Asuminen

Ohjeita AYY:n uudelle asukkaalle

Vuokranantajasi täällä hei! Vuokrasopimuksesi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asunnossa alkaa pian. Tässä sinulle vinkkejä siihen, kuinka pääset mutkattomasti uuden asumisen alkuun. Olemme täällä sinua varten ja vastaamme sinulle mielellämme sinua askarruttavissa kysymyksissäsi.

Uuden asuntosi avaimet voi noutaa Palvelutoimistoltamme kuun ensimmäisenä arkipäivänä.Toimistomme on toistaiseksi suljettuna, ja palvelemme vain viestitse ja puhelimitse.
AYY:n toimiston julkisivu

Sisäänmuutto – toimi näin:

Miten saan avaimet?

 • Uuden asuntosi avaimet voit noutaa palvelutoimistoltamme (Otakaari 11, Espoo) kuun ensimmäisenä arkipäivänä sinulle varattuna hakuaikana, jonka lähetämme sähköpostiisi ennen muuttopäivää. Voit tarkistaa toimiston aukioloajat täältä. Pyydämme sinua asioimaan toimistollamme vain terveenä. Jos olet kipeä, karanteenissa, eristyksessä tai saapunut ulkomailta riskialueelta, et valitettavasti voi itse tulla toimistolle noutamaan avaimia.
 • Mikäli et itse pääse hakemaan avainta muuttopäivänä, voit valtuuttaa jonkun muun hakemaan avaimesi valtakirjalla. 
 • Avainta noutavalla henkilöllä tulee olla mukana tulostettu valtakirja. Mikäli tulostus ei onnistu, lähetä valtakirja sähköpostitse sekä avainta hakevalle että osoitteeseen [email protected] ennen muuttopäivää.
 • Voit myös vaihtaa avaimet edellisen asukkaan kanssa. Tällöin poismuuttava asukas toimittaa allekirjoitetun avaintenvaihtosopimuksen palvelutoimistoon muuttopäivänä. Ennen kuin allekirjoitat avaintenvaihtosopimuksen, tarkista asunnon kunto. Allekirjoittamalla avainluovutussopimuksen hyväksyt myös asunnon kunnon. Mikäli sinulla ei ole edellisen asukkaan yhteystietoja, voit lähettää hänelle viestin Domon yhteydenotto-ominaisuuden kautta.
Muuttolaatikoita kasassa

Miten teen sisäänmuuttotarkastuksen?

 • Tarkista uuden kotisi kunto ja täytä sähköinen sisäänmuuttotarkistuslomake yhden (1) viikon sisällä avainten noutamisesta.
 • Mikäli asunnossa tai sen siisteydessä on selkeitä vikoja tai puutteita, ota valokuvat ja ilmoita vioista/puutteista välittömästi AYY:lle kiinteistötoimeen.
 • Asumisaikana huoltoyhtiö auttaa sinua tavallisissa ja akuuteissa vikatilanteissa. Katso vastuunjakotaulukosta, kenelle vian korjaus kuuluu.
 • Otathan meihin yhteyttä, jos otat varastokopin käyttöösi tai jokin varastoihin liittyvä asia mietityttää. Jokaisesta varastosta tehdään erillinen varaussopimus.

Asuminen AYY:n asunnoissa

Muuta muistettavaa muuttorumban keskelle?

 • Tee sähkösopimus, jos sähkö ei kuulu asuntosi vuokraan.
 • Tarkista palovaroittimien toimivuus. Lue lisää paloturvallisuudesta täältä.
 • Vuokranantaja suosittelee sinulle kotivakuutuksen ottamista. Lain mukaan vuokralainen vastaa sekä huoneistonsa irtaimistosta että huoneistolle omalla toiminnallaan aiheuttamasta vahingosta. Kotivakuutuksen olemassaolo on tärkeää, koska muutoin edellä mainitun kaltaiset vahingot jäävät sinun maksettaviksesi.

 • Muista hakea asumistuki Kelasta. Asumistukioikeutesi voit tarkistaa ja hakemuksen täyttää Kelan sivuilta.

 • Tutustu AYY:n asuntojen järjestyssääntöihin, joita jokaisen vuokralaisen tulee noudattaa asumisessaan. Huomioi erityisesti yörauhan ajankohta.
   

Vinkkejä asumisen alkutaipaleelle:

Atlantinkatu 7_6

Asukkaat vaikuttamassa 

AYY:lla voit vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja kehittää asumista linnanisäntänä, talokokouksissa, asukasneuvostossa ja asumisen yhteistyöelimessä. 

Voit liittyä asukasneuvostoon tai olla ehdolla linnanisännäksi marras-joulukuun talokokouksissa ja päästä kehittämään asumista sekä asukastoimintaa. Seuraa AYY Housingin sekä oman talosi somekanavia pysyäksesi ajan tasalla.

Talon linnanisäntä on asukkaiden valitsema luottamushenkilö. Häneltä voit kysyä apua esimerkiksi, jos haluat liittyä talosi viestintäkanaville tai olla viemässä eteenpäin asukasviihtyvyyttä lisääviä projekteja. Linnanisäntien yhteystiedot löydät täältä ja rapun ilmoitustaululta.

Omalla käytökselläsi voit myös vaikuttaa asumismukavuuteen ja -yhteisöön. Moikkaa naapuria ja kämppistä rappukäytävässä ja huomioi muut asukkaat ympärilläsi. Toivottavasti viihdyt uudessa kodissasi!

Ajankohtaista

Toimistolla asiointi koronaviruksen aikana

Toimistomme on toistaiseksi suljettuna, ja palvelemme vain viestitse ja puhelimitse muuttopäivän avaintenhakua lukuun ottamatta. Pyrimme varmistamaan mahdollisimman turvallisen asioinnin kaikille asiakkaillemme. Tulethan toimistolle vain terveenä, ilman koronavirukseen viittaavia oireita. Pese ja desinfioi kädet tullessasi ja noudata turvavälejä. Seuraa ja noudata viranomaisten antamia ohjeita koronavirukseen liittyen. Koronavirukseen liittyviin asumisen kysymyksiin löydät vastaukset täältä ja AYY:n päivittyvän koronatiedotteen täältä.

Soluasuminen poikkeustilanteessa

Sovi arjen käytännöistä yhdessä kämppisten kanssa. Pidä yhteistilat siistinä. Lue lisää aiheesta koronavirus ja asuminen.

Mistä lisätietoa?

Käyntiosoite: Otakaari 11, 02150 Espoo
Tarkista ajankohtaiset aukioloajat täältä.

Asumisen puhelinpalvelu (arkisin klo 12-16): +358 50 520 9410
Ota yhteyttä lomakkeella: ayy.fi/kysy

Uudelle asukkaalle

Tälle sivulle on koottu muuttajille tärkeää tietoa mm. avaimiin, asunnon kuntoon ja ehostamiseen sekä sähkösopimuksiin liittyen.

Uusi asukas

Asumisen ABC

Täältä löydät ohjeita sauna- ja pyykkivuorojen varaamiseen ja parkkipaikkoihin liittyen, sekä vinkkejä oman kodin kunnosta huolehtimiseen.

Asukas_Atlantinkatu

Huolto ja ovenavauspalvelu

Asunnon huoltamisen vastuujakoa, ohjeita ja yhteystietoja.

kerrostalo

Asukkaat ja linnanisännät vaikuttamassa

AYY:lla voit vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja kehittämään asumista linnanisäntänä, talokokouksissa, asukasneuvostossa ja asumisen yhteistyöelimessä.

Atlantinkatu 7_6

Kysy asumisesta

Mietityttääkö joku asia asumiseen tai AYY:n asuntoihin liittyen?

Uusi asukas
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu