Kehitä ja edistä opiskelija-asumista Linnanisäntänä tai asukasneuvostossa

AYY:lla asukkaat pääsevät monin tavoin vaikuttamaan omaan asumisviihtyvyyteen ja kehittämään asumista. Asukkaat voivat vaikuttaa linnanisäntinä, talokokouksissa, asukasneuvostossa ja asumisen yhteistyöelimessä. Asukastoimijat valitaan talokokouksissa marras-joulukuussa. Seuraa oman talokokouksen aikataulua talosi ilmoitustaululta.
Hae linnanisännäksi

Linnanisännät ja talokokoukset

Jokaisessa AYY:n kiinteistössä on oma linnanisäntä. Hän on asukkaiden valitsema luottamushenkilö, joka toimii asukkaiden ja ylioppilaskunnan välisenä yhteyshenkilönä. Linnanisännän tehtäviin kuuluu mm.  tarkkailla talon kuntoa ja vastata asukkaiden kysymyksiin talosta.

Linnanisännät valitaan vuosittain järjestettävissä talokokouksissa marras-joulukuussa. Toimikausi on kalenterivuoden. Linnanisännille järjestetään säännöllisesti tapaamisia, virkistyksiä ja tehtäviin koulutetaan toimikauden alkaessa. Tehtävien hoitamisesta maksetaan kuukausittainen 90 euron palkkio ja akateemisena tunnuksena saa käyttää linnanisännän nauhaa ja merkkiä.

Talokokouksia järjestetään vuosittain ja sinne ovat tervetulleita kaikki kyseisen talon asukkaat. Esityslista jaetaan talon ilmoitustaululla ja tiedotteena jokaiseen asuntoon. Kokouksessa valitaan linnanisäntä ja asukasneuvosto. Lisäksi voidaan keskustella ajankohtaisista asumiseen liittyvistä kehityskohteista.

Asukasneuvosto

Talokokouksissa voidaan myös valita asukasneuvosto, joka voi tehdä esityksiä asumisviihtyvyyteen, kehittää talon tiloja ja järjestää asukkaille monenlaista toimintaa. Kehittämisehdotuksia voi välittää myös AYY:lle, jolloin ehdotusten toteuttamiseksi saa apua. Asukasneuvostot saavat rahoitusta ylioppilaskunnalta esimerkiksi yhteisiin kalustehankintoihin ja illanviettoihin. Monenlaisia ideoita voidaan toteuttaa, esimerkiksi sisustaa yhteistiloja, järjestää asukkaiden illanviettoja ja vaikuttaa vaikka talon lenkkisaunavuoroihin.

Asukasneuvostossa voi olla 3-8 henkilöä ja puheenjohtajana toimii talon linnanisäntä.

Asumisen yhteistyöelin ASY

Asumisen yhteistyöelimen tarkoituksena on kehittää AYY:n asumista laajempana kokonaisuutena. Yhteistyöelimen jäsenet kehittävät linnanisäntien toimintaa ja voivat halutessaan vaikuttaa asumisen ohjesääntöihin. Lisäksi yhteistyöelin nimittää edustajansa asuntotoimikuntaan ja talousjohtokuntaan.

Asumisen yhteistyöelimeen valitaan tammikuussa 6-10 linnanisäntää ja 2-3 ylioppilaskunnan edustajaa.

 

AYY välittää asukkaistaan ja haluaa kehittää asumista opiskelijoiden mielipiteiden ja ideoiden pohjalta. Voit kysyä tarkemmin näistä tehtävistä oman talosi linnanisännältä. Ole reippaasti yhteydessä, jos tulee jotain kehitysideoita mieleen tai jokin asia mietityttää!

Hae vapaaehtoiseksi
Atlantinkatu 7_6

Asukkaat ja linnanisännät vaikuttamassa

AYY:lla voit vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja kehittämään asumista linnanisäntänä, talokokouksissa, asukasneuvostossa ja asumisen yhteistyöelimessä.

Asuminen
Kuvapankki_Toimistotarvikkeet_1

Asuntotoimikunta

Asuntotoimikunta on toimielin, joka käsittelee asumiseen liittyvät valitukset, anomukset ja esitykset.

Asuminen
Kampusjaosto Smökin katolla julistamassa Wappua

Kampusjaosto

Tarkoituksena on luoda entistäkin viihtyisämpi asuin- ja opiskeluympäristö, joka tarjoaa edellytykset opiskelijakulttuurille, yhteishengelle ja hyvinvoinnille.

Vapaaehtoiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden infokirjeet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros syksylle 2021

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille 9.8.2021 - 9.1.2022.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi on valmistunut - uuden laulukirjan työstö etenee

Teekkarilauluja-laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi nostaa esiin epäkohtia laulukulttuurissa. Erityisen ongelmalliseksi todettiin toistuva miesnäkökulma ja naisen roolin sitominen miestekijään. Mukana oli myös väkivaltaisia, homofobisia, rasistisia ja muunlaisia syrjiviä laulun sanoituksia. Analyysi antaa hyvät lähtökohdat Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyöhön ja laulukirjatoimituskunnan työskentelyyn. Uuden laulukirjan työstö on käynnissä.
Avaimet keltaisella taustalla
Ajankohtaista Julkaistu:

Ovenavauspalvelu AYY:n asukkaille

Securitas hoitaa jatkossa AYY:n asunnoissa asuvien ovenavauksen, mikäli asukas lukitsee itsensä ulos asunnostaan.