Maailman parasta opiskelijan elämää hallituksen jäsenenä ja edustajiston puheenjohtajistossa

Haku AYY:n hallitukseen ja edustajiston puheenjohtajistoon on käynnissä. Haku hallituksen muodostajaksi ja edustajiston puheenjohtajaksi päättyy 8.11. ja hallituksen jäseneksi ja edustajiston varapuheenjohtajaksi 17.11.
Hallituslaisia, alalaidassa teksti, hae hallitukseen

Hallitus

Ylioppilaskunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston valitsema hallitus, jonka toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus hoitaa ylioppilaskunnan juoksevia asioita sekä vastaa toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Hallitus edustaa ylioppilaskuntaa ulospäin, valvoo ylioppilaskunnan hallintoa sekä käyttää yleistä toimeenpanovaltaa sääntöjen ja edustajiston päätösten asettamissa rajoissa. 

Kymmenen hengen hallitusta johtaa puheenjohtaja, joka vastaa hallituksen päivittäisestä toiminnasta. Hallitus järjestäytyy ensimmäisessä kokouksessaan tammikuussa. Yhteiseen hallitustyöskentelyyn menee noin puolet työajasta, mutta jokainen hallituksen jäsen vastaa syvemmin jostain tai joistain aihekokonaisuuksista. Voit katsoa täältä esimerkkejä siitä, miten aikaisempien vuosien hallitusten vastuualueet ovat jakautuneet.

Hallituksen jäsenenä tulet osaksi AYY:n toimiston väkeä ja työyhteisöä. Voi ajatella, että hallitustyöskentely on kokopäivätyötä. Sen ohessa ei siis kannata suunnitella opiskelevansa tai käyvänsä töissä.

Saapuneet hakemukset hallituksen muodostajaksi ja hallituksen jäseniksi julkaistaan täällä

Edustajisto

Edustajisto on AYY:n ylin päättävä elin. Voisi siis ajatella, että edari on ikään kuin AYY:n eduskunta. Edustajiston 45 jäsentä valitaan vaaleilla joka toinen vuosi. Tänä vuonna on vaalivuosi ja uusista edustajiston jäsenistä pääsee äänestämään 28.10.-6.11.2019.

Puheenjohtaja vastaa edustajiston toiminnasta yleisesti, kuten kokousten valmistelusta ja kokousten puheenjohtamisesta. Varapuheenjohtajien roolit muotoutuvat aina kunkin vuoden toimijoiden mukaan. Noora Taska on toiminut tänä vuonna edustajiston 1. varapuheenjohtajana ja vastannut erityisesti edustajiston kokousviikoilla järjestettävistä ryhmäpuheenjohtajien tapaamisista. Hän kuvailee tehtäväänsä seuraavasti:

”Parasta varapuheenjohtajuudessa on ollut mielestäni se, että valmiiksi annetut raamit ovat olleet melko väljät, jolloin edustajiston toimintaa on päässyt kehittämään yhdessä puheenjohtajiston kanssa joustavasti omien kiinnostuksenkohteiden mukaan.

Kokousten ulkopuolella olemme tänä vuonna muun muassa kehittäneet edustajiston tiedon jakamisen käytänteitä, pitäneet koulutuksen ryhmäpuheenjohtajille, järjestäneet yhteiset sitsit valiokunnille ja ryhmäpuheenjohtajille sekä olleet keskusvaalilautakunnan apuna järjestämässä tiedotustilaisuuksia edustajistovaaleihin liittyen. 

Vuoden aikana olemme pitäneet puheenjohtajiston kesken tunnin tapaamisia yleensä viikoittain, minkä lisäksi aikaa toimintaan on kulunut kokousviikoilla edustajiston kokouksen lisäksi viitisen tuntia. Muina viikkoina työtä on ollut vähemmän meneillään olevien projektien mukaan, ja työkuormaan on pystynyt huomattavasti itse vaikuttamaan. Itselleni juuri edustajistotoiminnan kehittäminen ja joustavuus ovat olleet ehdottomasi toiminnan parhaita puolia, huippua puheenjohtajistotiimiä unohtamatta!”

Saapuheet hakemukset edustajiston puheenjohtajistoon löydät täältä. 

Lue lisää

Kokousnuija

Edustajisto

Edustajisto edustaa kaikkia ylioppilaskunnan jäseniä ja käyttää AYY:n ylintä päätösvaltaa.

Organisaatio
Kuvassa AYY:n hallitus vuodelta 2020 poseeraa yhdessä hallituksen kesäpäivillä.

Hallitus

Ylioppilaskunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston valitsema hallitus, jonka toimikausi on kalenterivuosi.

Organisaatio
Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_4

Toimijarekrytoinnit vuodelle 2020 ovat auki!

Toimijarekrytoinnit lähestyvät! Haku AYY:n hallitukseen edustajiston puheenjohtajistoon Hoasin valtuuskuntaan (DL 17.10. klo 12.)

Toimijarekrytoinnit vuodelle 2020 ovat auki!
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden tiedotteet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi tohtorinkoulutusneuvostoon

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta avaa haun opiskelijaedustajaksi tohtorinkoulutusneuvostoon vuodelle 2021. Haku aukeaa 23.9.2019 klo 12.00 ja päättyy 7.10.2019 klo 12.00, johon mennessä hakemusten tulee olla palautettuina.
A collection of wildflower seeds in boxes
Ajankohtaista Julkaistu:

Nurmikoista niityiksi -tutkimusprojektilla lisää luonnon monimuotoisuutta Otaniemeen

AYY on mukana tutkimushankkeessa, jossa selvitetään ratkaisuja luonnon monimuotoisuuskatoon.
Gorsun uusi sisustus, sohvia ja valoja
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n tilojen vuokrausohjeita päivitetty

Koronaviruksen ja yhteisön turvallisuuden takia AYY:n vuokrattavien tilojen käyttörajoituksia on jouduttu päivittämään.