Muutokset asumisen aikana

Kaverin ehdottaminen soluun

.
Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_6

AYY:n soluasunnossa asuvalla on oikeus ehdottaa omaan solukokonaisuuteensa vuokralaiseksi jo AYY:llä ensivuokralaisena asuvaa henkilöä. Tällöin kaveruksilla on paremmat mahdollisuudet päätyä asumaan samaan solukokonaisuuteen. Ehdotettava kaveri saa lisäpisteet asuntohakemukseensa, jotta hakemus on jonon kärjessä. Sisäisestä siirrosta kaveriehdotus eroaa siten, että ehdotettavan kaverin ei tarvitse asua samassa asuntoryhmässä (esimerkiksi Teekkarikylä solu) kuin ehdottaja, vaan hän voi asua myös esimerkiksi yksiössä tai kaksiossa. 

Kuinka ehdotan kaveria soluun? 

  1. Ota ensimmäisenä yhteyttä AYY:n asumisen palveluihin, esimerkiksi tällä lomakkeella: tarvitsemme tiedon henkilöstä, jota soluun ehdotat (koko nimi sekä osoite). 

  2. Tämän jälkeen kaverisi voi tehdä hakemuksen solukokonaisuutesi asuntoihin ja lisätä hakemukseen kiireellisyyspisteliitteeksi vapaamuotoisen selvityksen siitä, että kyseessä on kaverin ehdottaminen soluun. Liitteestä tulee käydä ilmi ehdotuksen tehneen koko nimi sekä osoite. 

  3. Domossa voi valita hakemukseen yksittäisiä asuntoja, mutta tämä vaatii hieman työtä, sillä kaikki solukokonaisuuden asunnot eivät suinkaan ole samanlaisia (esimerkiksi pinta-ala sekä tällöin myös vuokra vaihtelee huoneesta riippuen). Kaikkia solukokonaisuuden asuntoja ei tarvitse hakea, mutta haettavat asunnot eivät saa olla solukokonaisuuden ulkopuolelta!

  4. Asumisneuvojat eivät valitettavasti voi muokata hakemuksista pois asuntoja, joten asuntojen valintatyö on hakijan tehtävä. Varmistathan siis, että olet hakenut oikeita asuntoja!  

  5. Mikäli kaveri on jossain aiemmassa hakemuksessa hakenut kyseisiä soluasuntoja muiden soluasuntojen lisäksi, tulee hänen poistaa aiemmasta hakemuksesta nämä soluasunnot ja hakea niitä uudella hakemuksella. 

Kun solukokonaisuudesta vapautuu asunto, tarjotaan se jonossa ensimmäisenä olevalle. Asumisneuvojien on mahdotonta arvioida, milloin tarjous voidaan tehdä, joten hakijan tulee pitää silmällä sähköpostiaan mahdollisen tarjouksen varalta. Kaverinehdotuspisteillä hakemus päätyy jonon kärkipäähän, mutta jonossa saattaa silti olla edellä esimerkiksi paluumuuttajia tai aikaisemmin kaverinehdotushakemuksen jättäneitä. 

Mikäli kaveria ehdottanut asukas muuttaa pois ennen kuin tarjous ehditään kaverille tehdä, poistetaan kaverinehdotuspisteet hakemukselta. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu