AYY:n asukasvalinnan muutokset astuvat voimaan asteittain 1.9.2023 alkaen

Tiedotimme kesäkuussa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan tulevista asukasvalintamuutoksista, jotka muuttuvat edustajiston hyväksymän uuden asumisen ohjesäännön ja siihen liittyvän asukasvalintaliitteen mukaisiksi. Muutokset pohjautuvat Ara-säädöksiin ja uuteen korkotukilakiin, jotka velvoittavat ylioppilaskuntaa kohdentamaan asuntoja tarkemmin niitä eniten tarvitseville.

Asteittainen muutos tulee voimaan uuden korkotukilain astuessa voimaan 1.9.2023. Laissa asukasvalintatehtävä katsotaan julkiseksi hallintotehtäväksi ja siihen liittyy myös virkavastuusäännös, joka velvoittaa asukasvalintaa tehtävän entistä tarkemmin lakien vaatimalla tavalla.
AYY student living

Asunnonhakujärjestelmän muutokset

Järjestelmämuutokset ovat vielä työn alla, mutta muutosten myötä uusi asukasvalintamalli tullaan ottamaan syksyn aikana kokonaisuudessaan käyttöön. Voimassa olevat hakemukset pyritään siirtämään suoraan uudistettuun järjestelmään. Pyydämme kaikkia hakijoita varautumaan kuitenkin myös siihen, että hakemuksen saattaa joutua tekemään uudelleen.

Ensimmäisenä muutoksena tulemme muuttamaan jonotuskäytännön vastaamaan viranomaisohjeistuksia, joiden mukaan ara-asuntojen asukasvalintaperusteina ovat asunnon tarve, tulot ja varallisuus. Asukasvalinta perustuu näihin asukasvalintaperusteisiin sekä hakijoiden keskinäiseen vertailuun. Tämän myötä nykyinen pisteytys- ja jonotusjärjestelmä tulee poistumaan 1.9.2023 lähtien, jonka vuoksi omaa jonosijoitustaan ei voi jatkossa Domossa voi nähdä. 

Huomioithan, että emme pysty vastaamaan erillisiin hakemusta koskeviin kyselyihin, emmekä antamaan arviota asuntotarjouksen ajankohdasta tai todennäköisyydestä. Asuntotarjoukset tulevat sähköpostitse, jonka vuoksi pyydämme pitämään yhteystiedot ajan tasalla Domossa, ja seuraamaan sähköpostia. Mikäli sinulla on tarkennettavaa asuntohakemukseesi, voit tehdä sen Domon kautta lisäselvitysliittein.

Tiedotamme asiasta pian lisää järjestelmämuutosten edetessä ja saadessamme asumisen ohjesäännön asukasvalintaohjeineen jalkautettua kokonaan käytäntöön.

Lisätietoja

Edustajisto päätti Asumisen ohjesäännön muutoksista
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Students in the lobby of Väre
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot, Tiedote Julkaistu:

Tuemme opiskelijoiden järjestämää valtausta Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tukee opiskelijoiden järjestämää mielenilmausta Aalto-yliopiston tiloissa. Mielenosoitus ottaa kantaa Orpon hallituksen opiskelijoihin kohdistamiin leikkauksiin ja maahanmuuttopolitiikkaan.
Hae edariin
Ajankohtaista Julkaistu:

Älä tyydy huuteluun, hae edustajistoon

Syksyn edustajistovaaleissa voi ilmoittautua ehdolle 2.10. klo 16 saakka.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae vapaaehtoiseksi

Tämä on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan ja tekemään maailman parasta opiskelijan elämää.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY esittää Totti Korpuaa SYLin hallituksen jäseneksi 2024

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Totti Korpuaa Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 17.-18.11.2023 Tampereella.