AYY:n tilojen vuokrausohjeita päivitetty

Koronaviruksen ja yhteisön turvallisuuden takia AYY:n vuokrattavien tilojen käyttörajoituksia on jouduttu päivittämään. Kaikkia tiloja koskee tilan koon mukaan määritetyt henkilömäärärajoitukset.
Gorsun uusi sisustus, sohvia ja valoja

Koronaviruksen aiheuttamilla varotoimilla ja rajoituksilla on ollut paljon vaikutuksia tapahtumien järjestämistä ja tilojen käyttöä koskien. Koronaviruksen ja yhteisön turvallisuuden takia AYY:n vuokrattavien tilojen käyttörajoituksia on jouduttu päivittämään.

Kaikkia tiloja koskee tilan koon mukaan määritetyt henkilömäärärajoitukset. Missään tilassa ei ole lupa järjestää yli 50 hlö tapahtumia, mutta tilakohtaiset turvaväleihin perustuvat käyttäjämäärät voivat olla tilasta riippuen myös pienempiä kuin 50.

Tilavarauksen vaiheet:

 1. Tapahtuman tarpeellisuus ja aito tilan tarve
  Ennen tilan varaamista, pohdi tarkasti, onko tapahtuma mahdollista järjestää etänä tai ulkona. Luet tarkemmin turvallisten tapahtumien järjestämisen ohjeesta.
 2. Tilojen henkilömäärärajoitukset
  Mikäli haluat varata AYY:n tilan, huomioi, että kaikkia tiloja koskee tilan koon mukaan määritetyt henkilömäärärajoitukset. Näet tilojen maksimiosallistujamäärät alla olevasta taulukosta. Luvuissa on huomioitu sekä koronaviruksen turvavälit että aina voimassa olevat paloturvallisuuden mukaiset maksimimäärät. Säännön rikkomisesta seuraa sanktio. Nämä rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.
 3. Tapahtumaturvallisuusohjeisiin sitouduttava viimeistään 3 vrk ennen varauksen päivämäärää
  Kun varaat minkä tahansa tilan TILA-järjestelmässä, tulee sinun täyttää lomake, jolla tapahtuman järjestäjä sitoutuu noudattamaan tilan henkilömäärärajoitusta ja suunnittelemaan tapahtumaturvallisuutta. Tarkemmat ohjeet löytyvät lomakkeesta. Mikäli ohjeita ei sitouduta noudattamaan, ei tilavarausta voida hyväksyä eikä tilaan saa avaimia/kulkukoodia. 
 4. Joustavammat peruutusehdot
  Tällä hetkellä tilojen vuokrauksessa on käytössä lyhyemmät peruutusehdot. Maksutta voit perua varauksesi viimeistään kolme vuorokautta (3 vrk) ennen tapahtumaa. Alle 3 päivää ennen peruutetusta tilavarauksesta peritään 30 euron maksu. Peruuta varauksesi laittamalla viestiä [email protected]
 5. Vastuu osallistujien turvallisuudesta on aina järjestäjällä
  AYY vaatii maksimihenkilömääriin sitoutumista sekä tapahtuman turvallisuuden suunnittelua ja toteutusta, mutta turvallisuustoimet ja niiden riittävyyden määrittää tilan varaaja itse. Ilmoita AYY:lle, mikäli tilasta ei löydy ohjeistuksia käsihygieniaan ja turvaväleihin liittyen. Luethan tarkasti AYY:n ja Aallon ohjeet tapahtumien järjestäjille.

 

Maksimiosallistujamäärät

(päivitetty 11.9.2020, voimassa 14.9. alkaen)

Maksimihenkilömäärä 

Tila 

 5 hlö

Sitsikeittiö, Rantasauna pieni puoli, 

 8 hlö

Tatamisali

 10 hlö

Jämeräntaipaleen kattosauna, Ossinkulma, Yhdistystila, Monitoimitila

12 hlö

Ossinsauna, Heinävaaara

15 hlö

Takkakabinetti, Pelitila, Otarannan kerhotila, Kylän olohuone, Otarannan kattosauna, Gorsu, OK20 pieni puoli

20 hlö

Sievo Sauna, Vaasankadun sauna & kabinetti

25 hlö

OK20 iso puoli

30 hlö

OK20 yläkerta

40 hlö

Rantasauna iso puoli

50 hlö 

Servin Mökki

Maksimiosallistujamäärät muuttavat tilojen käyttömahdollisuuksia, joten muutaman tilan osalta hinnoittelua on väliaikaisesti muutettu. Uudet hinnat ovat voimassa osallistujamäärärajoitusten päättymiseen asti. Hinnaston löydät täältä.

AYY haluaa auttaa tapahtumien järjestäjiä turvallisten tapahtumien toteuttamiseen AYY:n tiloissa. Katso vinkit ja ohjeistukset täältä.

Otathan aina huomioon viranomaisten, Aalto-yliopiston ja AYY:n ohjeistukset koronavirukseen liittyvissä asioissa.

Aalto: päivittyvä tiedote
AYY: päivittyvä tiedote
THL: ohjeita koronavirukselta suojautumiseen & ohje koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi tilaisuuksissa

Lue myös

Otaniemen kampuksella fukseja orientaatioviikolla.

Turvallisten tapahtumien järjestäminen - ohjeistus AYY:n järjestöille

Tämä ohjeistus sisältää AYY:n ohjeet ja suositukset järjestöille tapahtumien järjestämisestä koronavirusepidemian aikana.

Turvallisten tapahtumien järjestäminen - ohjeistus AYY:n järjestöille
AYY:n toimisto ulkoa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ehkäisee koronaviruksen leviämistä – muutoksia aukioloaikoihin ja tapahtumiin

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. Tiedotetta päivitetään aina, kun uusia toimenpiteitä otetaan käyttöön. AYY seuraa aktiivisesti viranomaistiedotteita ja ottaa kaikissa toimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin. AYY alkaa hallitusti avaamaan joitain toimintojaan 1.6. alkaen.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ehkäisee koronaviruksen leviämistä – muutoksia aukioloaikoihin ja tapahtumiin
Kuvapankki_Paku_1

Vuokraa tila tai paku

AYY vuokraa jäsenilleen sauna-, sitsi-, juhla- ja kokoustiloja ja pakettiautoa edulliseen hintaan. Näillä sivuilla voit tutustua tarkemmin vuokrattaviin tiloihin ja vuokrausehtoihin. Tilat sijaitsevat Espoossa ja Helsingissä.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kuvassa taustalla hallituksen 2020 jäsenet kesätunnelmissa ja etualalla teksti "Hae hallitukseen"
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae AYY:n hallitukseen tai edustajiston puheenjohtajistoon

Haku AYY:n hallitukseen ja edustajiston puheenjohtajistoon on käynnissä. Haku hallituksen muodostajaksi ja edustajiston puheenjohtajaksi päättyy 5.11., hallituksen jäseneksi 14.11. klo 23.59 ja edustajiston varapuheenjohtajaksi 26.11.2020
Vapaaehtoishaku vuodelle 2021 pääkuva
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae vapaaehtoiseksi

AYY:n vapaaehtoishaku vuodelle 2021 on auki! Tämä on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan ja tekemään maailman parasta opiskelijan elämää.
Musta kulkukoodilaite tiiliseinällä
Ajankohtaista Julkaistu:

Kulkukoodit käytössä monissa AYY:n vuokrattavissa tiloissa, esteettömyyspäivityksiä ja itselämmitettävät saunat

Avainten sijaan moniin tiloihin pääsee kulkukoodeilla ja esteettömyydestä on paremmin tietoa nettisivuilla. Saunat saa lämmitettyä itselle sopivaan aikaan.
Alhaalta päin kohti taivasta otettu kuva Atlantinkadun kohteesta
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mitä jos suorittaminen laittaa elämän mutelle?

Aallon opiskelijoista uupumisriskissä on 20 % (AllWell 2020) ja pienemmässä mittakaavassa jaksamisen kanssa on vaikeuksia vielä usemmalla. AYY:n hallituksen jäsen Tua Videman tulkitsee lukuja niin, että meistä aika moni pyrkii sataprosenttiseen suoritukseen ja yrittää hoitaa lupaamansa hommat oman hyvinvointinsa hinnallakin.