ei välttämättä ole kuukauden 6. päivä, kuten seuraavissa vuokralaskuissa, sillä ensimmäisen vuokralaskun ja vakuuslaskun eräpäivä määräytyy toimitusajankohdan mukaan.

Laskujen mukana saattaa tulla joinakin kuukausina tietoa pidennetyistä maksuajoista, joten viestejä kannattaa seurata.

En ole saanut laskuja vuokraa ja/tai vakuutta varten. Mitä teen?

Ensimmäisen vuokran ja vakuuden maksamisesta ei tarvitse huolehtia ennen laskujen saapumista. Uuteen vuokrasopimukseen liittyvät laskut vuokraa ja vakuutta varten voidaan lähettää vasta hyvinkin lähellä sopimuksen alkamista riippuen kyseisen kuukauden ruuhkatilanteesta. Laskut lähetetään aina sähköpostitse, joten tarkkaile Domossa ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta.

Maksutiedot pysyvät samana kuukaudesta toiseen, joten voit halutessasi maksaa vuokraa etukäteen.

Siirryn AYY:n asunnosta toiseen AYY:n asuntoon. Pitääkö minun maksaa vakuus uudelleen?

Jos muutat AYY:n asunnosta toiseen, voit hakea vuokravakuuden siirtoa. Tällöin vakuus siirtyy koskemaan uutta vuokrasopimustasi. Lähes kaikkien AYY:n asuntojen välillä on mahdollista siirtää vakuusmaksu uuden ja vanhan asuntosi välillä. Voit pyytää siirtoa, ja varmistaa, onko siirto mahdollinen lähettämällä viestin vakuuslomakkeella.

Milloin vakuusmaksu palautetaan minulle?

Vakuusmaksu palautetaan ilmoittamallesi tilille viimeistään kuun 20. päivä, mikäli kaikki vuokravelvoitteet on hoidettu, eikä asunnolle ole aiheutettu vahinkoa.

Mikäli et ole saanut vakuutta takaisin tähän mennessä, olethan yhteydessä tällä lomakkeella.

Palkkapäiväni on kuun 15. päivä, voinko maksaa vuokrani vasta silloin?

Vuokranmaksun eräpäivä on neuvoteltavissa. Olethan yhteydessä taloushallintoon tällä lomakkeella.
Ohjeita AYY:n muuttaville asukkaille
Atlantinkatu_taivas_web

Hakijan UKK

Askarruttaako jokin asunnon hakemiseen liittyvä asia? Tälle sivulle on koottu yleisimpiä asunnon hakemista koskevia kysymyksiä.

Asuminen
Asukkaan UKK

Asukkaan UKK

Tälle sivulle on koottu yleisiä asukkaita askarruttavia kysymyksiä. Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteys asumisen palveluihin.

Asuminen
Asukas_Atlantinkatu

Asumisen ABC

Täältä löydät ohjeita sauna- ja pyykkivuorojen varaamiseen ja parkkipaikkoihin liittyen, sekä vinkkejä oman kodin kunnosta huolehtimiseen.

Asuminen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu