Maailman parasta opiskelija-asumista edistämässä Linnanisäntänä tai asukasneuvostossa

AYY:lla asukkaat pääsevät monin tavoin vaikuttamaan omaan asumisviihtyvyyteen ja kehittämään asumista. Asukkaat voivat vaikuttaa linnanisäntinä, talokokouksissa, asukasneuvostossa ja asumisen yhteistyöelimessä. Asukastoimijat valitaan talokokouksissa marras-joulukuussa. Seuraa oman talokokouksen aikataulua talosi ilmoitustaululta.
Hae linnanisännäksi, asukkaat istuu pöydän ääressä

Linnanisännät ja talokokoukset

Jokaisessa AYY:n kiinteistössä on oma linnanisäntä. Hän on asukkaiden valitsema luottamushenkilö, joka toimii asukkaiden ja ylioppilaskunnan välisenä yhteyshenkilönä. Linnanisännän tehtäviin kuuluu mm.  tarkkailla talon kuntoa ja vastata asukkaiden kysymyksiin talosta.

Linnanisännät valitaan vuosittain järjestettävissä talokokouksissa marras-joulukuussa. Toimikausi on kalenterivuoden. Linnanisännille järjestetään säännöllisesti tapaamisia, virkistyksiä ja tehtäviin koulutetaan toimikauden alkaessa. Tehtävien hoitamisesta maksetaan kuukausittainen 90 euron palkkio ja akateemisena tunnuksena saa käyttää linnanisännän nauhaa ja merkkiä.

Talokokouksia järjestetään vuosittain ja sinne ovat tervetulleita kaikki kyseisen talon asukkaat. Esityslista jaetaan talon ilmoitustaululla ja tiedotteena jokaiseen asuntoon. Kokouksessa valitaan linnanisäntä ja asukasneuvosto. Lisäksi voidaan keskustella ajankohtaisista asumiseen liittyvistä kehityskohteista.

Lue nykyisten linnanisäntien kokemuksia:

Linnanisäntä Janika

Linniksen rooli on vastuullinen, mutta ei stressaava. Pääset tutustumaan asuntosi asukkaisiin heille ovia avatessasi tai kysymyksiin vastaillessasi. Oikeastaan linnikselle ei ole mitään kaavaa millainen on hyvä tai huono linnis, koska periaatteessa saat olla juuri niin linnis kuin haluat. Voit olla aktiivisesti parantamassa talosi ongelmakohtia olemalla suoraan yhteydessä AYY:n henkilöihin (ja he kuuntelevat!) tai sitten vain hoidat ainoan pakollisen asian eli linniskierroksen kerran kuukaudessa. Sinä päätät mihin voimasi ja intosi riittävät.

- Janika, Turkismiehentien linnanisäntä

Linnanisäntä Pyry Jämeräntaival 5 edessä

I really enjoy being as a castle warden, because it's always great to give a helping hand for neighbors who have asked me to help, like open the door for them. -- Being a castle warden has been an awesome experience and I really would recommend it!

- Pyry, Jämeräntaival 5:n linnanisäntä

Kerhohuone Haarniskatiellä

The best thing as a Castle Warden has been the club room renoval I've been working with. It has been awesome to witness the enthusiasm and genuine intrest AYY has for the residents' well-being! Our club room was previously in a hidious condition, but we got all the (financial) resources we needed and it looks great now

-Aura, Haarniskatien linnanisäntä

Annika Niittylä

This year in Campus Section, I’ve been responsible for Castle Wardens. During the year, I’ve been working closely with AYY’s Housing Specialist. Together with her and Castle Wardens, we’ve created new practises to make Castle Wardens’ volunteer work more efficient and ensured that their voice get heard. In addition, I’ve taken care of that Castle Wardens get party tickets and other volunteering benefits, and that they get to know and support each other.

-Annika, Campus Section, Castle Wardens

Asukasneuvosto

Talokokouksissa voidaan myös valita asukasneuvosto, joka voi tehdä esityksiä asumisviihtyvyyteen, kehittää talon tiloja ja järjestää asukkaille monenlaista toimintaa. Kehittämisehdotuksia voi välittää myös AYY:lle, jolloin ehdotusten toteuttamiseksi saa apua. Asukasneuvostot saavat rahoitusta ylioppilaskunnalta esimerkiksi yhteisiin kalustehankintoihin ja illanviettoihin. Monenlaisia ideoita voidaan toteuttaa, esimerkiksi sisustaa yhteistiloja, järjestää asukkaiden illanviettoja ja vaikuttaa vaikka talon lenkkisaunavuoroihin.

Asukasneuvostossa voi olla 3-8 henkilöä ja puheenjohtajana toimii talon linnanisäntä.

Asumisen yhteistyöelin ASY

Asumisen yhteistyöelimen tarkoituksena on kehittää AYY:n asumista laajempana kokonaisuutena. Yhteistyöelimen jäsenet kehittävät linnanisäntien toimintaa ja voivat halutessaan vaikuttaa asumisen ohjesääntöihin. Lisäksi yhteistyöelin nimittää edustajansa asuntotoimikuntaan ja talousjohtokuntaan.

Asumisen yhteistyöelimeen valitaan tammikuussa 6-10 linnanisäntää ja 2-3 ylioppilaskunnan edustajaa.

 

AYY välittää asukkaistaan ja haluaa kehittää asumista opiskelijoiden mielipiteiden ja ideoiden pohjalta. Voit kysyä tarkemmin näistä tehtävistä asumisen asiantuntijalta tai oman talosi linnanisännältä. Myös toimistolla kannattaa aina pyörähtää, jos tulee jotain kehitysideoita mieleen tai jokin asia mietityttää!

Atlantinkatu 7_6

Asukkaat vaikuttamassa

AYY:lla voit vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja kehittämään asumista linnanisäntänä, talokokouksissa, asukasneuvostossa ja asumisen yhteistyöelimessä.

Asuminen
Kampusjaosto Smökin katolla julistamassa Wappua

Kampusjaosto

Tarkoituksena on luoda entistäkin viihtyisämpi asuin- ja opiskeluympäristö, joka tarjoaa edellytykset opiskelijakulttuurille, yhteishengelle ja hyvinvoinnille.

Vapaaehtoiset
Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_4

Toimijarekrytoinnit vuodelle 2020 ovat auki!

Toimijarekrytoinnit lähestyvät! Haku AYY:n hallitukseen edustajiston puheenjohtajistoon Hoasin valtuuskuntaan (DL 17.10. klo 12.)

Toimijarekrytoinnit vuodelle 2020 ovat auki!
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kylän_olohuone_2
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n vuokratilojen varauskalenteri avattu 10.1.2021 asti

Tilavarauksen AYY:n kertavuokrattaviin tiloihin voi nyt tehdä omilla Aalto-tunnuksilla osoitteessa tila.ayy.fi.
Opiskelijakeskuksen sijainti Kemistin korttelissa
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijakeskusprojekti etenee

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.
Polyteekkarimuseo
Ajankohtaista Julkaistu:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudistuneessa museossa pääsee vierailemaan syksyllä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudistuneessa museossa pääsee vierailemaan syksyllä
Otaniemen yö ohjelmalehtiset
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

Etsitään graafikkoa toteuttamaan Otaniemen yön graafinen ilme

Etsimme aaltolaista graafikkoa tai alan opiskelijaa toteuttamaan 10.10.2020 kolmatta kertaa järjestettävän poikkitaiteellisen Otaniemen yö -festivaalin visuaalisen ilmeen.